Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Waarom gaat de accu van mijn laptop snel leeg?

Hoe je het ook went of keert, na verloop van tijd is een laptop accu aan vervanging toe. Gelukkig vind je in het assortiment van Laptopaccushop accu’s voor laptops van verschillende merken. Wij raden je in ieder geval aan om iedere twee á drie jaar een nieuwe accu aan te schaffen voor je laptop, zeker bij intensief gebruik. Zo kan jij probleemloos draadloos blijven werken op je computer. Maar toch kan het in sommige gevallen voorkomen dat je accu snel leeg gaat, terwijl het net een nieuw exemplaar is. Tijd voor een grondige check, want dit kan liggen aan een aantal verschillende factoren.

Openstaande applicaties en zware programma’s
De accu van je laptop zorgt ervoor dat jij je laptop kan gebruiken, zonder het apparaat aan te hoeven sluiten op stroom. Wanneer je een aantal uur lang alleen aan de slag bent in een tekstverwerker, dan zal de accu dit goed vol kunnen houden. Maar gebruik je in deze tijd daarnaast ook nog eens Photoshop en wissel je regelmatig naar een ander scherm om social media te checken, dan vraag je een stuk meer van de accu. Photoshop en andere bewerkingprogramma’s (bijvoorbeeld voor het monteren van filmpjes) zijn de ‘zwaardere’ programma’s op een laptop, net als games. Door deze intensief te gebruiken, vraag je als het ware een stuk meer van je accu waardoor deze een stuk sneller leger gaat.

Het komt het vaak voor dat deze programma’s en games niet volledig worden afgesloten, waardoor ze nog op de achtergrond blijven draaien. Ook al heb je het scherm niet geopend, je blijft wel veel energie van de accu vragen om dit draaiende te houden. Sluit daarom de programma’s, spellen en andere applicaties goed en volledig af wanneer je deze niet gebruikt. Vergelijk het maar met de smartphone; als je hier je apps je niet goed afsluit, blijven ze steeds actief op je telefoon waardoor het toestel ook vrij vlot weinig batterij heeft. Daarnaast is het ook verstandig om na te gaan of je over de juiste laptop beschikt. Gebruik je deze computer voornamelijk om te gamen? Dan zijn er ook speciale gaming laptops verkrijgbaar. Deze houden al rekening met de benodigde capaciteit. Ze zijn bijvoorbeeld een stuk sneller.

Helderheid beeldscherm
Daarnaast is het verstandig om ook de instellingen van je laptop na te gaan. Heb jij je de helderheid van het beeldscherm altijd op de hoogste stand staan? Dan kan je dit ook weer vergelijken met een zwaar programma dat steeds blijft draaien op de achtergrond. Draai de helderheid naar beneden en gebruik de aanbevolen Windows-instellingen. Zo maak jij het je accu weer een stukje minder zwaar.

Leeftijd van de laptop en accu
Wist je dat de leeftijd van de laptop en ook de accu ook van grote invloed is op de levensduur? Laptops worden na verloop van tijd steeds trager wat je ongetwijfeld bekend voorkomt. De beteken dat het ook steeds meer moeite en kracht kost om de verschillende programma’s te laten runnen. Dit vergt ook steeds meer capaciteit van de accu.

Dit geldt ook voor een accu of een normale batterij. Zelfs als je een batterij niet gebruikt, verliest deze na verloop van tijd zijn kracht. Al helemaal wanneer deze nooit opgeladen worden. Dit zie je veel bij mensen die hun laptop als een vaste computer gebruiken. Deze staat altijd aan de stroom en wordt daarom nooit opgeladen. Dat is niet goed voor de accu, deze wordt er lui van.

Welk vermogen heeft jouw accu?
Om in te haken op het bovenstaande; kijk ook altijd of de huidige laptopaccu het juiste vermogen heeft (ook wel capaciteit). Wanneer jij alleen je laptop gebruikt om te werken in de zware programma’s en je huidige accu kan je maar voor korte tijd van stroom voorzien is het tijd voor een variant met meer vermogen. Hoeveel vermogen een accu heeft, herken je aan de letters mAh, dit is een afkorting voor milliampère-hour. Hoeveel mAh jouw huidige accu heeft, ontdek je door de accu uit de laptop te halen. Draai de accu met de binnenkant naar je toe, in de linkerbovenhoek vind je deze informatie.

Hoe hoger het nummer, des te meer vermogen je accu heeft. Het is dus mogelijk om een accu met een veel hoger mAh uit te zoeken, zodat jij langer draadloos op je laptop kan blijven werken. Let er wel op dat er al te grote verschillen zijn in de voltages van de huidige en de nieuwe accu. Dit kan namelijk wel schadelijk zijn voor je laptop. Wil je graag advies bij het uitzoeken van een laptopaccu met de juiste capaciteit? Neem dan contact op met onze specialisten.

Zorg goed voor je accu
Naast het gebruik van zware programma’s, openstaande applicaties en te weinig vermogen zijn er nog een aantal andere oorzaken waardoor jouw accu snel leeg kan gaan. Veel mensen maken een beginnersfout door de laptop altijd op het stroom aan te sluiten. Hierdoor maak je de accu als het ware gelijk ‘lui’. Als je niet op een andere locatie aan de slag gaat met je computer, is het daarom ook verstandig om de accu even te laten rusten en je laptop alleen aan te sluiten op de adapter. Gebruik je de laptop een tijdje niet? Haal de accu dan uit de computer en leg deze op een koele, droge plek. Zorg er in dit geval wel voor dat de accu niet helemaal leeg is, anders krijg je te maken met diepontlading wat zeer schadelijk is. Daarnaast is het aan te raden om je batterij regelmatig te kalibreren. Hoe je dat doet lees je op de pagina over levensduur van je laptopaccu verlengen. Hier vind je ook nog andere handige tips.

Nieuwe accu bestellen
Gaat je accu ondanks onze tips nog steeds snel leeg? Dan kan er sprake zijn van schade of een sterk verouderde accu. In dit geval raden wij je aan om een nieuw exemplaar te bestellen. In onze webshop vind je allerlei accu’s van verschillende merken. Ga efficiënt te werk met ons handige zoeksysteem. Noteer het part-of modelnummer en voer deze in de zoekbalk in de rechterbovenhoek van de website. Het systeem laat je vervolgens de geschikte accu’s zien. Niet gevonden wat je zocht? Neem dan contact op met onze specialisten.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling