Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Trend zet door: ook Rabobank rekent kosten voor opnemen contant geld

Klanten van Rabobank met een Direct-, Basis- of StudentenPakket betalen per 1 september 75 cent als ze contant geld opnemen bij een andere geldautomaat dan van de bank zelf of een Geldmaat. Ook voor het storten van contant geld gaat Rabobank meer kosten in rekening brengen.

Hiermee volgt de bank het voorbeeld van ABN AMRO, die klanten laat betalen als ze binnen een jaar meer dan 12.000 euro aan contant geld hebben opgenomen. Ook ING brengt bij bepaalde klanten kosten in rekening.

Rabobank: 'Kosten contant geld doorberekenen'
De reden dat Rabobank geld in rekening gaat brengen voor het opnemen en storten van contant geld, legt het bedrijf bij de risico's van grote sommen contant geld. De bank zegt criminele activiteiten zoals witwassen aan te willen pakken, wat geld kost. 'Contant geld aannemen en uitgeven wordt hierdoor voor ons steeds duurder. Een deel van deze kosten berekenen wij door in nieuwe tarieven voor contant geld', zegt de bank.

In mei van dit jaar vroegen we Rabobank nog hoe de bank keek naar kosten voor opnemen van contant geld. 'Op dit moment rekent Rabobank particuliere klanten geen kosten bij opname van contant geld. We kunnen niet vooruitlopen op of en hoe dit in de toekomst anders zal zijn', was destijds de reactie.

Dat is dus veranderd. Klanten met een Direct-, Basis- of StudentenPakket betalen vanaf september 75 cent als ze pinnen bij een automaat die niet van de bank zelf is of bij de Geldmaat hoort. In zowel binnen- als buitenland. Geld storten kost straks 9,50 euro vanaf de vijfde storting in een jaar. Alle tarieven vind je op de website van de Rabobank.

Waar betaal je voor opnemen van geld?
Als klant van Rabobank zal je moeten gaan betalen bij zogenaamde niet-bancaire pinautomaten. Dit zijn automaten van een exploitant die geen bank is. 'Niet-bancaire automaten vind je vooral op plekken waar veel mensen uit het buitenland zijn, bijvoorbeeld op toeristische plekken', zegt een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland. Hij noemt Amsterdam als voorbeeld van een plek waar je veel van dit soort automaten tegenkomt.

Op de website van Geldmaat staat dat er op dit moment 3187 Geldmaat-automaten in Nederland zijn (de automaten van Rabobank zijn hierbij inbegrepen). Het totale aantal geldautomaten lag in 2020 op iets minder dan 5000. Het verschil tussen deze twee cijfers geeft aan dat er nog wel een hoop automaten in Nederland zijn die niet bij Geldmaat horen, en waar Rabobank-klanten vanaf 1 september gaan betalen voor het opnemen van contant geld. Het is dus goed om je hiervan bewust te zijn.

Trend zet door
De nieuwe tarieven van Rabobank laten zien dat een bepaalde trend doorzet. Gebruik van contant wordt steeds meer ontmoedigd, terwijl er nog veel mensen zijn die hier liever gebruik van maken. Of dit zelfs uit noodzaak doen.

Recent deed het Nibud al een oproep aan Nederlandse banken om gebruik van contant geld gratis te houden. Ook demissionair minister Hoekstra (Financiën) had teleurstellend gereageerd op het nieuwe beleid van ABN AMRO.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling