Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Robijn vermindert inhoud van wasmiddelflessen

'Wat mooi is moet mooi blijven.' Dat is het motto van Robijn. Toch geldt dat blijkbaar niet voor de hoeveelheid wasmiddel in de flacons. Een oplettende consument meldt namelijk dat er nu 665 ml wasmiddel in 'Robijn Klein & Krachtig' zit in plaats van 700 ml.

'Het product is echter niet goedkoper geworden. Ze hebben een nieuwe verpakking, maar dat is geen reden om minder wasmiddel te krijgen voor je geld', aldus de koper.

Reactie Unilever
'Waarom is de hoeveelheid opeens veranderd?' De consument stelde deze vraag aan levensmiddelenconcern Unilever en kreeg de volgende reactie: 'Ik begrijp dat je niet tevreden bent over de prijs van ons vernieuwde wasmiddel en het verminderd aantal wasbeurten. Wij geven als fabrikant een adviesprijs. De productprijs mag hoger of lager zijn dan de adviesprijs, de keuze is aan de winkelier. Zij doen dit strategisch en kijken daarbij altijd welke producten goed lopen en hoe ze zich onderscheiden van hun concurrenten.'

Ook laat het concern weten dat zij voor de keuze stonden om de adviesprijs van de fles te verhogen of de inhoud per fles naar beneden bij te stellen. 'Gezien de verwachte aanstaande economische recessie is gekozen voor het laatste, vandaar dat het aantal wasbeurten verminderd is om ervoor te zorgen dat het verbeterde wasmiddel betaalbaar blijft voor de consument.'

Om het extra verwarrend te maken: op de oude fles staat inderdaad dat het product (destijds) was 'vernieuwd', maar de rechter fles - met minder inhoud - is de nieuwe fles.

In het verleden
Maar daarmee is de kous niet af. Unilever heeft de inhoud in het verleden namelijk al verminderd, meldt een andere consument. Zie hier de oude flessen:

Gerecycled plastic
Ook Radar vroeg om een reactie: 'Het klopt inderdaad dat de fles van Robijn Klein & Krachtig is veranderd. De nieuwe flessen zijn speciaal ontworpen zodat ze makkelijker schenken en minder snel knoeien. Maar bovenal zijn ze ook duurzamer: ze bevatten namelijk 70 procent gerecycled plastic.'

Fleur van Bruggen, corporate affairs director Unilever Benelux, meldt verder dat het beter is dan het gebruik van 'nieuw' plastic. 'Doordat de nieuwe Robijn- en Omo-wasmiddelflessen gemaakt zijn van gerecycled plastic, wordt op jaarbasis in totaal 980.000 kilo aan 'virgin' plastic bespaard. Daarmee hergebruiken de wasmiddelflessen 88 miljoen waterflesjes van 500ml.' Dit geldt dus zowel voor Robijn als Omo Klein & Krachtig, maar de inhoud/formulering van het product is niet veranderd, benadrukt Unilever.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling