Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

OM vermoedt groter netwerk achter fraude met QR-codes bij GGD op Schiphol

Achter de vermeende fraude met QR-codes vanuit de GGD-locatie op Schiphol gaat vermoedelijk "een groter netwerk schuil, waarover niemand iets wil of durft te zeggen". Dat zei de officier van justitie maandag tijdens de voorbereidende zittingen in de strafzaken tegen drie verdachten die zich met het maken en afgeven van vervalste QR-codes zouden hebben ingelaten.

In de zaak heeft het Openbaar Ministerie vooralsnog vijf verdachten op de korrel. Zij werkten op de test- en vaccinatielocatie van de GGD op Schiphol en hadden daar toegang tot de computersystemen.

Na de eerste aanhoudingen afgelopen november doken berichten op dat er sprake was van tienduizenden vervalste QR-codes die tegen betaling in omloop zouden zijn gebracht. Maandag zei het OM dat de precieze omvang van de zaak nog onderwerp van onderzoek is.

Volgens de raadsman van verdachte Nadir L. (23), die via een uitzendbureau bij de GGD werkte, is het maar de vraag of van de gesuggereerde omvang straks iets overblijft. Volgens hem zijn via het computeraccount van zijn cliënt duizenden QR-codes afgegeven.

"Maar het is helemaal niet duidelijk hoeveel daarvan zijn vervalst", zegt de advocaat. "Alles is op een grote hoop gegooid." Ook is het niet gezegd dat eventuele vervalsingen door zijn cliënt zijn gedaan. L. wil binnenkort een verklaring afleggen.

Twee verdachten hebben fraude bekend
Twee van zijn medeverdachten hebben al gedeeltelijk bekend, in elk geval wat betreft hun eigen aandeel. De raadsvrouw van een van hen zei maandag dat haar cliënt "zich schaamt en schoon schip wil maken". Dat ze maar "tot op zekere hoogte" wil verklaren, heeft volgens de advocaat vooral te maken "met zorgen die ze heeft over haar eigen veiligheid".

Alle drie de raadslieden vroegen de rechtbank hun cliënten vrij te laten uit voorarrest. Dat verzoek stuitte op grote weerstand van de aanklager, die de verdachten verweet dat ze op een gemakkelijke manier een financieel slaatje hebben willen slaan "uit de grootste gezondheidscrisis van de afgelopen honderd jaar".

De aanklager rekende het de verdachten bovendien aan dat ze zwijgen "zodra het over mensen gaat die hierachter kunnen zitten" en noemde het gevaar groot dat ze opnieuw de fout ingaan. In het geval van L. vond hij dat deze verdachte eerst maar eens zelf een boekje moet opendoen.

De rechtbank beslist dinsdag over de verzoeken.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling