Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Telefoon wordt warm: zo voorkom je oververhitting

Warm, warmer, warmst. Je smartphone kan tussen de bedrijven door flink warm worden. Soms kan dit er zelfs voor zorgen dat je telefoon een flinke opvlieger krijgt of zelfs oververhit raakt. Hoe je dit voorkomt en hoe je je telefoon lekker koeltjes kunt houden leggen we je in dit blog uit.

Waarom wordt je telefoon warm?
We worden allemaal blij van een lekker temperatuurtje, maar als het je smartphone is die fungeert als warmtebron, dan gaan de alarmbellen rinkelen. Althans, het is niet gek dat je telefoon af en toe warm wordt, want het is een elektrisch apparaat. Zo kan de temperatuur van je telefoon tijdens het gebruik stijgen door bijvoorbeeld de batterij, de processor of het scherm. Al deze onderdelen geven veel warmte af. Maar loeiheet is een ander verhaal. Dan heb je namelijk kans dat je telefoon oververhit raakt. Wanneer je je processor aan het werk zet, wordt hij warmer. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je zware apps opent of games speelt. Goed om te weten: de ideale omgevingstemperatuur voor jouw smartphone, iPhone of Android, ligt tussen de 0 en 35 graden.

Zo voorkom je een oververhitte telefoon
Nu je weet wáárom je telefoon warm wordt, wil je uiteraard direct hapklare tips om te voorkomen dat hij een opvlieger krijgt, want het is niet goed voor je hardware en batterij. Die hebben we voor je op een rij gezet. Spoiler: deze trucs zijn allemaal zo gepiept. Uiteraard zal je telefoon zichzelf ook beschermen tegen hitte, en geeft een melding wanneer hij te warm wordt, en zal zichzelf in sommige (extreem warme gevallen) uit voorzorg uitschakelen.

Vermijd direct contact met zonlicht
Dit is een beetje een open deur, maar wel een van de meest voorkomende oorzaken van een oververhitte telefoon. Je telefoon kan niet goed tegen warmte, omdat de hardware het beste werkt bij gemiddelde temperaturen (dus niet te warm, en niet te koud). Kortom: houd je telefoon uit de zon.

Niet overdag opladen met warm weer
Is het een warme dag? Dan kun je je telefoon beter wat eerder of later op de dag opladen (tenzij het niet anders kan). Zo voorkom je dat jouw smartphone het extreem warm gaat krijgen van het opladen én de hitte buiten.

Gebruik originele kabels of opladers
Fabrikanten van telefoons waarschuwen er al langer voor: gebruik alleen originele opladers en kabels. De kabels en opladers van het echte merk zijn dusdanig op elkaar afgestemd, dat oververhitting geen kans maakt. Bij namaak-opladers kan je telefoon al snel veel te warm worden tijdens het opladen. Los van de hitte kan je batterij ook beschadigen door consistent de verkeerde lader te gebruiken. Dus, better safe than sorry!

Installeer alle updates
We snappen heus dat je niet altijd helemaal up-to-date bent als het om app- en software-updates gaat. Maar het is wel wijsheid om ze toch zo snel mogelijk te installeren. In elke update zitten namelijk verbeteringen die ervoor zorgen dat je niet alleen de app in kwestie, maar ook je smartphone efficiënter kunt gebruiken. Zo zitten er ook verbeteringen bij die alles te maken hebben met jouw batterij. Je voelt al waar dit heen gaat: deze updates houden je batterij fit en koel.

Het risico van een oude smartphone
Kan jij maar geen afscheid nemen van je oude besje? Snappen we! Maar (extreem) oude smartphones zijn veel minder goed gewapend tegen oververhitting dan de nieuwe generaties. Loop jij vaak tegen het probleem van een te warme smartphone aan, of krijg je zelfs de melding dat hij oververhit is? Dan kun je overwegen om op den duur een nieuwe telefoon aan te schaffen, neem een kijkje in de telefoonshop van Simyo. Wie weet zit er iets voor je tussen. Vraag je je af of het aan de leeftijd van je telefoon ligt? Dan kun je altijd bij een lokale telefoonverkoper (of de verkoper waar jij je telefoon gekocht hebt) naar binnen lopen, zodat ernaar gekeken kan worden.

Sluit apps op de achtergrond
Er zijn flink wat apps die op de achtergrond gewoon door blijven werken, terwijl je ze op dat moment niet gebruikt. Al die apps ‘op de achtergrond’ in combinatie met bijvoorbeeld bellen of streamen, kunnen ervoor zorgen dat je telefoon een opvlieger krijgt. Probeer je schermen en apps regelmatig af te sluiten wanneer je ze niet gebruikt.

Oververhitting: is dat gevaarlijk?
Nou, als het op de praktijk aankomt is het niet ‘gevaarlijk’ als je telefoon oververhit raakt. Alleen wanneer je telefoon gigantisch hoge temperaturen bereikt, wordt hij langzamer en zie je dit ook terug aan je batterij en bepaalde functies zoals internet of bluetooth. Je telefoon schakelt zichzelf bij een té hoge temperatuur altijd uit - dus echt gevaarlijk is het niet. Wel moet je batterij heel hard werken om je telefoon draaiende te houden, en dit kost extra energie. Ditzelfde heb je overigens ook bij extreem koud weer. Uiteraard heb je vast weleens een verhaal gehoord van een ontplofte telefoon, maar vaak zitten daar meerdere oorzaken aan vast, gelukkig is dit zeldzaam.

Wat te doen als je smartphone te warm wordt?
Eerste Hulp Bij Oververhitte smartphones: we leggen je haarfijn uit hoe jij je telefoon kunt redden van oververhitting. Want er zijn genoeg trucs waardoor die warme smartphone snel weer de oude wordt.

Haal je telefoon uit de zon, telefoon koelen
Je telefoon heeft het warm, haal hem zo snel mogelijk uit de zon en zorg dat hij op een koele plek ligt, zodat hij kan afkoelen. En nee, hiermee bedoelen we geen koelkast, maar gewoon een plek in de schaduw.

Haal het hoesje eraf
Heb jij een beschermhoesje om je telefoon heen zitten? Haal deze er dan af, zodat je telefoon geen warmte meer vasthoudt onder het hoesje. Nu kan hij rustig afkoelen. Je kunt het hoesje er direct weer om doen zodra de telefoon weer op temperatuur is.

Oververhitte batterij: stop met opladen
Wordt je telefoon warm bij het opladen? Door het opladen ontstaat er warmte tussen de elektriciteit van de oplader en de telefoon zelf. Wanneer je telefoon al erg warm is, kun je beter even wachten met opladen.

Updates up to date?
Controleer bij jouw iPhone of Android of alle updates gedaan zijn. Het kan zijn, dat wanneer je al een tijd wat updates negeert, je niet de allerlaatste updates op het gebied van je batterij gebruikt.

Contact met fabrikant
Heb je een redelijk nieuwe smartphone waarbij dit probleem zich vaker aandient? Dan is het wijsheid om contact op te nemen met de fabrikant, om te kijken of je telefoon gerepareerd kan worden.

Telefoon oververhit: Samsung versus iPhone
In principe zit er weinig verschil tussen oververhitting bij een iPhone en een Android-toestel. Wel is het zo dat oververhitting vaker voor kan komen (hoeft dus niet) bij een Android-telefoon. Dit kan komen door malware (lees: schadelijke of kwaadaardige software) of onbetrouwbare apps. Deze slurpen veel meer batterij dan een ‘veilige app’. Bij iPhones werkt dit iets anders, deze telefoons zijn namelijk niet vatbaar voor virussen omdat je alleen ‘goedgekeurde apps’ kan installeren. Hiermee voorkom je dat je een app installeert die onbetrouwbaar is. Daardoor is het risico op oververhitting bij een iPhone op dat vlak kleiner, maar de meest voorkomende oorzaken gelden voor beide type smartphones.

Frisse start met Simyo
Wil jij gewoon een nieuwe smartphone op de kop tikken? Dat kan natuurlijk ook. Weet je al waar je naar op zoek bent? In onze digitale vitrine kun jij lekker windowshoppen en een smartphone vinden die past bij jouw wensen (prijs en specs). Heb je al een abonnement of wil je overstappen? Neem direct een kijkje bij onze Sim Only deals, zodat jij direct profiteert van lage maandelijkse kosten.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling