Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Ben je een nieuwe werknemer? Misschien krijg je dan meer dan je ervaren collega

Mensen met lagere inkomens krijgen meer dan hun collega’s die een hogere opleiding genoten hebben of meer ervaring hebben, volgens de nieuwe cao’s. Bij bijvoorbeeld de politie krijgt een jonge agent vier procent extra, terwijl een ervaren collega ten hoogste 3,4 procent krijgt. Dit verschil is nog duidelijker zichtbaar in de zorg. Waar de één tien procent krijgt, krijgt de ander vier procent.

De Telegraaf inventariseerde dat vakbonden en werkgevers steeds vaker verschillende loonstijgingen in de cao’s zetten. Dit komt doordat de hoge inflatie vaak de lagere inkomens raakt. Ook treffen werkgevers alvast maatregelen voor de minimumloonverhoging die het kabinet beloofde.

'Een nivelleringsoperatie: het loongebouw wordt in elkaar gedrukt'
Cao-expert Henk Strating is niet blij met deze nieuwe ontwikkeling. 'Een collectieve arbeidsovereenkomst is niet bedoeld voor inkomenspolitiek. Wat je nu ziet is een nivelleringsoperatie. Je drukt het loongebouw in elkaar, zeker als bonden en werkgevers dit een paar jaar achter elkaar afspreken. Prima hoor, als je vindt dat je de lagere inkomens meer moet compenseren.' Strating vindt dat het aan de politiek is daar iets aan te doen.

Verontwaardigde reacties van de VCP
Ook voorzitter Nic van Holstein, van de vakbond voor professionals (VCP) is het er niet mee eens. Vanuit zijn achterban, die voornamelijk bestaat uit middengroepen en hoger personeel, krijgt hij boze reacties. 'Iemand met een modaal inkomen heeft net zo goed last van de dure boodschappen. Als werkgever moet je ervaring en opleiding op deze krappe arbeidsmarkt ook waarderen. Je kunt erop wachten dat dit gaat schuren.'

Dit gebeurde bij Tata Steel. 93 procent van de FNV-leden was voor de nieuwe cao, maar bij de hogere functies waren bijna net zoveel mensen tegen. Hetzelfde geldt voor warenhuis de Bijenkorf.

'Bedrijven nemen hun verantwoordelijkheid'
De Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN) zegt dat ze het verschil niet per se willen gelijktrekken. 'Ik zie deze cao’s vooral als bewijs dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen', meldt de woordvoerder. 'Ze zien dat de koopkracht onder druk staat en hebben met een groot personeelstekort te maken. Als vakbonden dan vooral meer geld eisen voor de lagere functies, houden wij dat niet tegen. Zij krijgen daarvoor blijkbaar voldoende steun vanuit hun achterban.'

'De kritiek komt van de mensen die het goed hebben'
Ook FNV-vicevoorzitter Zakaria Boufangacha is het niet eens met de kritiek op het cao-beleid. 'Die komt vooral van de mensen die het goed hebben. Maar als iedereen hetzelfde percentage krijgt, maak je de kloof tussen hogere en lagere inkomens alleen maar groter. Wij hebben dat jarenlang geaccepteerd. Maar als je 10.000 euro per maand verdient en je krijgt er drie procent bij, dan is dat een veel hoger bedrag dan wanneer je 3000 euro verdient. Dat willen we niet meer.'

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling