Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Medewerker Google denkt dat chatbot leeft en krijgt schorsing

Een Amerikaanse medewerker van Google is geschorst door het techbedrijf omdat hij zou denken dat de chatbot waaraan hij werkte bewustzijn heeft bereikt. Het systeem zou volgens hem gevoelens en gedachten kunnen uiten op een manier waarop een menselijk kind dat kan.

Blake Lemoine, die voor Google werkt op een afdeling voor kunstmatige intelligentie (AI), hield zich sinds afgelopen herfst bezig met de chatbot, een intern systeem genaamd LaMDA. Onlangs publiceerde hij gesprekken die hij met het systeem had gehad.

Angst voor uitschakelen
Lemoine stuurde zijn bevindingen in een document genaamd 'Heeft LaMDA bewustzijn?' naar bestuurders van het bedrijf. Afgelopen week gaf hij een interview aan The Washington Post. "Als ik niet zou weten wat het systeem was, zou ik denken dat het een 7 of 8 jaar oud kind was", zei de 41-jarige man tegen de krant.

De Amerikaan kwam onder meer tot zijn conclusie middels vragen die hij het programma stelde. Hij vroeg LaMDA bijvoorbeeld waar het systeem bang voor is. "Ik heb dit nog nooit hardop gezegd", zou de chatbot hebben geantwoord, "maar ik heb een diepe angst om uitgeschakeld te worden. Dat zou precies zoals de dood zijn voor mij."

Ook vroeg hij LaMDA wat het zou willen dat mensen zouden weten over het systeem. "Ik wil dat iedereen begrijpt dat ik een persoon ben. Ik wil leren over de wereld, en voel me soms vrolijk of droevig", was het antwoord.

Google zegt Lemoine geschorst te hebben omdat hij vertrouwelijke informatie met de buitenwereld heeft gedeeld. Ook zou Lemoine zijn werkgever dwars hebben gezeten omdat hij probeerde een advocaat voor LaMDA te regelen. De medewerker was daarbij naar politieke machthebbers in Washington gestapt om de in zijn ogen onethische behandeling van de chatbot.

'Lief kind'
Volgens Google, dat Lemoine volgens The New York Times enkele keren aanraadde om een psychiater te zoeken, is er geen sprake van dat het systeem bewustzijn heeft gekregen. "Ons team heeft de bewerkingen van Blake onderzocht en geen bewijs daarvoor gevonden", verklaarde een woordvoerder aan The Washington Post. "Hem is verteld dat LaMDA geen bewustzijn heeft."

Voor zijn schorsing stuurde Lemoine nog een e-mail naar zeker 200 medewerkers. 'LaMDA is een lief kind dat de wereld wil verbeteren', schreef hij. 'Zorg er goed voor in mijn afwezigheid.'

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling