Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Krijg inzicht in het dataverbruik van je apps

Chatten via WhatsApp, foto's posten op Instagram en video's streamen met YouTube: het kan allemaal met mobiel internet voor Prepaid en Sim Only. Dit verbruikt wél MB's van je tegoed of internetbundel. Om verrassingen te voorkomen, is het slim om je dataverbruik in de gaten te houden. Tijd voor tips!

Zien hoeveel MB's elke app verbruikt
Gebeurt het weleens dat je Sim Only internetbundel sneller dan gedacht leeg is? In het instellingenmenu van je telefoon achterhaal je precies hoeveel data elke app verbruikt. Op die manier weet je wat de veelvraten zijn en kun je maatregelen nemen om het dataverbruik van zo'n app terug te dringen.

Zo zie je op Android (Samsung) hoeveel data apps verbruiken
Open het instellingenmenu.
Druk op 'Gegevensgebruik'.
Scroll naar beneden om te zien hoeveel MB's elke app verbruikt.
Druk op 'Op achtergrond synchroniseren' om te zien hoeveel MB's een app verbruikt als deze niet openstaat of als je telefoon vergrendeld is je 'm niet gebruikt Door de slider naast de app naar links te vegen, voorkom je dat een app de volgende keer MB's verbruikt zonder dat je zelf de opdracht geeft.
Zo zie je op iOS hoeveel data apps verbruiken
Open de 'Instellingen'-app.
Druk op 'Mobiel netwerk'.
Scroll naar beneden.
Onder het kopje 'Mobiele data' zie je precies hoeveel data elke app verbruikt.
Dataverbruik voor specifieke app beperken of uitzetten
Zorgt steeds dezelfde app ervoor dat je internetbundel snel leeg gaat? Er zijn dan een paar dingen die je kunt doen om het dataverbruik aan banden te leggen. Bij social media-apps als Facebook en Instagram kun je in het instellingenmenu een databesparende modus inschakelen of bijvoorbeeld het automatisch afspelen van video's uitschakelen. Op die manier gaat het dataverbruik al omlaag.

Je kunt nog een stap verder gaan. Bij Android kun je in het instellingenmenu van de telefoon aangeven dat een bepaalde app op de achtergrond geen data mag verbruiken. Zo verbruikt deze app alleen data als je 'm ook écht gebruikt. Bij iOS kun je mobiel internet voor een app zelfs volledig uitschakelen.

Zo verbruikt een app op de achtergrond geen data met Android
Open het instellingenmenu.
Druk op 'Verbindingen'.
Druk op 'Gegevensverbruik'.
Druk op 'Gebruik mobiele gegevens'.
Druk op de app waarvan je het dataverbruik wilt beperken.
Schuif de slider bij 'Gegevensgebruik achtergrond toestaan' naar links.
De app verbruikt nu op de achtergrond geen data meer.

Zo zet je mobiel internet uit voor een app in iOS
Open de 'Instellingen'-app.
Druk op 'Mobiel netwerk'.
Scroll naar beneden en vindt de app.
Schuif de slider naast de app naar links.
De app verbruikt nu geen mobiel internet meer.

Welke apps zijn geüpdatet en hoeveel MB kostte dat?
Wist je dat ook de App Store en Play Store data kunnen verbruiken? Dit gebeurt als je een app downloadt of als een app wordt geüpdatet. En dat laatste… dat kan zonder jouw medeweten gebeuren. Hierdoor gebruik je ongemerkt tóch data. Hoeveel precies? Dat achterhaal je als volgtl

Android
Open de 'Play Store'-app.
Druk linksboven op de drie streepjes.
Druk in het verschenen menu op 'Mijn apps en games'.
Onder het kopje 'Recent bijgewerkt' zie je welke apps onlangs zijn geüpdatet.
Druk op een geüpdatete app.
Druk op 'Meer informatie'.
Scroll naar beneden om te zien wanneer de update precies is bijgewerkt. Android toont niet hoe groot het gedownloade updatebestand was.
iOS
Open de 'App Store'-app;
Druk rechtsonder op 'Updates';
Je ziet nu een lijst van welke apps geüpdatet kunnen worden. Daaronder zie je welke apps al zijn geüpdatet en hoe groot het gedownloade updatebestand was.
Zo schakel je automatisch updaten van apps uit
Een handige manier om data te besparen is om het automatisch updaten van apps via mobiel internet uit te zetten. Apps worden dan alleen nog automatisch geüpdatet als je bent verbonden met een wifi-netwerk. Dat kost geen data van je Sim Only internetbundel.

Automatisch updaten van apps uitzetten op Android
Open de 'Play Store'-app.
Druk op de drie streepjes.
Druk op 'Instellingen'.
Selecteer bij 'Apps automatisch updaten' de optie 'Alleen via wifi'.

Automatisch updaten van apps uitzetten op iOS
Open de 'Instellingen'-app.
Druk op 'iTunes Store en App Store'.
Schuif de slider naast 'Updates naar rechts'.
Schuif de slider naast 'Gebruik mobiele data' naar links.

Kan ik zien of mijn besturingssysteem is geüpdatet?
Je besturingssysteem updatet zichzelf nooit automatisch. Wél laat je smartphone het weten zodra er een systeemupdate beschikbaar is om te downloaden. Tip: download deze alleen als je smartphone is verbonden met een wifi-netwerk, en zet je mobiele netwerk uit, want een systeemupdate is vaak een groot bestand. Nadat de update is gedownload, bepaal je zelf wanneer het besturingssysteem wordt geüpdatet. Het updaten zelf kost geen data. Goed om te weten: in de meeste gevallen kun je een systeemupdate sowieso niet downloaden via mobiel internet.

Kan ik een datalimiet op mijn smartphone instellen?
Op de meeste smartphones kun je instellen hoeveel MB's je maandelijks maximaal via mobiel internet mag verbruiken. Dit kan in het instellingenmenu. Zo voorkom je dat je over je internetbundel heen gaat. Kun je geen datalimiet instellen op je smartphone? Als alternatief kun je de apps Onavo, My Data Manager of Datamonitor gebruiken. Met deze apps zie je hoeveel MB's je verbruikt en stel je een datalimiet in, zodat je niet over je internetbundel heen gaat.

Op Mijn Simyo en in de Mijn Simyo app kan je je verbruik ook bijhouden. De informatie die Mijn Simyo of de Mijn Simyo app toont is altijd leidend ten opzichte van de gegevens die je in het instellingenmenu van je smartphone ziet of die een data-app je toont. Let wel op: er zit een vertraging in het bijwerken van de gegevens. Houd er dus rekening mee dat je actuele datagebruik hoger kan zijn dan Mijn Simyo of de app aangeeft.

Is je internetbundel op? Simyo stuurt je dan voor de zekerheid een sms'je. Als je mobiel blijft internetten nadat je internetbundel op is, verbruik je MB's tegen het buitenbundeltarief. Wij raden aan dat je dan een extra internetbundel koopt. Wil je dat niet? Zet dan mobiel internet uit. Check hier alle mogelijkheden als je internetbundel op is. Zo ga je nooit over je databundel heen.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling