Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Microsoft start verkoop losse Windows 11 licenties

OEM-licenties van Windows 11 zijn al enige tijd verkrijgbaar in ons land, maar een aanbod via Microsoft zelf ontbrak nog. Vanaf heden kunnen ook losse Windows 11 Home en Pro-licenties bij de softwaregigant worden afgenomen.

Consumenten die tot afgelopen weekend een Windows 11 licentie wilde aanschaffen, waren aangewezen op derde partijen die OEM-licenties verhandelen. Zulke licenties zijn voortaan direct bij Microsoft beschikbaar, schrijft Tweakers. Het zou specifiek gaan om ‘retaillicenties’. Consumenten die zo’n licentie aanschaffen, betalen 149 euro voor de Home-editie van Windows 11. De Pro-licentie kost 259 euro bij de softwaregigant.

OEM- en retaillicenties
Consumenten die licenties aanschaffen via Microsoft, zijn daarmee flink duurder uit dan bij derde partijen. OEM-licenties van Windows 11 Pro die met fysieke media (dvd of usb-stick) geleverd worden, zijn te koop vanaf 145 euro. Een OEM-licentie voor Windows 11 Home is eveneens goedkoper; die is verkrijgbaar vanaf 99 euro. Voor consumenten heeft het aanschaffen van zo’n retaillicentie – tegen een hogere prijs – eigenlijk geen voordelen. Beide licentietypes bieden hetzelfde resultaat.

Lees ook: Windows 11 update die problemen na update moet oplossen werkt niet
Consumenten die hun licenties het liefst direct via Microsoft aanschaffen, kunnen voortaan direct de Windows 11 installatie starten. Voorheen bood Microsoft enkel de optie een Windows 10 licentie af te nemen, met een gratis upgrade naar Windows 11. Die mogelijkheid blijft bestaan, maar is niet erg interessant gezien de prijzen van Windows 10 en 11 licenties gelijk aan elkaar liggen. Wel krijgt men bij Windows 10 licenties nog de mogelijkheid om een fysieke licentie bij Microsoft af te nemen. Windows 11 Home en Pro-licenties zijn enkel beschikbaar als digitale varianten.

Systeemvereisten Windows 11
Klanten die een licentie van Microsoft’s nieuwste besturingssysteem afnemen, worden op de productpagina gewaarschuwd voor geldende systeemvereisten. “Als uw systeem Windows 11 niet kon installeren wanneer de gratis upgrade werd aangeboden vanwege systeemvereisten, kunt u deze versie niet installeren,” schrijft het op de productpagina. Windows 11 vraagt onder andere om ondersteuning voor TPM 2.0 (Trusted Platform Module). Veel oudere computers missen die module.

Het is via een omweg weliswaar mogelijk die systeemvereisten te omzeilen, maar Microsoft ontraadt zijn gebruikers dat proces te doorlopen. In recente insider-builds toont Microsoft een waarschuwing op computers die niet voldoen aan de vereisten voldoet. Wat de precieze implicaties zijn van deze waarschuwing, is nog niet bekend.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling