Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Windows 11-update zorgt voor vastgelopen Ryzen-computers

Recente Patch Tuesday-updates voor Windows 11 22H2 laten desktops en laptops met AMD Ryzen-processoren vastlopen. Microsoft heeft het probleem nog niet openlijk erkend.

Aan welke updates de problemen exact gerelateerd zijn is onduidelijk. Een gebruiker op Reddit laat weten dat de problemen met zijn Windows 11-computer al spelen sinds de Patch Tuesday-updates in november. Het verwijderen van de update (KB5019980) zou het probleem verhelpen. Intussen is het probleem nog altijd niet opgelost, schrijft BabyMayCry op Reddit. Na installatie van de recentste Patch Tuesday-update (KB5021255) liep zijn Ryzen-PC weeral vast.

Geweten is dat de vastlopers worden veroorzaakt door systeemprocessen. Volgens de Redditor blijft System Interrupts hangen op 100 procent. System Interrupts is een essentiële Windows-component die de communicatie tussen Windows en de hardware regelt. Momenteel lijkt er precies wat mis te lopen bij de communicatie met Ryzen-processoren, waardoor het proces vastloopt. In de Windows Event Viewer verscheen daarbij een Autopilot.dll-error voor elk moment dat de computer vastliep.

Hoe wijdverspreid de vastlopers zijn na de Patch Tuesday-update is niet bekend. Microsoft deed tot op heden geen uitspraken over de problemen. Reacties op Reddit wijzen er alvast op dat niet enkel Ryzen-APU’s (G-reeks) zijn getroffen. Een Redditor meldt immers hetzelfde probleem op zijn Ryzen 5900X-systeem te ervaren. PopeShish schrijft in een reactie dat zijn Windows 10-computer eveneens vastloopt na de recente updates, al is dat lastig te verifiëren; er zijn weinig gebruikers die tot op heden dezelfde problemen op Windows 10 rapporteren.

Lees ook: Windows 10 update veroorzaakt blue screens of death
Patch Tuesday-update verwijderen
Degenen die na de Patch Tuesday-update in december plots merken dat hun computers vastlopen: door de KB5021255-update van Windows 11 te verwijderen los je het probleem meteen op. Hoe je die update kan verwijderen? Hieronder hebben wij de stappen voor je beschreven.

Zoek in het startmenu naar Installatie van updates ongedaan maken en open de instelling
Klik achter de update met versienummer KB5021255 op Installatie ongedaan maken
De update wordt hierna voor je verwijderd. Het is zeker aan te raden om midden januari de nieuwe Patch Tuesday-update te installeren. De updates bevatten vaak belangrijke beveiligingspatches voor je Windows-computer. Je kan ze gerust eens één maand overslaan, maar uiteindelijk kan het wel leiden tot gevaarlijke situaties. Patch Tuesday-updates staan overigens los van Microsoft Defender-definitie-updates die dagelijks uitgerold worden.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling