Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Deze Nederlandse smartphonebatterij laad je in 5 minuten op

Het Nederlandse hightechbedrijf LeydenJar heeft stelde tijdens CES 2023 een batterij voor die je in 5 minuten volledig kan opladen. Kunnen we deze techniek al snel in onze smartphones verwachten?

Smartphones en elektrische auto’s opladen gaat al pakken sneller dan ooit mogelijk geacht werd. De Realme GT Neo5 zou zelfs in 9 minuten volledig opgeladen kunnen worden. Daarvoor gebruikt BBK – het moederbedrijf van Realme – nog conventionele Lithium-Ion batterijen. Om het opladen naar een volgende versnelling te brengen, zet het Nederlandse LeydenJar een andere techniek in. De basis van de Lithium-Ion-batterij blijft behouden, maar de truc zit hem in de toepassing van silicium.

Hoe werkt de techniek?
Dit stofje wordt ingezet op de minpolen – elke batterij heeft een min- en pluspool – van de laagjes in de Lithium-batterij. Dit zorgt volgens de head of product management Ewout Lubberman voor een flinke efficiëntiewinst. “Dankzij deze kleine verandering krijgt de batterij twee keer zo veel energie, en heeft die dubbel zoveel opslagcapaciteit.” Die versnelling is cruciaal om grote batterijen sneller op te kunnen laden. Een batterij van LeydenJar opladen zou daarbij slechts 5 minuten kosten.

Ook de toegenomen capaciteit is cruciaal. Lubberman claimt met een energiedichtheid van 1.400 Wh per liter zijn concurrenten ruimschoots te verslaan. De topman stelt dat dit 70 procent hoger ligt dan standaard, en dat met deze energiedichtheid per liter zelfs Tesla verslagen wordt.

Het laagje silicium op de minpolen is voorlopig nog wel erg kwetsbaar. Bij het opladen zet de silicium 300 keer uit en ontstaan scheurtjes in het materiaal. Hierdoor kan de batterij slechts een honderdtal keer worden gebruikt voordat deze scheurt. Rijp voor de productie is de laadtechniek van LeydenJar, dat een Innovation Award en een investering van 30 miljoen euro van de Europese Investeringsbank ontving, dus nog niet. Toch is de kans groot dat de techniek ooit onderdeel van ons leven gaat uitmaken; het bedrijf sloot intussen al deals met onder meer BMW.

Fabriek in 2026 geopend
Verwacht overigens niet dat de techniek van vandaag op morgen gereed is. LeydenJar zegt in 2026 zijn fabriek in het Nederlandse Brabant te openen. Die fabriek wordt gebouwd met het geld dat de fabrikant van de Europese Investeringsbank ontving, schrijft de Nederlandse overheid. Het bedrijf, dat in 2016 ontstond na een afsplitsing van onderzoeksinstituut TNO, mikte in 2021 al eens op een investeringsronde van 22 miljoen euro.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling