Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Fairphone 2 ontvangt na 7 jaar laatste Android-update

Fairphone heeft bewezen dat Android-ondersteuning niet zomaar hoeft te eindigen. De Fairphone 2 ontvangt in maart na 7 jaar actieve update-ondersteuning zijn laatste patches.

Fairphone bracht de Fairphone 2 in oktober 2015 op de markt. Het toestel bevatte een op dat punt al verouderde chipset, de Snapdragon 801 uit 2014. Wat volgde was voor het Nederlandse bedrijf een zware periode qua software-ondersteuning. Qualcomm’s ondersteuningsperiode van die chip, op dat punt meestal twee tot drie jaar, werd kort na de lancering van het toestel in 2015 beëindigd. Bij de ontwikkeling van beveiligingspatches en Android-updates hoefde Fairphone daardoor niet te rekenen op de ondersteuning van Qualcomm.

Unieke aanpak software-ondersteuning
Toch slaagde het bedrijf er meermaals in om nieuwe Androidversies uit te brengen. Zo werden de updates naar Android 9 en Android 10 voltooid zonder nieuwe firmware van Qualcomm. Voor die mijlpalen kon Fairphone steeds rekenen op support vanuit de community. Niet alleen in gejuich: ontwikkelaars in de community hielpen actief mee in de softwareontwikkeling. Een unieke aanpak met een geslaagde uitkomst. Na zeven jaar legt Fairphone nu wel de strijdbijl neer.

Een officiële update naar Android 11 zit dus niet meer in het vat. Wel is nog één laatste update voor de Fairphone 2 in ontwikkeling met daarin een reeks beveiligingspatches en bugoplossingen. Toch is het volgens de fabrikant niet aan te raden het toestel veel langer te blijven gebruiken. Het geeft nu zelfs een waarschuwing: “vermijd na mei 2023 het gebruik van apps die toegang hebben tot gevoelige gegevens.”

Verder waarschuwt het voor apps die niet meer met Android 10 zullen werken. Hoewel we pas bij Android 13 zijn toegekomen, zullen apps waarvoor beveiliging cruciaal is op termijn niet werken op de Fairphone 2. Het advies luidt dan dan ook om op termijn over te stappen op een nieuwere smartphone.

Beschikbaarheid reserveonderdelen
Wil je de Fairphone 2 desondanks blijven gebruiken? Houd er dan rekening mee dat Fairphone geen garanties kan geven over de beschikbaarheid van reserveonderdelen. Het bedrijf zegt een ‘beperkt’ aanbod van onder meer schermmodules nog op voorraad te hebben. Die voorraad is wel eindig, zo schrijft het. De smartphonefabrikant die zich richt op duurzaamheid zegt dat ze in een ideale wereld ‘oneindige ondersteuning’ had willen bieden ‘zonder elektronisch afval te veroorzaken of tekorten in de toeleveringsketen te ervaren’. Daar zijn ze nog niet, concludeert het in de blogpost.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling