Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

‘Samsung Galaxy S24 Ultra krijgt 150x zoom-camera’

Eerdere geruchten suggereerde dat de Samsung Galaxy S24 Ultra een verbeterde telefoto-camera kreeg. Nu blijkt dat de S24 Ultra tot wel 150x zoom krijgt.

Geruchtenverspreider RGcloudsS schrijft op Twitter dat de S24 Ultra een telefoto-camera bevat die tot 150x kan inzoomen. Hiervoor past Samsung “Gen 4” optics toe. Wat daar precies onder verstaan mag worden, laat de twitteraar buiten beschouwing. Dat geldt ook voor de resolutie van de telefotocamera die ongekend blijft. We weten wel alvast dat de camera een diafragma ‘tussen de f/2.5 en f/9’ heeft. Hoewel dat kleiner is dan veel primaire camera’s op (high-end) smartphones, is dat gelijk aan veel telefotocamera’s op telefoons als de S22 Ultra (f/4.9).

Variabele zoom op Galaxy S24 Ultra
Opvallend is verder dat de geruchtenmaker spreekt over ‘variabele zoom’. Dit betekent mogelijk dat Samsung meerdere zoomafstanden (brandpuntafstanden) in één camera verwerkt. Hierdoor kan de fabrikant enerzijds ruimte besparen in het toestel door extra sensoren voor andere zoomafstanden te elimineren en anderzijds neemt het kleurverschillen tussen de sensors weg. Door dezelfde sensor te gebruiken onafhankelijk van de zoomafstand krijg je namelijk telkens dezelfde kleuroutput. Vaak, hoewel dat verschil begint te verdwijnen, zien we bij elke (zoom)sensor een andere kleuroutput.

Of Samsung de nodige hardware zelf ontwikkelt of extern afneemt is niet geweten. LG heeft tijdens CES 2023 alvast een cameramodule geïntroduceerd met beweegbare onderdelen waar meerdere brandpuntafstanden (zoomafstanden) mee bereikt kunnen worden. Wel schrijft RGClouds dat dit detail onzeker is en we dus mogelijk geen variabele zoom krijgen. Neem de genoemde informatie sowieso met een korrel zout. De verspreider heeft nog geen reputatie opgebouwd voor het lekken van juiste informatie.

Optisch en digitale zoom gecombineerd
De genoemde “150x zoom” is overigens geen optische zoom. Hiervoor zal een combinatie tussen optische en variabele zoom nodig zijn. Nieuw is dit concept alvast niet voor de Zuid-Koreanen. De techgigant introduceerde op de Samsung Galaxy S20 Ultra de ‘Super resolution zoom’-functie om tot maximaal 100x in te zoomen. Die zoomfunctie keerde ook terug op de S22 Ultra als Space Zoom. Het is mogelijk dat dit op de Galaxy S24 Ultra wordt opgetrokken naar maximaal 150x zoom.

Wat je aan zoveel zoomafstand hebt? Het lijkt vooral een race om wie het hoogste zoombereik op een smartphone kan bieden. Het begon jaren geleden op de Huawei Mate 20 Pro die tot 50x zoom bood (5x optisch, vervolgens tot 50x in combinatie met digitale zoom) en loopt nu dus door tot 100 en straks zelfs 150x zoom. Foto’s die in zulke modi worden gemaakt zijn vaak onbruikbaar dus voor persoonlijk of zakelijk gebruik hoef je de functie alvast niet te hebben, dat concludeerden we in onze review van de Galaxy S20 Ultra.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling