Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Medewerkers Microsoft luisteren mee met Skype-gesprekken

Medewerkers van Microsoft luisteren mee met persoonlijke gesprekken van Skype-gebruikers, blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse nieuwswebsite Motherboard.

Op de website van Skype is te lezen dat het bedrijf audio-opnamen kan analyseren om Skype te verbeteren. Er staat echter niet dat deze analyse gedeeltelijk door mensen wordt uitgevoerd. Dit staat ook niet in het privacybeleid van Microsoft. Motherboard ontdekte dat de medewerkers ook meeluisteren met spraakopnamen die gebruikers sturen naar Cortana, de stemassistent van Skype en naar Translator, een programma waarmee gebruikers audio kunnen vertalen tijdens een telefoon- of video-oproep.

Lees meer: 'Apple luistert mee met seks en doktersafspraken'

Persoonlijke Skype-gesprekken
De audio-opnamen die Motherboard in bezit kreeg, bevatten persoonlijke gesprekken tussen mensen die elkaar goed kennen: sommigen praten over hun gewichtsverlies of relatieproblemen. De fragmenten duren meestal vijf tot tien seconden, andere fragmenten zijn langer. Volgens de Microsoft-medewerker die de bestanden aan Motherboard verstrekte, waren er ook wel eens volledige adresgegevens, zoekopdrachten voor pornosites en zelfs telefoonseks te horen.

Beveiligde online portal
'Het feit dat ik de audio-opnamen met jullie kan delen, bewijst hoe laks er met gebruikersgegevens wordt omgegaan', aldus de medewerker. Volgens Microsoft zijn de opnamen alleen beschikbaar voor medewerkers via een beveiligde online portal en neemt het bedrijf stappen om identificatiegegevens van gebruikers te verwijderen. Motherboard ontdekte echter dat medewerkers de opnamen ook thuis konden beluisteren.

Lees meer: 'Google-medewerkers luisteren gesprekken en spraakopdrachten af'

Klanten geven toestemming
Een woordvoerder van Microsoft schreef in een reactie aan Motherboard: 'Microsoft verzamelt spraakgegevens, maar streeft ernaar transparant te zijn over de verzameling en het gebruik daarvan. Klanten geven toestemming voor het gebruik en kunnen kiezen wanneer en hoe de gegevens door Microsoft worden gebruikt.' Wederom werd er niets gezegd over mensen die naar de opnamen luisteren.

Apple, Google en Amazon
Onlangs werd bekend dat medewerkers van Apple, Google en Amazon meeluisteren met gebruikers die praten tegen de virtuele spraakassistenten. Zowel Apple als Google zijn er sindsdien mee gestopt.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling