Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Hudson's Bay heeft nog geen besluit genomen over toekomst Nederlandse winkels

Hudson's Bay Company (HBC) heeft nog geen definitieve beslissing genomen over de Nederlandse activiteiten. Dat zei de raad van bestuur van de Canadese warenhuisketen tijdens een toelichting op de kwartaalcijfers.

Wel zei hoofd Investor Relations, Jennifer Bewley, dat de prestaties achterblijven. 'Er is een kans dat we winkels sluiten, maar de definitieve beslissing is er nog niet. Het proces loopt'.

Dat heeft er ook mee te maken dat Hudson's Bay de activiteiten in Nederland nog niet formeel helemaal in bezit heeft. Vorig jaar fuseerde het bedrijf zijn activiteiten in Europa met die van het Oostenrijkse Signa en verkreeg het een belang in de combinatie. Een tijd geleden is besloten dat Signa de Europese tak helemaal inlijft, uitgezonderd de Nederlandse winkels. Die gaan weer terug naar Hudson's Bay zelf. Die transactie wordt vermoedelijk in de herfst afgerond.

Pandverhuurders houden rekening met vertrek
Hudson's Bay heeft vijftien winkels in Nederland. Onlangs meldde Het Financieele Dagblad op basis van uitgelekte documenten dat het bedrijf hier de handdoek in de ring gooit. Dat bericht werd bevestigd door de vakbonden. Volgens hen heeft Hudson's collectief ontslag aangevraagd voor de circa 1400 medewerkers. Verhuurders van de panden waarin Hudson's Bay is gevestigd houden ook al rekening met een vertrek, al is dat nog niet officieel bevestigd. De huur van de panden loopt nog jaren door.

Een verlies in Europa van 47,5 miljoen
In het tweede kwartaal kwam het verlies van Hudson's Bay in Europa uit op 69 miljoen Canadese dollar, omgerekend 47,5 miljoen euro. Specifieke cijfers over Nederland wilde het bestuur niet geven. 'Dat splitsen we nooit uit'. De totale omzet van Hudson's Bay in alle landen waar het actief is kwam uit op 1,9 miljard Canadese dollar. Als alleen wordt gekeken naar winkels die een jaar eerder ook al open waren, de vergelijkbare omzet, dan was sprake van een daling met 0,4 procent. Dat was ondanks een stijging van de onlineverkopen met bijna 20 procent. Het nettoverlies liep op tot 984 miljoen Canadese dollar, van 280 miljoen een jaar eerder.

Overigens ligt er ook een bod op Hudson's Bay zelf. Een groep aandeelhouders onder aanvoering van voorzitter Richard Baker van Hudson's Bay wil het bedrijf van de beurs halen.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling