Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Dag van de Privacy: tips om je telefoongegevens te beschermen

Vandaag, op 28 januari, is het de Dag van de Privacy. Omdat Simyo privacy erg belangrijk vindt, leggen wij je graag uit hoe jij je telefoongegevens beter beschermt. Zeg vandaag geen ‘dag’ tegen je privacy, maar houdt alles in eigen hand!

Pluk de Dag van de Privacy
Fijne Dag van de Privacy! Sinds 2007 is het ieder jaar op 28 januari de Dag van de Privacy in Europa, de VS en Canada. Het doel van de dag is om burgers te informeren over de rechten die ze hebben bij overheden, bedrijven en andere organisaties die hun persoonsgegevens gebruiken. Wat zij met je gegevens doen, daar heb je niet zoveel grip op. Maar je kunt wél zorgen dat de schat aan gegevens op je telefoon beter is beschermd. Zorg voor een fijne Dag van de Privacy en ga aan de slag met gegevensbescherming op je smartphone!

Een betere gegevensbescherming begint bij jezelf
Wil jij dat de gegevens op je smartphone beter zijn beschermd? Deze tips helpen je op weg:

Tip 1: schermvergrendeling

Met schermvergrendeling is er een pincode, wachtwoord, swipe-patroon of vingerafdruk nodig om toegang te krijgen tot een telefoon. Het is makkelijk in te stellen én heel doeltreffend. Vindt iemand jouw telefoon, dan kan hij of zij immers niet (zomaar) bij al jouw gegevens. Toch gebruikt ongeveer één op de drie smartphonegebruikers geen schermvergrendeling. Een essentiële eerste stap voor gegevensbescherming dus!

Tip 2: wis je gegevens na diefstal

Wordt je telefoon gestolen, dan kunnen je gegevens in verkeerde handen vallen. Tenzij jij je telefoon boefproof hebt gemaakt, want dan komt een dief er niet zomaar in. Ben je zeker dat jij je telefoon niet meer terug krijgt? Wis dan alle gegevens op afstand. Lees alles over boefproof maken en wissen op afstand in ons artikel ‘Telefoon gestolen: dit kan je doen’.

Tip 3: back-up, thumbs up!

Wie wat bewaart, die heeft wat. Of het nu gaat om een diefstal of een onfortuinlijke val: met een goede en recente back-up ben je in ieder geval niet je gegevens kwijt. Veel telefoongegevens worden automatisch geback-upt, zoals WhatsApp en foto’s. Maar niet per se alles. En het is ook afhankelijk van je besturingssysteem en instellingen. Bekijk daarom in ‘Alles wat je moet weten over het maken van een back-up’ hoe back-ups jouw redder in nood kunnen zijn.

Tip 4: tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie is een extra veiligheidsmaatregel naast je wachtwoord. De eerste stap is je gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. Bij de tweede stap voer je een unieke code in die naar een vertrouwd apparaat wordt gestuurd en slechts één keer gebruikt kan worden. Steeds meer diensten bieden tweestapsverificatie aan, zoals WhatsApp, Facebook, Google, iCloud en Instagram. Ook de overheid gebruikt het voor DigiD.

Tip 5: houd je software up-to-date

Voor software geldt: is het verouderd, dan kunnen er veiligheidslekken in zitten. Zorg daarom dat zowel je besturingssysteem (iOS of Android) als je apps up-to-date zijn. Heb je apps die je nooit gebruikt of waarvan je in de App of Play Store ziet dat ze al heel lang (zeg: meer dan een jaar) niet zijn geüpdatet? Verwijder ze dan van je telefoon.

Tip 6: welke app mag wat?

Installeer je een app, dan geef je ‘m vaak toegang tot bepaalde gegevens. Je kunt hier lezen hoe dat precies werkt. Twijfel je erover wat de app met je gegevens doet en/of lees je slechte recensies in de App of Play Store? Dan kun je ervoor kiezen om de app niet te downloaden. Vertrouw je een app niet 100% en kun je een profiel aanmaken in plaats van je Facebookaccount koppelen? Maak dan een profiel aan. De app beschikt dan niet over al je Facebookgegevens.

Tip 7: kijk uit met openbare netwerken

Bij openbare wifinetwerken is de kans groter dat de gegevens die je verstuurt in verkeerde handen vallen. In 2014 schreven we al over slim omgaan met de risico’s van openbare wifinetwerken. De tips die we toen gaven, gelden anno 2018 nog steeds.

Tip 8: apps individueel achter slot en grendel

Zijn er apps of functies met vertrouwelijke informatie die jij extra goed wilt beveiligen? Voor Android-telefoons kan dat met AppLock. Daarmee vergrendel je bijvoorbeeld WhatsApp, je contacten, mobiel bankieren of de fotogalerij met een eigen wachtwoord of swipe-patroon. Op je iPhone zet je apps achter slot en grendel via de functie Beperkingen in het menu Instellingen.

Tip 9: nieuwe telefoon, schone lei

Heb je een nieuwe telefoon en gaat je oude naar een vriend, koper of de recycling? Vergeet je voormalige belkameraad dan niet drastisch schoon te wissen. Je leest hier hoe dat moet.

Tip 10: kiekjes in de cloud

Waarschijnlijk staat je telefoon vol met toffe foto’s. Mogelijk zelfs bomvol, want foto’s nemen veel ruimte in. De oplossing? Automatisch synchroniseren met een clouddienst, zodat je de foto’s daarna meteen kunt verwijderen. Google Foto’s is ideaal. In tegenstelling tot bij andere clouddiensten zoals iCloud, Microsoft OneDrive en Dropbox krijg je namelijk gratis onbeperkte opslagruimte. De cloud is heel veilig, dus is je privacy gewaarborgd. Toch wat extra veiligheid? Vergrendel de cloudapp op je telefoon dan via de apps AppLock (Android) of Beperkingen (iOS).

Extra tip: voorkom dat je online rondslingert

Gokje: jij wilt niet dat je foto’s zomaar overal online rondslingeren. Zorg daarom dat je Instagram- en Facebookfoto’s niet door Jan en alleman kunnen worden bekeken. Op Mijnonlineidentiteit.nl wordt uitgelegd hoe je op Instagram en Facebook instelt wie wat kan zien. Staat er ergens een foto van jou online waar je niet blij mee bent? Lees dan in ons artikel ‘Foto’s en video’s online publiceren: wat mag er allemaal (niet)?’ wat je daaraan kunt doen.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling