• Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Memphis leidt Lyon met twee treffers naar winst op negental Nîmes

Memphis Depay heeft Olympique Lyon vrijdagavond aan een ruime overwinning geholpen in de Ligue 1. De Oranje-international scoorde twee keer in de met 0-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Nîmes Olympique, dat het duel met negen man eindigde.

Memphis opende na iets meer dan een kwartier de score uit een strafschop. Halverwege de tweede helft verdubbelde hij de marge op aangeven van Kenny Tete en bracht hij zijn seizoenstotaal in de Ligue 1 op negen doelpunten.

De andere treffers van Lyon werden gemaakt door Houssem Aouar en Joachim Andersen, die in het verleden uitkwam voor FC Twente. Nîmes stond na vijf minuten al met tien man door een rode kaart voor Theo Valls en raakte vijf minuten voor rust ook Gaëtan Paquiez kwijt door een tweede gele kaart.

Memphis deed tot een kwartier voor tijd mee bij Lyon en Tete speelde de hele wedstrijd mee. De Zuid-Franse ploeg staat nu vijfde, maar kan later dit weekend nog gepasseerd worden door meerdere andere clubs. Nîmes is hekkensluiter in de Franse competitie.

Gelijkspel De Vrij met Inter tegen Roma
In de Serie A morste Stefan de Vrij voor de derde keer dit seizoen punten met Internazionale. De 'Nerazzurri' speelden voor eigen publiek met 0-0 gelijk tegen AS Roma, waar Justin Kluivert ontbrak door een blessure.

In de slotfase was Romelu Lukaku dicht bij de openingstreffer voor Inter, maar de kopbal van de Belgische spits ging net naast. De Vrij maakte de negentig minuten vol bij de thuisploeg.

Door het gelijkspel kan Inter de koppositie later dit weekend verliezen aan Juventus. 'De Oude Dame' heeft twee punten minder dan de formatie uit Milaan en gaat zaterdag op bezoek bij Lazio. AS Roma bezet de vierde plek.