Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Leider van Britse Liberal Democrats verliest zetel in parlement

De leider van de Britse politieke partij Liberal Democrat, Jo Swinson, heeft vrijdagochtend haar zetel verloren tijdens de verkiezingen. Het Schotse district Dunbartonshire East verkoos de Scottish National Party boven de partij van Swinson. De leiders van de grootste partijen, Boris Johnson van de Conservatieven en Jeremy Corbyn van Labour, wisten hun zetels te behouden.

De stembussen in het Verenigd Koninkrijk sloten donderdagavond om 22.00 uur (lokale tijd). Volgens de eerste exitpolls hebben de Conservatieven 368 zetels behaald, wat een ruimte voorsprong betekent. Ze hebben 326 zetels nodig om een meerderheid in het Lagerhuis te behalen.

Kort na 5.00 uur waren de uitslagen van 443 van de 650 districten bekend en namen de Conservatieven een voorsprong op zich van 230 zetels, 76 meer dan Labour.

Liberal Democrat had op dat moment 7 zetels genomen en verloor de jonge Jo Swinson haar plek in het parlement. Haar partij ging de verkiezingscampagne nog in met de visie dat Swinson nog wel eens premier zou kunnen worden.

Deze houding werd tijdens de campagne volgehouden, totdat Swinson maandag toegaf dat het onwaarschijnlijk was dat haar partij de meerderheid van de stemmen zou halen en een nieuwe regering zou leiden.

Corbyn stapt af na 'bezinningsperiode'
Labour-leider Jeremy Corbyn zag zijn partij krimpen, maar wist vrijdagochtend wel zelf zijn zetel te behouden in Islington North. Hij sprak van een 'teleurstellende avond voor Labour' en kondigde een periode van zelfreflectie aan door zijn partij. Corbyn wil Labour door deze periode helpen, maar zegt de partij niet te leiden tijdens een volgende verkiezing. Verdere details over zijn opstappen gaf hij nog niet.

Het was al de verwachting dat Corbyn zou aanblijven voor een 'bezinningsperiode', voordat hij zou opstappen. Het past bij zijn karakter als leider, en hij heeft daarin onder meer de steun va voorzitter Len McClusky van Unite, de tweede vakbond van het VK, die vorige maand zei dat het de beste stap zou zijn bij een grote nederlaag voor Labour.

Britse premier Boris Johnson van de Conservatieven kon ook zijn zetel behouden in Uxbridge & South Ruislip, nadat hij het onder meer opnam tegen satirische kandidaten zoals Lord Buckethead en Count Binface.

Verkiezingen op basis van meerderheidsstelsel
In totaal hebben zich 3.322 mensen kandidaat gesteld in 650 verschillende kiesdistricten. Elk district staat voor één zetel in het Lagerhuis.

Waar Nederland een kiesstelsel heeft op basis van evenredige vertegenwoordiging, heeft het Verenigd Koninkrijk een meerderheidsstelsel. De persoon die de meeste stemmen krijgt wint het kiesdistrict, de andere stemmen gaan 'verloren'.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling