Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Handbalsters naar WK-finale na zinderende wedstrijd tegen Rusland

De Nederlandse handbalsters hebben vrijdag de finale van het WK in Japan bereikt. Oranje won in het Park Dome Kumamoto in Higashi-ku met 33-32 van Rusland.

Laura van der Heijden maakte in de laatste minuut van de wedstrijd de winnende goal en zorgde zo voor een enorme ontlading aan Nederlandse kant. Estavana Polman vertolkte met negen treffers ook een hoofdrol en Loïs Abbingh maakte er acht tegen Rusland, dat als de favoriet begonnen was aan het duel.

Het is de tweede keer ooit dat Oranje in de WK-finale staat, nadat in 2015 in de eindstrijd verloren werd van Noorwegen. Ook nu kunnen de Noorse vrouwen tegenstander worden in de finale, want zij spelen later op vrijdag in de andere halve finale tegen Spanje.

De finale van het WK is zondag om 12.30 uur (Nederlandse tijd) en wordt ook in Higashi-ku gespeeld. Op het vorige WK, twee jaar geleden in Duitsland, moest Oranje genoegen nemen met brons.

Als Oranje dit keer wel wereldkampioen wordt plaatst het zich direct voor de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio. Bij verlies wacht Nederland in maart een kwalificatietoernooi met Zweden, Senegal en Argentinië, waarbij twee olympische tickets te verdienen zijn.

Rusland verloor nog geen wedstrijd op WK
De Russische vrouwen hadden nog geen wedstrijd op verloren dit WK en dus werd Oranje voorafgaand aan de halve finale vrijdag in de matig gevulde Park Dome Kumamoto gezien als de underdog. Nederland ging dit WK al drie keer onderuit, maar met enig fortuin werd wel de laatste vier gehaald.

Het favoriete Rusland werd vanaf de beginfase goed bespeeld door Oranje, dat mede door drie treffers van Polman brutaal een 8-6-voorsprong nam.

Rusland kwam terug en nam de leiding, maar na twintig minuten ging Oranje weer aan de leiding (12-11) na goals van Kelly Dulfer en Debbie Bont. Bij rust was de stand in evenwicht 16-16 en daarmee mocht Nederland dromen van de tweede finaleplaats ooit op een WK.

Polman blijft scoren in tweede helft
In de tweede helft begon Oranje opnieuw sterk. Tess Wester bleef uitstekend keepen, terwijl doelpunten van Abbingh, Bont en Polman (twee keer) voor een gat twee goals zorgden (20-18). Nederland, dat zijn zesde halve finale speelde in vijf jaar tijd (drie keer op een WK, twee keer op een EK en een keer op de Spelen), slaagde er echter niet in om verder uit te lopen.

Er volgde een sterke fase van de Russinnen, die het initiatief pakten en een voorsprong namen (21-22). Voor het eerst in de wedstrijd ging Rusland voor langere tijd aan de leiding.

Oranje bleef knokken en voorkwam dat de achterstand groter werd. Halverwege de tweede helft was het 25-24 in het voordeel van de ploeg van de Spaanse bondscoach Ambros Martín.

Oranje houdt stand in spannende slotfase
De spanning was om te snijden, zeker nadat Polman de stand met een fraai schoot weer in evenwicht bracht (26-26). Via Bont werd het tien minuten voor tijd zelfs 27-26. Oranje kwam in de zinderende slotfase steeds weer op voorsprong en na een treffer drie minuten voor tijd van Abbingh (32-31) was de eindstrijd dichtbij.

Rusland maakte weer gelijk, maar opnieuw had Oranje een antwoord. Het was Van der Heijden die twintig seconden voor het einde koel bleef voor het Russische doel en Nederland naar 33-32 schoot.

In de laatste seconden hield Oranje stand, waardoor de finaleplaats een feit was en de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade mag hopen op de eerste Nederlandse wereldtitel ooit.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling