Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Energieverkoper aan de deur? Dit kun je doen

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft een inval gedaan bij energieleverancier Vattenfall, zo berichtte het AD deze week. De toezichthouder deed dit in het kader van een onderzoek naar foute verkooppraktijken. Krijg jij ook weleens (energie)verkopers aan de deur? Wapen je tegen hun praatjes met deze tips.

Een ACM-woordvoerder bevestigde tegenover het AD dat de inval bij het kantoor van Vattenfall (voorheen Nuon) in Weesp deel uitmaakt van het onderzoek naar misleiding bij de verkoop van energiecontracten. Dat het daarbij misgaat, onthulde de krant al eerder in het jaar. Babbeltrucs en gesjoemel met het verwachte maandverbruik kwamen regelmatig voor.

Directeur Klanten Cindy Kroon liet het AD al weten zich te schamen voor deze misstanden en het is te hopen dat de verkopers hun leven inmiddels gebeterd hebben. Toch is het goed om op je hoede te blijven bij verkoop aan de deur. We zetten daarom nog enkele tips op een rij die we in de loop der jaren over dit onderwerp verzameld hebben.

Zes tips tegen (energie)verkoop aan de deur
Durf 'nee' te zeggen.
'Nee' zeggen is je goed recht. Schroom niet om daar gebruik van te maken.
Neem het gesprek op.
Maak een (audio)opname van het gesprek, bijvoorbeeld met je mobiele telefoon. Let op: hiervoor moet je de verkoper wel eerst om toestemming vragen. Aan de hand van zo'n opname kun je checken (en indien nodig bewijzen!) welke toezegging er precies is gedaan.
Vraag legitimatie.
Verzoek de verkoper om te bewijzen dat hij daadwerkelijk werkt voor het bedrijf dat hij noemt.
Trap niet in verkooppraatjes.
Zinnetjes als 'Deze actie geldt alleen vandaag!' zijn bedoeld om je onder druk te zetten. Trap er niet in: de enige die geld misloopt als je niet op dát moment je handtekening zet, is waarschijnlijk de verkoper zelf.
Geef geen persoonsgegevens.
Geef nooit 'alvast' je persoonsgegevens, ook niet met het voorbehoud dat je er nog even over wilt nadenken. Hierover ontstaat vak miscommunicatie: voor je het weet heeft de verkoper ze ingevuld en heb je al een abonnement - overweeg daarom dus ook punt 2. Geef de gegevens pas wanneer je echt zeker bent van je aankoop of overeenkomst.
Teken niks aan de deur.
Zet geen handtekening onder wat dan ook - ook niet digitaal en ook niet voor een 'offerte'.
'Wees energieverkopers te slim af'
Ook energievergelijker Gaslicht.com heeft nog enkele aanvullende tips om 'energieverkopers aan de deur te slim af te zijn':

Zorg dat je weet wanneer je contract afloopt.
Als je huidige contract nog langer dan twee maanden doorloopt, dan riskeer je een boete van je huidile leverancier wanneer je overstapt: de zogeheten overstapboete. Deze kan oplopen tot 250 euro, waardoor je vermoelijk niks hebt aan de besparing van het overstappen. Check daarom tot wanneer je huidige overeenkomst loopt en of je kosteloos weg kunt.
Laag maandbedrag? Vraag dóór.
Lage maandbedragen voor gas en stroom klinken superaantrekkelijk, maar zeggen helemaal niets, waarschuwt de vergelijkingssite. Een maandbedrag is eigenlijk een voorschot, en als dat te laag is moet je aan het eind van het jaar flink bijbetalen. Vraag dus altijd dóór: op welk verbruik is dat maandbedrag gebaseerd? Neem de tijd om te checken of dat overeenkomt met jouw daadwerkelijke gas- en stroomverbruik.
Sluit geen meerjarig contract af.
Gaslicht.com raadt af om je tarieven voor gas en licht vast te zetten voor langere tijd, bijvoorbeeld een periode van drie of vijf jaar. Je kunt dan namelijk niet meer elk jaar overstappen, waardoor je elk jaar een welkomstpremie van zo'n 100 tot 250 euro misloopt. Trap er ook niet in als de verkoper beweert dat de energieprijzen de komende jaren gaan stijgen. 'De waarheid is dat niemand in de toekomst kan kijken,' aldus de site.
Gebruik een vergelijkingssite.
De verkoper kan wel beweren dat hij een heel scherpe aanbeiding heeft, maar hij vertegenwoordigt natuurlijk maar één partij en heeft er dus baat bij om zoiets te zeggen. Ga naar een website die energietarieven voor je kan vergelijken om te kijken wat écht de scherpste deal is.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling