Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Impeachment: Trump is derde Amerikaanse president die wordt aangeklaagd

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft president Donald Trump in de nacht van woensdag op donderdag in staat van beschuldiging (impeachment) gesteld voor machtsmisbruik. Trump is daarmee de derde president uit de Amerikaanse geschiedenis die zal worden berecht in de Senaat.

Het Huis nam de eerste aanklacht, de zogeheten articles of impeachment, rond 2.30 uur (Nederlandse tijd) aan na een hoofdelijke stemronde. Die verliep langs de partijlijnen, op twee tegenstemmende Democraten na.

De Democraten hadden 216 stemmen nodig om de aanklacht aan te nemen. Ze kregen er 228, inclusief de stem van de onafhankelijke oud-Republikein Justin Amash. 197 afgevaardigden stemden tegen.

Bij de tweede beschuldiging, belemmering van het Congres, stemde een derde Democraat tegen. De einduitslag was 229 voor en 198 tegen.

Trump wordt ervan beschuldigd zijn ambt te hebben misbruikt door de Oekraïense regering onder druk te zetten om zijn politieke rivaal Joe Biden aan te vallen.

De tweede beschuldiging betreft zijn weigering van elke vorm van medewerking aan het afzettingsonderzoek door het Congres. Trump gaf het Witte Huis opdracht dagvaardingen voor getuigen of documenten naast zich neer te leggen. De Democraten oordeelden dat het te veel tijd zou kosten dat voor de rechter uit te vechten.

Articles of impeachment aangenomen tegen Trump
Trump wordt aangeklaagd voor (1) machtsmisbruik en (2) belemmering van het Congres
Hij zou de Oekraïense regering onder druk hebben gezet om een politieke rivaal te hinderen
Trump weigerde alle medewerking aan het afzettingsonderzoek van het Congres
Nu is het aan de Senaat om de president te berechten
Waarschijnlijk zal die politieke rechtszaak begin januari plaatsvinden
Democraten en Republikeinen steggelen over invulling van rechtszaak
Debat toonde diepe verdeeldheid Amerikaanse politiek
De stemming over de aanklachten werd voorafgegaan ruim zes uur debat. Afgevaardigden verdedigden in toespraakjes van een tot twee minuten hun standpunten over het afzettingsproces.

De Democratische Huisvoorzitter Nancy Pelosi opende het debat over de aanklachten. "Als we nu niet optreden, zouden we onze plicht verzaken", zei ze.

De Democraten afgevaardigden benadrukten dat ze zich door het onaanvaardbare gedrag van Trump gedwongen voelen tot de "sombere plicht" van afzetting.

"Ja, ik ben triest, maar niet geschokt, want deze president heeft routinematig laten zien dat hij het Congres en de wet niet respecteert. De feiten staan niet ter discussie. De president misbruikte zijn macht, schond het vertrouwen van het publiek en zijn ambtseed", zei Barbara Lee (D) uit Californië.

Republikeinen hekelden het afzettingsproces
Doug Collins, de hoogstgeplaatste Republikein in het justitiecomité van het Huis, zei dat de Democraten Trump al wilden afzetten toen Oekraïne nog niet in het spel was. "Vandaag gaat heel veel dingen zijn. Maar wat het niet is - is eerlijk."

Andere Republikeinen stelden ook dat Trump is benadeeld tijdens het afzettingsproces en ontkenden dat de president iets verkeerd heeft gedaan.

"Als je het moeras wilt droogleggen, vecht het moeras terug", zei Republikein Jim Jordan uit Ohio. Trump introduceerde die term voor het politieke en ambtelijke establishment in Washington D.C.

De volgende stap in het afzettingsproces is een politieke rechtszaak in de Senaat. De senatoren zullen dienen als jury, terwijl door het Huis aangestelde impeachment managers te werk zullen gaan als aanklagers. Het proces zal worden geleid door John Roberts, voorzitter van het Hooggerechtshof.

Hoe moet de rechtszaak eruit komen te zien?
De Democratische en Republikeinse leiders in de Senaat onderhandelen over hoe de rechtszaak wordt vormgegeven.

De Democratische minderheidsvoorzitter, Chuck Schumer, vroeg dinsdag om meer getuigen. Hij wil dat huidige en oud-leden van Trumps kabinet, zoals minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en oud-veiligheidsadviseur John Bolton worden gehoord.

De Republikeinse meerderheidsvoorzitter Mitch McConnell wees dat verzoek af. Hij stelt dat het niet de taak van de Senaat is om het "slordige werk" van het Huis in het afzettingsonderzoek over te doen.

President Trump heeft in de afgelopen weken meerdere keren gezegd zich te verheugen op de kans zich te verdedigen tijdens het proces.

Eerdere presidenten die met een rechtszaak in de Senaat te maken kregen waren Andrew Johnson (1868) en Bill Clinton (1998). Beiden werden vrijgesproken.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling