Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Gedupeerden toeslagenaffaire krijgen voor kerst compensatie

Honderden gedupeerde ouders in de kindertoeslagenaffaire krijgen dinsdag nog van de Belastingdienst te horen hoeveel compensatie ze dit jaar krijgen. Het gaat om een voorlopig bedrag, gebaseerd op de informatie die nu beschikbaar is. Dat wordt voor de kerst overgemaakt.

Ouders in een kleine driehonderd zaken krijgen uitsluitsel over het voorlopige bedrag. In ruim tweehonderd gevallen gaat het om bedragen tot 20.000 euro, bij ruim zeventig ligt het bedrag hoger. De hoogste uitkering is 66.000 euro. Begin volgend jaar volgt een definitieve beoordeling, laat staatssecretaris Menno Snel (Financiën) weten.

Nog niet alle informatie is beschikbaar, daarom spreekt Snel van een voorlopig bedrag. Zo moet bijvoorbeeld nog duidelijk worden of ouders juridische kosten hebben gemaakt, of kosten voor dwanginvordering. Daarvoor moeten ze ook worden gecompenseerd.

Snel wil ouders begin volgend jaar een definitief bedrag voorstellen. Daar kunnen de gedupeerden ook nog tegen in bezwaar gaan. De staatssecretaris benadrukt dat het uiteindelijke bedrag alleen maar hoger kan uitvallen, niet lager.

'Geld kan nooit alles goedmaken'
'Een geldbedrag kan nooit alles goedmaken', stelt Snel. 'Het onrecht dat deze ouders is aangedaan en het gevoel van machteloosheid waar ze zo lang mee hebben rondlopen, kan ik helaas op geen enkele manier wegnemen. Dat besef ik ten zeerste.'

Snel staat woensdag opnieuw een pittig debat met de Tweede Kamer te wachten. Na het vorige debat over de toeslagenaffaire, nog geen maand geleden, kreeg de bewindsman een motie van wantrouwen aan zijn broek. Hij kon aanblijven, omdat GroenLinks en de SGP met de coalitie mee stemden.

Waarschijnlijk meer gedupeerden
De voorlopige bedragen zijn gebaseerd op de adviezen van de commissie die onder leiding van oud-minister Piet-Hein Donner onderzoek deed naar de affaire. In het zogenoemde CAF-11-dossier zitten zo'n driehonderd ouders van wie de kinderopvangtoeslag in veel gevallen onterecht is stopgezet en teruggevorderd.

Waarschijnlijk zijn er veel meer ouders gedupeerd, en daar kijkt Donner nu naar. Het eindrapport van de commissie wordt eind januari verwacht.

Update 19 december 10:43 - Rutte en Hoekstra in gesprek met gedupeerden
Premier Mark Rutte gaat 20 januari in gesprek met gedupeerde ouders in de kinderopvangtoeslagaffaire. Ook Wopke Hoekstra, die als minister van Financiën nu verantwoordelijk is voor de Belastingdienst en dus over de affaire gaat, schuift aan. Staatssecretaris Menno Snel stapte woensdag op vanwege deze zaak

De volledige Tweede Kamer steunde begin deze maand een oproep van de Partij voor de Dieren aan Rutte om in gesprek te gaan met de ouders. Het gaat om ouders uit een specifieke zaak - over Eindhovens gastouderbureau Dadim - waarover tot nu toe het meest bekend is. Er zijn vermoedelijk nog vele tientallen vergelijkbare zaken waarbij ouders zonder reden als fraudeur zijn bestempeld.

Overigens sprak minister Hoekstra woensdag al met enkele ouders. Zij waren gefrustreerd naar de Tweede Kamer gekomen om een debat over de affaire te volgen, maar Snel kondigde zijn ontslag aan, waardoor er niet meer gedebatteerd werd. Hoekstra had 's avonds nog wel een debat met de Kamer en ging tijdens de dinerpauze in gesprek met de ouders.

Rutte en Hoekstra hebben de ouders een uitnodiging gestuurd. Ze kunnen zich per mail aanmelden voor het gesprek.

Uitzendingen Radar over toeslagenaffaire
Radar heeft al tot tweemaal toe in de uitzending aandacht besteed aan de toeslagenaffaire. Kijk de fragmenten via onderstaande links.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling