Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Kaartjes controleren met Kerst: deze mensen zijn wél aan het werk

Terwijl half Nederland tijd met familie doorbrengt en minstens drie gangen naar binnen schuift, zijn er ook mensen die tijdens Kerst moeten werken. Zij trekken wél door weer en wind naar hun werkplek. NU.nl sprak drie van hen.

'De wekker gaat de volgende dag al om 3.45 uur'
Jörgen IJsendorn is hoofdconducteur bij de NS en werkt dit jaar op beide kerstdagen. "Het zijn vroege diensten: de eerste van 8.00 tot 16.30 uur en de tweede van 7.00 tot 13.00 uur. We hebben een feestdagenregeling, dus dit jaar werkte ik ook met Pasen op beide dagen. Volgend jaar ben ik vrij."

Omdat hij zo vroeg moet beginnen, heeft IJsendorn in de avond maar kort de tijd om nog even langs familie te gaan. "En de dag na Kerst moet ik ook weer vroeg op: dan gaat de wekker om 3.45 uur." Heel erg vindt hij dat overigens niet. "Ik begin er steeds minder moeite mee te krijgen. Op Kerstavond ga ik naar de kerk, dat is voor mij pas echt Kerst."

Bovendien is de sfeer tijdens zijn werk best kerstig te noemen. "Ik probeer er wel een leuk tintje aan te geven. Ik heb een kerstmuts bij me die ik opzet en ik wens natuurlijk iedereen fijne dagen. Met Kerst regelt het werk ook altijd eten voor collega's, dus ik zit straks gezellig in een versierde ruimte aan een uitgebreid ontbijt zoals je dat in een hotel zou krijgen. Een ontbijt met sapjes, een kerststol en luxe broodjes."

Verder is het gewoon een normale werkdag, zegt IJsendorn. "Het is een dag als alle andere; de trein van Amersfoort naar Amsterdam moet ook gewoon rijden. Maar dat je met de trein er nu voor zorgt dat iedereen bij familieleden kan komen, geeft het wel iets extra's. Dat heb je toch in je achterhoofd."

'Iedereen is vrolijk, leuk gekleed en heeft er zin in'
"De afgelopen acht jaar heb ik altijd gewerkt met Kerst. Of nou ja, volgens mij had ik zes jaar geleden één van de dagen vrij." Joyce Rietman is gastvrouw bij Herberg de Klomp in Vilsteren, een restaurant "bovenaan het middensegment" waar vooral biologische en streekgebonden producten op tafel komen. "Ik bedien mensen en ben vooral bezig met wijn-spijscombinaties. Ik werk van 15.00 tot ongeveer 0.00 uur."

Een straf om vrijwel altijd te werken als de meeste mensen vrij zijn vindt ze het allerminst. "Ik ben van mezelf al heel enthousiast, maar nu nog meer. Met Kerst werken is echt onwijs leuk. Iedereen is vrolijk, leuk gekleed en heeft er zin in. We hebben in het restaurant een speciaal menu en mooie wijnen, er komen vooral vaste gasten en we doen vooraf een kerstdiner op het werk. Voor de gelegenheid zijn het drie gangen."

Met haar vriend en familie plant Rietman daarnaast twee keer een kerstontbijt. "Ik ben een echte kerstfan, net als mijn vriend. We hebben een enorme kerstboom die we op 2 december opgezet hebben en tot half januari blijft staan."

Tijdens de feestdagen mogen werknemers van het restaurant hun eigen kleding kiezen. Rietman komt daarom ook in stijl. Ze voegt er als feestdagenliefhebber nog wat extra's aan toe door dit jaar voor alle gasten een kerstkaart te schrijven. "Dat was mijn eigen voorstel. Het zijn er veertig, dus ik ben wel even bezig geweest."

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling