Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

404-melding: wat moet je doen?

Tijdens het surfen ben je het vast wel eens tegengekomen: een 404-melding. Oftewel de foutcode voor een pagina die niet kan worden gevonden. Wat betekent deze foutmelding en hoe kom je alsnog bij de juiste pagina?

Communicatie tussen je internetbrowser en een webserver
Als jij in een internetbrowser een website bezoekt, vindt er bij elke pagina die je laadt communicatie plaats tussen jouw browser en de webserver waar de website staat opgeslagen. Als jij de pagina 'appeltaart' wilt bezoeken, dan stuurt jouw browser een verzoek naar de server voor de pagina 'appeltaart'. De server geeft hierna eerst een code (de HTTP-statuscode) terug. Indien de pagina 'appeltaart' bestaat dan krijg je de status OK (code: 200) terug en krijg je daarna de inhoud van de pagina te zien. Als de pagina 'appeltaart' niet bestaat, ontvang je de status 'pagina niet gevonden' (code: 404) en krijg je dus niet de pagina te zien die je had verwacht.

Hoe ontstaat een 404-melding?
Er zijn verschillende manieren waarop een 404-melding kan ontstaan:

Spelfout: Het kan zijn dat je per ongeluk een typefout hebt gemaakt. Als we teruggaan naar het voorbeeld van de 'appeltaart'-pagina, dan kan het zijn dat je per ongeluk 'applteaart' hebt getypt. De website snapt niet dat je eigenlijk 'appeltaart' bedoelde.
Verkeerde verwijzing: Het kan ook zijn dat jij op een site of vanuit een e-mail op een link klinkt waarbij iemand per ongeluk een typefout heeft gemaakt.
Pagina is verwijderd: De derde mogelijkheid is dat de pagina niet meer bestaat. De 'appeltaart'-pagina is bijvoorbeeld hernoemd naar 'fruittaarten'.
Hoe kom je alsnog bij de juiste pagina?
Stel dat je een 404-melding krijgt te zien, hoe kom je dan alsnog bij de juiste pagina uit?

De eerste stap die je kunt nemen is het controleren van de link: staat er een typefout in de link? Terug naar het voorbeeld 'appeltaart'. Als je ziet dat er in de link 'applteaart' staat, kun je dit aanpassen naar 'appeltaart'. Let op: als er een spelfout in de link staat betekent dat niet per definitie dat de link ook incorrect is.

Als het aanpassen van de link niet het gewenste resultaat opgeeft, kun je (mits aanwezig) gebruikmaken van de zoekfunctie op de website. In het geval van de pagina 'appeltaart' kun je in de zoekfunctie zoeken naar de term 'appeltaart'. Mogelijk dat je op die manier bij de juiste pagina uitkomt. Als een website geen eigen zoekfunctionaliteit heeft, kun je ook gebruikmaken van een zoekmachine zoals Google.

Lees ook: Vind altijd wat je zoekt met deze handige Google-tips

Indien je met bovenstaande stappen nog niet het juiste resultaat hebt gevonden, kun je nog contact opnemen met de makers van de website. Misschien weten zij waar de pagina is gebleven waar jij naar op zoek bent.

404-meldingen voorkomen
Websitemakers kunnen acties ondernemen waardoor jij minder snel op een 404-melding stuit. Dit wordt gedaan met zogeheten 'redirects'. Stel dat de pagina 'appeltaart' is hernoemd naar 'fruittaarten'. Door het instellen van een redirect komen alle bezoekers die naar de pagina 'appeltaart' gaan automatisch op de pagina 'fruittaarten'. Als gebruiker merk je hier niets van. Je hebt permanente redirects (code: 301) en tijdelijke redirects (code: 302).

Andere veelvoorkomende foutmeldingen
403: Toegang geweigerd
Foutcodes die beginnen met een 4 hebben te maken met een verkeerd verzoek vanuit de bezoeker ('clientside'). De 403-melding geeft aan dat je een pagina probeert te bezoeken, maar dat de toegang jou wordt ontzegd. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat de pagina alleen voor intern gebruik is en daarom is beveiligd. Het kan echter ook om een foutje gaan. Probeer de pagina eerst eens opnieuw te laden en als dat niet lukt, gebruik dan dezelfde acties als bij een 404-melding.

500: Interne serverfout / 501: Niet geïmplementeerd
Foutcodes die beginnen met een 5 hebben te maken met een probleem op de server ('serverside'). Als je een 500-foutmelding (of 501) krijgt, dan is de pagina wel beschikbaar, maar zit er een fout in de code of in de verbinding met de database. Je kunt het beste de pagina op een andere moment nog eens proberen te laden of contact opnemen met de beheerder van de website.

502: Bad gateway / 503: Dienst niet beschikbaar / 504: Gateway timeout
502-, 503- of 504-meldingen zijn meestal een indicatie dat de server van de website overbelast is, de pagina net wordt gepubliceerd, of dat er onderhoud aan de server wordt gepleegd. Je kunt proberen om de pagina opnieuw te laden. Als het probleem blijft aanhouden, kun je het beste de pagina op een andere moment nog eens proberen te laden of contact opnemen met de beheerder van de website.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling