Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Review: Huawei Mate Xs is de beste vouwtelefoon, maar geen aanrader

Huawei brengt met de Mate Xs zijn eerste vouwtelefoon op de Nederlandse markt. Hoewel het de beste vouwtelefoon is die we tot nu toe hebben getest, kunnen we hem niet aanraden.

Een vouwtelefoon komt het best tot zijn recht wanneer je hem het gros van de tijd als normale smartphone gebruikt. Dichtgevouwen gebruik je het scherm voorop om te typen en om door sociale media te scrollen. Pas als je een groot scherm nodig hebt, vouw je het scherm uit.

Eerdere vouwtelefoons die we testten, deden het anders. De Samsung Galaxy Fold had voorop een klein priegelig scherm dat niet handig werkte, waardoor je het toestel al moest openvouwen om op een bericht te antwoorden. De Galaxy Z Flip was überhaupt onbruikbaar zonder hem open te klappen. Aan de buitenkant zat slechts een klein scherm voor meldingen.

Van 6,6 naar 8 inch
De Mate Xs van Huawei heeft geen scherm aan de binnenkant, maar een display langs de volledige buitenkant. Het scherm van de voorkant loopt langs de linkerkant over de rand door in de achterzijde. Het voordeel hiervan is dat hij ook dichtgevouwen een volwaardig 6,6 inch-scherm aan de voorkant bevat.

Openvouwen gaat met een knopje dat achterop in een rand is verwerkt. Hiermee klikt het scherm los en kun je hem verder openen. Zo ontstaat een bijna vierkant 8 inch-scherm.

Het grote nadeel van dit (plastic) scherm is wel dat het altijd aan de buitenkant zit en daardoor vatbaarder is voor krassen. Wij ondervonden in twee weken testen nog geen hinder, maar het is de vraag wat er gebeurt als je het toestel per ongeluk eens in een jaszak met je sleutels stopt. Het toestel wordt overigens wel met een screenprotector geleverd en die wordt een keer gratis vervangen.

Vouwen is soms een uitkomst
Het grote scherm gebruik je bijvoorbeeld met gamen, bij het bekijken van video's of als je meerdere apps naast elkaar wil gebruiken. Het werkt heel simpel. Via de zijkant schuif je een nieuwe app het beeld in. Zo zet je bijvoorbeeld je sms'jes en de mail-app naast elkaar. Een derde app kan erbij, maar die zweeft dan boven de andere twee.

Vooraf denk je wellicht: wanneer is een vouwtelefoon een uitkomst? Maar in de praktijk zul je merken dat je het soms zonder na te denken gaat doen, als je een groter scherm nodig hebt. Bij multitasken is het bijvoorbeeld echt een meerwaarde, hetzelfde geldt voor gamen, waarbij het meer overzicht van de spelwereld oplevert.

De Mate Xs is een fors toestel, ook ingeklapt. Hij is wat dikker dan een normale telefoon en ook aardig lang. Met 300 gram is het ook nog eens een van de zwaarste telefoons op de markt. Ter vergelijking: de Galaxy Fold van Samsung weegt 276 gram.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling