Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Deze gezondheidsapps helpen je gezond te blijven of weer te worden

Apps moeten een belangrijke rol gaan spelen in de bestrijding van het coronavirus. De Nederlandse overheid wil twee apps inzetten: de eerste detecteert of je bij een besmet persoon in de buurt bent geweest, nummer twee monitort je gezondheid bij een mogelijke besmetting. Buiten COVID-19 om zijn er een hoop andere waardevolle apps waarmee je gezond kunt blijven of weer worden. Moet ik naar de dokter? Hoe ga ik om met ongevallen? En hoe herken ik teken(beten)? Je komt er allemaal achter dankzij onze 7 handigste gezondheidsapps.

Hoe apps helpen in de strijd tegen corona
De wereld is in de ban van corona, zelden heeft de medische wereld voor zo’n grote opgave gestaan. Als er íets positief is aan de hele coronacrisis, dan is het dat er nieuwe technologieën worden ontwikkeld voor het opsporen en bestrijden van dit soort virussen. De Chinese techgigant Alibaba zegt bijvoorbeeld een kunstmatig intelligent diagnosesysteem te hebben ontwikkeld dat corona-infecties in een paar seconden en met 96 procent accuraatheid kan vaststellen.

Daarnaast zijn er al een hoop corona-apps ontwikkeld. Zo geeft een app van Alipay een kleurcode aan inwoners van China op basis van hun gezondheidsstatus: groen als je gezond bent, geel staat voor zeven en rood voor veertien dagen quarantaine. Deze kleurcodes worden onder meer bij treinstations en flats gebruikt om te controleren of inwoners mogen passeren.

De Nederlandse corona-apps in wording
Minister Hugo de Jonge wil dat we een zogeheten close contact detector-app gaan gebruiken, die aangeeft of we contact hebben gehad met een besmet persoon. In onder andere China, Singapore en Zuid-Korea worden al van dit soort apps gebruikt, die werken met locatiedata van GPS en bluetooth (en in Zuid-Korea zelfs met creditcardgegevens en beelden van beveiligingscamera’s). Is iemand besmet? Dan worden mensen die de afgelopen dagen bij hem of haar in de buurt zijn geweest onmiddellijk geïnformeerd en verzocht om thuis te blijven. Klinkt allemaal behoorlijk Big Brother. In het buitenland is er al veel kritiek van privacy-organisaties, in Nederland volgt dit ongetwijfeld ook.

Geeft app nummer één aan dat je in de buurt bent geweest van een besmet persoon? Dan wordt je gezondheidssituatie gemonitord met app nummer twee, waarmee je vanuit huis contact kunt opnemen met een arts.

Ben je bang dat je besmet bent met het coronavirus? Doe dan een coronazelftest.

Gezondheidsapps: scheid het kaf van het koren
Vooropgesteld: een app kan nooit een dokter vervangen. Toch zijn er wel degelijk apps die behulpzaam kunnen zijn. In de app stores vind je tienduizenden gezondheidsapps, maar uit onderzoek is gebleken dat veel apps niet goed werken. En dat kan voor gezondheidsschade zorgen. Oppassen geblazen dus!

Gelukkig heeft de GGD een eigen ‘app store’ ontwikkeld: www.ggdappstore.nl. Van deze apps weet je zeker dat ze goed in elkaar steken. De volgende 7 gezondheidsapps komen uit de database van de GGD. Kamp je met gezondheidsproblemen? Vertrouw dan niet volledig op een app, maar raadpleeg je huisarts.

Moet ik naar de dokter: beantwoordt één belangrijke vraag
Moet ik hiermee naar de huisarts gaan of niet? Die vraag wordt beantwoord door de app Moet ik naar de dokter (Android en iPhone), die is gevalideerd door het Nederlands Huisartsen Genootschap. Aan de hand van een aantal korte vragen kom je erachter of je contact moet opnemen met de huisarts of huisartsenpost.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling