Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Consument behoudt recht op hypotheekrenteaftrek bij betaalpauze

Klanten met een annuïteiten- of lineaire hypotheek die vanwege de coronacrisis met hun hypotheekverstrekker een betaalpauze hebben afgesproken, krijgen meer tijd om de gemiste termijnen terug te betalen zonder hun recht op hypotheekrenteaftrek te verliezen.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft staatssecretaris Vijlbrief van Financiën dat hij op verzoek van de Nederlandse Vereniging van Banken en het Verbond van Verzekeraars deze ruimte wil bieden via een beleidsbesluit.

Verplichte aflossing
Sinds 1 januari 2013 geldt voor nieuwe hypotheken dat huiseigenaren hun hypotheek in dertig jaar moeten aflossen om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek. De huidige fiscale regels verplichten huiseigenaren dat zij een in 2020 opgelopen achterstand in de aflossing uiterlijk op 31 december 2021 moeten hebben ingehaald. En als je dat niet doet, dan verlies je mogelijk je hypotheekrenteaftrek. Radar berichtte hier eerder over op 30 maart 2020.

Door de fiscale regels nu aan te passen, mag een hypotheekverstrekker een langere terugbetaaltijd afspreken die daardoor beter aansluit bij de persoonlijke mogelijkheden van de klant. Dit kan tot maximaal de nog resterende looptijd van de hypotheek. Het beleidsbesluit geldt voor klanten die zich tussen 12 maart en 30 juni 2020 melden bij hun kredietverstrekker en een betaalpauze overeenkomen van maximaal zes maanden.

Lening splitsen
In het nieuwe beleidsbesluit worden twee zaken geregeld. Ten eerste hoeft de aflossingsachterstand niet uiterlijk voor 31 december 2012 te worden betaald, maar kan worden uitgesmeerd over de resterende looptijd. Je betaalt dan wel iets meer bleek uit de Radar-uitzending. En ten tweede kan de klant kiezen om de resterende lening te splitsen. Hierdoor kan dit ook apart binnen bijvoorbeeld vijf jaar worden terug betaald. De staatssecretaris schrijft in zijn brief: 'De overheid biedt hiermee meer mogelijkheden tot maatwerk. Naar verwachting kunnen 60.000 hypotheekhouders hier gebruik van maken.'

Hypotheekverstrekkers bieden helpende hand
De Nederlandse Vereniging van Banken schrijft in een reactie: 'Banken en verzekeraars zetten alles op alles om hun klanten zo goed mogelijk door deze moeilijke tijd heen te helpen. Consumenten die door wegvallende inkomsten tijdelijk minder financiële ruimte hebben om de hypotheeklasten te betalen, wordt aangeraden contact op te nemen met hun hypotheekverstrekker. Zij bieden verschillende mogelijkheden, waaronder betaalpauzes, om klanten te helpen. Het gaat daarbij altijd om maatwerk zodat voor elke klantsituatie de best passende oplossing wordt geboden. Inmiddels hebben ongeveer 14.000 klanten van banken een betaalpauze gekregen voor de maandelijkse lasten van hun hypotheek.'

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling