Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Je werkt langer door corona

Nederlanders werken tijdens de coronacrisis thuis gemiddeld een uur langer per dag. Dat stelt netwerkaanbieder NordVPN, die de activiteit op zijn servers in tien landen analyseerde. Verschillende partijen waarschuwen voor de gevaren van overpresteren, bovenop 'gewone' coronastress.

Werkte je in Nederland vóór de coronacrisis negen uur per dag, dan is dat nu tien uur, volgens de nieuwe cijfers van NordVPN. Hetzelfde zou gelden voor België en Duitsland. De VS prijken bovenaan: daar werken ze nu niet acht, maar elf uur per dag. Van de tien onderzochte landen blijven ze alleen in Italië acht uur werken, coronacrisis of niet.

De analyse baseert zich op de tijd dat iemand was ingelogd op het netwerk. Het gaat dus niet (alleen) over werkuren, maar wel de tijd dat iemand voor het werk beschikbaar was. Het zijn die uren, waarin je in een bepaalde gradatie met het werk bezig bent, die voor je werk-privébalans tellen.

Verschoven werkritme
In veel gevallen blijft de computer thuis langer aan, omdat de werknemer zich schuldig voelt over de niet-productieve tijd tijdens de werkuren, die hij dan overcompenseert. Vooral de combinatie van thuiswerk met thuisonderwijs en kinderen geëntertaind houden blijkt niet evident. Wie perfectionistisch is of behoefte heeft aan controle, is het gevoeligst voor het ruimschoots tijd inhalen en doet er nog een schepje bovenop.

Volgens de analyse van NordVPN beginnen veel werknemers ook vroeger aan hun werkdag, doordat ze niet naar hun werk moeten pendelen. Ze stoppen dan wel op hetzelfde uur als voorheen. Mensen die hun werk leuk vinden, riskeren er nu door opgeslokt te worden. Anderen vluchten in hun werk, om aan de coronarealiteit te ontsnappen.

Er zijn ook mensen die de tijd compenseren die ze verliezen door een gebrek aan technologische kennis, infrastructuur of een geschikte werkplek in huis. Nog anderen kunnen zich door het gebrek aan structuur niet concentreren.

Neiging tot overpresteren
Nog voor de coronacrisis wezen verschillende onderzoeken al uit dat wie mocht thuiswerken vaak productiever was en langer werkte. Hylco Nijp, docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen die promoveerde op het onderwerp ‘flexibel werken’, vertelt in de Volkskrant dat mensen om twee redenen nu sneller geneigd zijn om meer te werken.

De een stond sowieso al onder druk, van hun werkgever en van zichzelf. 'Grenzen aangeven is nog moeilijker wanneer de baas je niet ziet', stelt Nijp. De ander is bang voor een negatieve evaluatie, of nu tijdens de coronacrisis: om zijn job te verliezen.

Nijp is voorstander van thuiswerken, maar is voorzichtiger met het bejubelen van werken op afstand. 'Onderzoeken naar deze situatie lopen nog', benadrukt hij, 'maar het grote verschil is dat thuiswerken nu geen eigen keuze is.'

Gezond thuiswerken
Gezondheidscoaches, leidinggevenden en anderen waarschuwen voor het overschrijden van je grenzen. Volgens VNO-NCW verwachten werkgevers zelf niet dat hun werknemers nu standaard meer uren presteren. De werkgeversfederatie gelooft dat na de coronacrisis velen zullen blijven thuiswerken en benadrukt het belang van een gezonde structuur. 'Maak goeie afspraken met elkaar', stelt woordvoerder Edwin van Scherrenburg.

'Flexibiliteit komt van twee kanten. Werkgevers geven nu alle ruimte om de werksituatie met kinderen thuis goed te regelen. Andersom moet er begrip zijn bij de werknemer als hij op een ander moment moet werken wanneer een crisis of drukte de kop opsteekt.'

Bewaak je eigen grenzen
Hoe voorkom je dat je te veel hooi op je vork neemt? Merk je verhoogde emoties en vermoeidheid bij jezelf, dan weet je dat je te ver aan het gaan bent. Hou een dagpatroon aan met strikte werkuren, met tussenin voldoende pauze. Verlaat je werkruimte wanneer je werkdag erop zit en kom er pas de volgende dag terug.

Praat met je leidinggevende en geef je grenzen aan. Als je te veel werk hebt: kaart het aan en durf met rationele argumenten extra taken te weigeren. Vraag jezelf af wat voor jou echt belangrijk is en durf dan je eigen gedrag te analyseren. Maak tijd voor dingen die je energie geven, zoals contact met geliefden of bewegen in de natuur.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling