Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Coronavirus en autorijden: met hoeveel passagiers mag je in een auto?

Met hoeveel passagiers mag je in een vervoermiddel rijden? En is er echt een officieel verbod óf is het onverstandig nu het coronavirus eventueel een stille medepassagier kan zijn? Radar zet de feiten op een rijtje op basis van informatie van de politie. 

De politie meldt dat het onverstandig is om met twee personen in één auto te zitten als je niet tot hetzelfde huishouden behoort. Bij rijles is het natuurlijk sowieso het geval. 'Doordat je zo dicht bij elkaar zit, loop je namelijk een grotere kans om het coronavirus te krijgen én om het te verspreiden. Ook als je maar met z'n tweeën bent. De basisafspraak is dat we áltijd anderhalve meter afstand houden als we niet tot één huishouden behoren. Je kunt er geen boete voor krijgen.' 

Wanneer krijg je wel een boete?

Je riskeert wel een boete als je met drie mensen in één auto zit, als je niet tot hetzelfde huishouden behoort. 'Het is onverstandig én strafbaar om met drie personen (of meer) in een auto te zitten als je geen huisgenoten bent', zo wordt vermeld op de website van de politie.

Deze regel valt ook niet te omzeilen als twee mensen uit één huishouden (bijvoorbeeld broer en zus) in één auto zitten, en een derde persoon meerijdt. 'Twee huisgenoten tellen dan niet ineens voor één persoon.'

De boete bedraagt 390 euro. Kinderen tussen de dertien en zeventien jaar oud krijgen een boete van 95 euro. Als je achttien jaar of ouder bent, krijg je tevens een aantekening op je strafblad.

Hoe zit het met een werkbus?

Als je werkgever wilt dat je met drie mensen in de werkbus naar het werk gaat, riskeert hij een boete van maar liefst 4350 euro. De werkgever wordt verantwoordelijk gehouden. De politie verklaart dat je met drie of meer mensen in een werkbus nooit voldoende afstand kunt houden. Inzittenden kunnen alleen een boete krijgen als ze geen ruimte willen maken of het voertuig niet willen verlaten.

Bespreek de mogelijkheden

De politie raadt in dergelijke situaties aan om andere mogelijkheden met je werkgever te bespreken, zoals rijden in twee busjes of een plexiglas afscheiding maken. 'Als de vervoerder zijn best heeft gedaan om de afstand aan te houden, door stoelen te verwijderen of plexiglas afscheidingen te maken, kan van de boete worden afgezien.'

Maar wat als mijn moeder slecht ter been is?

De politie maakt een uitzondering voor mensen die niet tot hetzelfde huishouden behoren, als er sprake is van ziekenzorg. Als je moeder bijvoorbeeld slecht ter been is en naar de huisarts moet, mag je haar met de auto ophalen en wegbrengen.

'Volgens de regels zouden we dat af moeten raden, omdat jullie niet tot één huishouden behoren. Maar mensen die voor kwetsbaren zorgen, zijn in deze periode hard nodig. Daarom rekenen we erop dat je het contact beperkt, maar help waar nodig bij bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis.'

Uitzondering voor schoolbusje (speciaal) basisonderwijs

Er wordt ook een uitzondering gemaakt voor kinderen die met een schoolbusje 
naar (speciaal) basisonderwijs gaan. Er wordt niet actief op gehandhaafd omdat de 
overdracht van het coronavirus tussen kinderen minder voorkomt en de anderhalve meter-eis voor hen minder streng is.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling