Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Drie rechtsbijstandverzekeringen scoren onder de maat

Drie rechtsbijstandverzekeraars scoren een onvoldoende. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Stichting toetsing verzekeraars (Stv) vorig jaar in opdracht van het Verbond van Verzekeraars hield. Voor dertien rechtsbijstandverzekeraars en -uitvoerders werd onderzocht of zij voldoen aan de eigen Kwaliteitscode Rechtsbijstand.

Het Verbond van Verzekeraars wil niet de namen prijsgeven van de drie rechtsbijstandverzekeraars die een onvoldoende scoorden. Het drietal heeft een marktaandeel van ongeveer vijf procent. Inmiddels hebben de drie verzekeraars verbeteringen doorgevoerd, zodat ze nu wel voldoen aan de kwaliteitseisen.

Kwaliteitsregeling
Zo'n 2,7 miljoen Nederlanders hebben een rechtsbijstandverzekering. Je kunt er een beroep op doen als je bijvoorbeeld te maken krijgt met een ongeval. Als consument wil je in zo'n geval goede juridische hulp. In de Kwaliteitscode Rechtsbijstand staan de eisen waaraan een verzekeraar moet voldoen en wat een klant mag verwachten van zijn rechtsbijstandverzekeraar. Deze kwaliteitsregeling is in 2011 ingevoerd.

Dertien verzekeraars onderzocht
In dit onderzoek is gekeken of de dertien onderzochte rechtsbijstandverzekeraars voldoen aan zes punten: een klachtenprocedure, geschillenregeling, vrije advocaatkeuze, opleidingsplan, dienstverlening en hoe de kwaliteit van de eigen dienstverlening wordt gegarandeerd. Lees het volledige onderzoeksrapport.

Drie rechtsbijstandverzekeraars scoorden onvoldoende
Drie rechtsbijstandverzekeraars haalden een onvoldoende op een of meerdere punten. Bij twee verzekeraars kon op hun site geen informatie gevonden worden over de geschillenregeling als de consument een klacht heeft. Twee verzekeraars informeerden hun klanten onvoldoende op het recht op vrije advocaatkeuze.

De consument heeft namelijk de mogelijkheid om zelf een advocaat of jurist te kiezen, maar dat kun je niet weten als je dat niet verteld wordt. Een verzekeraar scoorde een onvoldoende op de dienstverlening en kwaliteitsborging. De naleving van de eisen over de klachtenprocedure en het opleidingsplan was bij alle dertien onderzochte rechtsbijstandverzekeraars in orde.

Verbeteringen doorgevoerd
Naar aanleiding van dit onderzoek hebben de drie rechtsbijstandverzekeraars inmiddels verbeteringen doorgevoerd. 'De drie partijen hebben actie ondernomen en hebben vervolgens voldoende aangetoond dat ze nu wel aan de kwaliteitscode voldoen', zegt Ron van Kesteren, directeur van Stv. 'Het is goed om te zien dat onze toetsing zo snel tot verbetering leidt.'

Onderzochte verzekeraars
Het Verbond van Verzekeraars wil niet bekendmaken welke drie rechtsbijstandverzekeraars een onvoldoende scoorden. Ze willen alleen de dertien namen noemen van de onderzochte partijen:

Anker Rechtshulp B.V., ARAG Rechtsbijstand, DAS Nederlandse Rechtsbijstand Verzekeringsmaatschappij N.V., Klaverblad Rechtsbijstand Stichting, LegalShared B.V., Nederlandse Rechtsbijstand Stichting, Stichting Achmea Rechtsbijstand, SRK Rechtsbijstand B.V., SRM Rechtsbijstand, TVM Rechtshulp B.V., Univé Rechtshulp, Stichting VvAA Rechtsbijstand, Stichting Rechtsbijstand ZLM.

Commotie
Vorig jaar ontstond er door een uitzending van Radar commotie rondom rechtsbijstandverzekeringen. Radar onthulde toen dat rechtsbijstandverzekeraars geheime vaste prijsafspraken maakten met extern ingehuurde juristen. Die kregen zo weinig betaald, dat je je moest afvragen of consumenten wel de kwalitatieve rechtsbijstand kregen waarvoor ze betaald hadden. En ook was er veel te doen over het inperken van vrije advocaatkeuze.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling