Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Je telefoon besturen met gebaren: the next big thing voor smartphones?

Eerst kwam de revolutie van touchscreens, gevolgd door spraakbediening. Volgt nu besturing met gebaren? Als het aan de techgiganten ligt wel. Die zien graag dat wij – net zoals Tom Cruise in Minority Report – onze apparaten bedienen via luchtgebaren. Op sommige smartphones is deze vorm van aanraakloze bediening al mogelijk. De Google Pixel 4 heeft daarvoor zelfs een minuscule radarchip. Wat is besturing met gebaren precies? Welke toestellen hebben het? En wat gaat deze technologie ons brengen?

+0+010× gelezen
Besturing met gebaren: een staaltje futuristische technologie
In de science-fiction film Minority Report van Steven Spielberg bedient Tom Cruise een geavanceerd informatiesysteem met handgebaren, zoals te zien is in het filmpje hieronder. Toen de film uitkwam in 2002 was dat nog heel futuristisch. De beroemde remote controller van de Nintendo Wii kwam hier in 2006 al aardig in de buurt, maar daarvoor moet je nog een apparaatje vasthouden. In 2010 deed Microsoft een poging Kinect, een apparaatje om je Xbox 360 – zonder iets vast te houden! – te besturen via gebaren. En in sommige BMW’s kun je sinds een paar jaar de audioradio bedienen met handgebaren.

En nu is besturing met gebaren ook mogelijk op de nieuwe(re) smartphones Google Pixel 4, LG G8(s) en Samsung Galaxy Note 10. Via handbewegingen kun je bijvoorbeeld bladeren, inzoomen of je muziek bedienen, allemaal zonder het scherm aan te raken. Het heeft er alles van weg dat dit een van nieuwe grote trends wordt op smartphonegebied.

Mooi, maar wat hebben we eraan?
Bij smartphones is het bijvoorbeeld handig om snel je telefoon te ontgrendelen of door een recept te bladeren met vieze handen. Maar de techniek is ook interessant voor mensen die door een handicap niet (makkelijk) een telefoon kunnen vasthouden of geen stembediening kunnen gebruiken vanwege spraakproblemen.

Toepassingen buiten smartphones
Onderzoekers denken dat de toegevoegde waarde van deze nieuwe vorm van bediening vooral ligt in de toepassing bij andere apparaten. Bij smartphones kun je met weinig extra moeite hetzelfde gebaar maken op het touchscreen, maar bij een gigantisch 4K- of 8K-scherm is dat niet mogelijk. Om die te bedienen, is besturing met gebaren ideaal. Ook kan de techniek worden gebruikt door ontwerpers om virtuele objecten door een ruimte te bewegen, al dan niet in combinatie met een virtual of augmented reality-bril. Bovendien zou het handig zijn om er slimme speakers of thermostaten mee te besturen. Ben je aan het bellen, zit je lekker in een film of ligt je partner te slapen, dan is dit veel handiger dan stembediening. En in auto’s, zoals bij het systeem van BMW, is het handig dat je je ogen niet van de weg hoeft te halen om een knop of touchscreen in te drukken.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling