• Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

RB Leipzig weer derde dankzij doelpuntrijke zege, ook statement Modeste

RB Leipzig heeft maandag de derde plaats in de Bundesliga heroverd. De 'Roten Bullen' wonnen in een vermakelijke wedstrijd met 2-4 bij 1. FC Köln. Tijdens de wedstrijd betuigde Köln-aanvaller Anthony Modeste zijn steun aan George Floyd.

Leipzig kwam al na zeven minuten op achterstand in Keulen door een schot uit de rebound van Jhon Córdoba. Een klein kwartier later herstelde Patrik Schick het evenwicht met een kopbal en nog voor rust leidden de bezoekers dankzij een stiftje van Christopher Nkunku.

Het begin van de tweede helft leverde liefst drie goals in twaalf minuten op. Timo Werner rondde eerst een counter van Leipzig af, waarna Modeste de spanning terugbracht via een prachtig afstandsschot. Dani Olmo vergrootte de marge even later weer en bepaalde daarmee de eindstand.

Modeste maakte na zijn doelpunt een statement tegen racisme door de lichtere palm van zijn ene hand en de buitenkant van zijn andere hand naast elkaar te houden. Hij betuigde daarmee zijn steun aan Floyd, de ongewapende zwarte man die vorige week om het leven kwam door politiegeweld.