Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

'Advies: Arbeidsmigranten niet samen op één slaapkamer'

Arbeidsmigranten zouden niet meer samen in één slaapkamer gehuisvest mogen worden door uitzendbureaus, blijkt uit een conceptversie van een advies aan de regering volgens RTL Nieuws. Deze week komt naar verwachting het definitieve advies oud-SP-leider Emile Roemer over de verspreiding van het coronavirus onder arbeidsmigranten.

Het uitgelekte conceptadvies gaat specifiek over huisvesting van arbeidsmigranten die in risicosectoren werken, zoals de tuinbouw en vleesverwerking. Ook moet er volgens het document in alle sectoren een einde komen aan de overvolle busjes waarmee arbeidsmigranten door hun werkgevers vervoerd worden.

Afgelopen weken zijn meerdere besmettingen vastgesteld bij twee fruittelers in de Betuwe en een aantal filialen van vleesverwerker Vion. Een Vion-slachterij in Apeldoorn werd gesloten nadat ruim 150 medewerkers positief testten op het virus.

Een aantal sectoren lijkt kwetsbaarder voor het coronavirus. Ook in de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland zijn brandhaarden vastgesteld in slachthuizen. Vermoedelijk zijn de sectoren ontvankelijker voor het virus omdat arbeidsmigranten samen worden gehuisvest en vervoerd door uitzendbureaus. Ook werkomstandigheden en de afgesloten ruimtes waarin ze werken, spelen mogelijk een rol.

Samenwonende uitzendkrachten zijn geen huishouden
Sommige uitzendbureaus zeggen dat gezamenlijk vervoer in busjes mag, omdat de migranten samenwonen. De arbeidskrachten vallen volgens die redenering onder één huishouden. Een aantal veiligheidsregio's in Nederland staat dit toe, terwijl andere het verbieden.

In het conceptadvies zou staan dat arbeidsmigranten niet als één huishouden gezien kunnen worden. Werkgevers zouden de uitzendkrachten op afstand moeten vervoeren, bijvoorbeeld in touringcars.

De werknemers in risicosectoren zouden daarbij een eigen slaapkamer aangeboden moeten krijgen van de uitzendbureaus, tenzij ze de voorkeur hebben om een slaapkamer te delen.

Duitsland nam strenge wet aan na uitbraak slachterijen
Een woordvoerder van Roemer zegt niet te kunnen reageren op de berichtgeving van RTL Nieuws.

Op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onderzoekt Roemer maatregelen om de verspreiding van het coronavirus onder arbeidsmigranten tegen te gaan en hun werkomstandigheden te verbeteren. De oud-partijleider komt vermoedelijk later deze week met een definitief advies.

In Duitsland is onlangs een wet aangenomen die het gebruik van uitzendkrachten in slachterijen vanaf 2021 verbiedt. Bij verschillende slachterijen werden slechte werkomstandigheden aangetroffen en kon de 1,5 meter niet nageleefd worden.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling