Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

OM: Thijs H. heeft opzettelijk gehandeld, drie moorden zijn bewezen

Het Openbaar Ministerie (OM) formuleert dinsdag de strafeis tegen Thijs H., die vervolgd wordt voor het doodsteken van drie wandelaars in mei van vorig jaar. De man is door experts ontoerekeningsvatbaar verklaard, maar tijdens voorgaande zittingen heeft justitie hier vraagtekens bij gezet. Volg hier de laatste ontwikkelingen.

Welkom bij het liveblog over een van de laatste dagen van de inhoudelijke behandeling in de zaak-Thijs H. Vandaag komt het Openbaar Ministerie (OM) met de strafeis. Mijn naam is Lisa van der Wal, bij vragen of opmerkingen ben ik bereikbaar via lisa@nu.nl of via NUjij.

In mei 2019 heeft Thijs H. drie mensen doodgestoken
Volgens experts had de 28-jarige een ernstige psychose
De officieren van justitie waren eerder kritisch en wilden weten of H. wel echt volledig ontoerekeningsvatbaar was
2 minuten geleden
"Er zijn geen feitelijke omstandigheden die de strafbaarheid uitsluiten", aldus de officier van justitie. We stevenen naar het nu lijkt af op een hoge strafeis voor drie moorden, tenzij geacht wordt dat H. ontoerekeningsvatbaar is. Er wordt kort geschorst nu.
3 minuten geleden
Maar heeft H. ook met voorbedachten rade gehandeld? "H. heeft van tevoren bedacht hoe hij het wilde doen. Hij heeft zijn telefoon uitgezet en koos het Scheveningse Bos uit omdat hij dat gebied goed kent", zo vertelt de officier van justitie. Hiermee vindt het OM drie moorden bewezen.
7 minuten geleden
Het OM begint nu over of er sprake was van opzet. "Het antwoord hierop moet 'ja' zijn", aldus de officier van justitie. Hij zou volgens het OM willens en wetens de slachtoffers hebben gedood.
8 minuten geleden
H. zit voorovergebogen en kijkt naar de rand van de tafel bij het horen van deze feiten.
10 minuten geleden
Bij de slachtoffers is veel geweld gebruikt. Zo had de 56-jarige vrouw Etsuko tientallen steekletsels. De 63-jarige Diny die op de heide is aangevallen, is meerdere keren in haar hoofd gestoken. Het derde slachtoffer, Frans, heeft zich flink verweerd. Zo heeft hij met een riem geslagen. Zijn hond Kyra heeft "geprobeerd haar baasje te redden". Het dier heeft een steekwond opgelopen.
14 minuten geleden
Op 7 mei wandelt H. naar de heide. Hij luistert metalmuziek "om in de stemming te komen", zo zegt de officier van justitie.
15 minuten geleden
We horen nu over wat H. deed voor en na het doodsteken van het eerste slachtoffer. Zo zegt hij uren na het doodsteken van de 56-jarige vrouw in Den Haag tegen zijn ex dat hij een hond wil, een golden retriever. Na haar vertrek kijkt hij op het internet naar een foto van een opgegraven lichaam en zoekt hij informatie over bloemen. Zijn ex heeft later bij de politie verklaard dat hij wazig overkwam die dag.
21 minuten geleden
Als Thijs H. ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard, wat experts wel hebben bevonden, kan hij geen straf opgelegd krijgen. Dan volgt alleen gedwongen behandeling. Maar het is dus vandaag de vraag of het OM reden ziet om de bevindingen van de experts niet over te nemen in de strafeis.
24 minuten geleden
Het OM heeft daarnaast bedenkingen bij het bezoek van een psychiater voorafgaand aan de bekennende verklaring en de opname in het PBC. De vraag die de officieren van justitie hebben: kan H. de psychose aangedikt of gesimuleerd hebben?
26 minuten geleden
"Het moet op 7 mei 2019 tenminste door het hoofd van zijn ouders zijn geschoten dat H. iets te maken had met de steekpartijen", aldus de officier van justitie. Toen was het al volop in het nieuws dat er in Den Haag en op de heide mensen om het leven waren gebracht. Desondanks worden sporen gewist. De rugzak en de kledingstukken van H. worden gewassen. Nog voor de politie H. kan oppakken, is de familie al geruime tijd in zijn woning in Den Haag. Later wordt hier "een verstoord sporenbeeld" aangetroffen, zo legt het OM uit.
29 minuten geleden
Toen H. voor de tweede keer ontsnapte uit de kliniek, is de politie ingeschakeld. Hiermee heeft het verschoningsrecht moeten wijken.
31 minuten geleden
De officier van justitie vertelt nu dat er in de zaak meerdere getuigen waren die zich hebben beroepen op hun verschoningsrecht. Onder meer de ouders en de zus van H. wilden niet of maar weinig verklaren. Ook de voormalige behandelaars van de verdachte wilden in de eerste instantie de medische stukken niet vrijgeven.
35 minuten geleden
Het OM noemt de opvallende overeenkomsten tussen de drie steekpartijen. Zo liepen alle slachtoffers met hun honden. Dit zorgde ervoor dat er al direct veel contact was tussen de politie in Den Haag en de politie in Limburg.
37 minuten geleden
We beginnen met het requisitoir. "Zaterdag 4 mei 2019 en dinsdag 7 mei 2019. Twee data die veel mensen in deze zaal nooit meer vergeten", zo begint de officier van justitie.
39 minuten geleden
H. ontkent nu trouwens dat hij de getuige heeft gesproken en dat hij gezegd zou hebben dat hij "iemand aan een mes wilde rijgen. Dat was ik niet", aldus de man.
39 minuten geleden
Daarnaast is er een brief binnengekomen van de Mondriaan-kliniek, waar H. voorafgaand aan de steekpartijen is behandeld. De instelling vindt dat de deskundigen van het Pieter Baan Centrum (PBC) een eenzijdig beeld hebben geschetst.
40 minuten geleden
Dit gebeurde in een café. En uit gegevens blijkt dat Thijs H. die nacht dat hij de getuige mogelijk tegenkwam inderdaad op pad was: hij heeft gepind in een ander café.
42 minuten geleden
Vorige week heeft zich dus een getuige gemeld op het politiebureau in Den Haag. Deze persoon is inmiddels verhoord en de getuigenis is gecontroleerd. De man heeft gezegd dat hij in oktober 2018 een man is tegengekomen die vertelde dat hij "thijs met een h heette. En dat hij niemand had, alleen zijn moeder die een advocaat was. Hij wilde weten hoe het voelde hoe het is om iemand 'aan een mes te rijgen', zo heeft de getuige verteld.
44 minuten geleden
Thijs H. is inmiddels binnengeleid en de zitting wordt geopend. Net als tijdens vorige zittingen draagt hij een lichte blouse.
één uur geleden
Voor het OM aan het requisitoir begint, dat uitmondt in een strafeis, wordt eerst nog besproken wie de getuige is die zich vorige week heeft gemeld. Een van de officieren van justitie zei kort tijdens de zitting dat een persoon zich had gemeld en dat er deze week werd verteld of dit belangrijk was voor de zaak.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling