Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

4 vragen over privacy bij smart-tv's

Via je smart-tv kunnen fabrikanten behoorlijk wat informatie over jou verzamelen. Ze weten waar je naar kijkt en kunnen deze gegevens - zonder dat jij daarvan op de hoogte bent - doorspelen. Hoe kun je je privacy beschermen? Radar geeft enkele tips.

1. Heb ik een smart-tv?
Smart-tv's zijn televisies met een internetverbinding. Op deze apparaten staan vaak al voorgeïnstalleerde toepassingen (denk aan: Netflix, YouTube, Google Music).

2. Wat weet mijn smart-tv allemaal over mij?
Hoe dit precies zit voor jouw model smart-tv kun je teruglezen in de privacyvoorwaarden. Fabrikanten kunnen onder meer gegevens verzamelen over jouw kijkgedrag en zoekopdrachten die je hebt ingevoerd. In sommige gevallen kunnen ze ook het internetverkeer en klikgedrag in tv-apps registeren.

Eerder werd ook bekend dat je kan worden afgeluisterd als je een smart-tv hebt met spraakbesturing. (Met spraakbesturing kun je je apparaat commando's geven, je hoeft het dan niet handmatig te besturen.)

3. Wat gebeurt er met deze gegevens?
Wat fabrikanten precies met die informatie doen, en of deze gegevens worden doorgespeeld, wordt uit de privacyvoorwaarden vaak niet duidelijk. Dat ontdekte de Consumentenbond. De belangenorganisatie vindt dat fabrikanten 'transparanter moeten zijn over het verzamelen en gebruiken van persoonlijke gegevens'.

Vorig jaar werd ook bekend dat een smart-tv een steeds grotere rol gaat spelen bij forensisch onderzoek.

4. Hoe kan ik mijn privacy beschermen?
Let op: Fabrikanten hanteren vaak ook een slikken of stikken beleid. Dat betekent dat je gedwongen wordt de privacyvoorwaarden te accepteren om van bepaalde functies gebruik te kunnen maken. Het kan dus zijn dat je bepaalde opties niet meer hebt wanneer je onderstaande tips uitvoert.

De simpelste manier is het verbreken van de internetverbinding. Haal de internetkabel uit het apparaat of verbreek de draadloze verbinding.
Kijk eens goed naar de privacy-opties in het menu van de tv. Je kunt hier vaak aangeven dat je niet wil dat kijkinformatie wordt doorgestuurd. Kun je geen privacy-menu vinden, neem dan contact op met de fabrikant of de winkel waar je de tv hebt gekocht. Het kan zijn dat het apparaat gereset moet worden naar de fabrieksinstellingen zodat je het privacybeleid kunt afwijzen.
Check of je apparaat een spraakbesturings-functie heeft. Je kunt deze optie zelf vaak deactiveren.
Overweeg je de aanschaf van een smart-tv? Controleer dan vooraf hoe het zit met de gebruiksvoorwaarden en algemene voorwaarden. Verbind je de tv voor het eerst met internet, lees dan ook aandachtig de privacyverklaring.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling