Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Gasten zijn niet verplicht om contactgegevens te delen, horeca in lastige positie

Horecabedrijven gaan aan de slag met de aangescherpte registratieregels die het kabinet vorige week aankondigde om verspreiding van het coronavirus aan te pakken. Voor mkb'ers in de branche kan het lastig zijn, zegt branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland. Ook zijn er vragen in hoeverre de privacy van klanten die hun contactgegevens achterlaten gewaarborgd is.

De extra kosten van het registreren zitten vooral in manuren, hoort KHN-voorzitter Robèr Willemsen. 'Het kost tijd om te registreren, dat kost automatisch geld.' De branchevereniging roept bedrijven op zich aan de regels te houden, anders riskeren horecaondernemingen sluitingen. 'De vraag is of registratie mensen afschrikt. Dan kan het je ook nog klandizie schelen.'

Wilemsen wacht nog op antwoorden van het kabinet over de privacy-vragen. Hij noemt het 'bevreemdend' dat de horeca de registratieplicht in de maag gesplitst krijgt, omdat het aantal besmettingen dat naar de horeca terug te leiden is 'weinig' is.

Horecaondernemers zijn verplicht om gegevens te vragen
Horecagelegenheden mogen gasten die geen naam en contactgegevens willen geven niet weigeren, zo laat Koninklijke Horeca Nederland op hun site weten naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die door het kabinet werden aangekondigd. Vanaf maandag 10 augustus gelden er verschillende nieuwe regels in de horeca waarbij horecaondernemers verplicht zijn de gast te vragen om de naam en contactgegevens van gasten te noteren voor een eventueel bron- en contactonderzoek.

'Ik ga geen gasten weigeren als ze geen gegevens willen achterlaten'
Grote horecapartijen zoals McDonald's en vakverenigingen houden zich in ieder geval aan de aangescherpte maatregelen om klanten te registreren bij binnenkomst. Consumenten zijn niet verplicht om mee te werken aan de registratie, bedrijven zijn wél verplicht om de contactgegevens te vragen. 'Ik ga geen gasten weigeren als ze geen gegevens willen achterlaten', aldus Willemsen.

'Weinig verandering in de praktijk'
McDonald's vraagt gasten die komen eten in de restaurants of op de terrassen bijvoorbeeld naar hun gezondheid en om registratie. Aan de tafels is er bediening en zijn klanten verplicht om te gaan zitten. Hotelketen Van der Valk volgt volgens een woordvoerder de nieuwe maatregelen zoals opgelegd en ziet weinig verandering in de praktijk. De gezondheidscheck vooraf deden de vestigingen al, de gegevens worden 14 dagen bewaard. Of klanten geweigerd worden, verschilt per vestiging, zegt Van der Valk. 'Of ze blij zijn met de aangescherpte regels, is een ander verhaal, maar je wilt wel open zijn en kunnen draaien.'

Horeca legt zich neer bij de maatregelen
Laurens Meyer, horecamagnaat en eigenaar van onder meer De Drie Gezusters in Groningen, legt zich neer bij de maatregelen van de overheid. 'We moeten het, dus dan doen we dit. Bij de menukaart geven we een briefje waarop gegevens ingevuld kunnen worden, ook bij korte bezoekjes. Die stoppen we in een envelop en bewaren we een maand voor als de GGD ze nodig heeft.' Meyer weigert ook geen klanten. 'We kunnen hen niet verplichten om mee te werken, en dat mogen we ook niet.'

Weinig verzet bij kleine horecaondernemers
Ook bij kleinere horecaondernemers klinkt weinig verzet. Frans van Rooij, directeur van vakvereniging van frituurondernemers Profri, stelt dat de extra maatregelen in de praktijk niet veel verschil maken. Voor wie nu een patatje of een ijsje komt afhalen, verandert er niets. Alleen klanten die in de zaken hun eten willen nuttigen, worden nu om persoonsgegevens gevraagd. Van Rooij vraagt zich af of ondernemers wel klanten moeten willen die geen gegevens willen geven. 'We moeten blij zijn dat er mensen komen, en als je het ze vriendelijk vraagt, zie ik geen bezwaar.'

Verwarring onder horeca-ondernemers
Ondernemers in de horeca kunnen klanten niet de toegang ontzeggen als die weigeren hun contactgegevens te geven. Dat benadrukt het ministerie van Economische Zaken (EZK). Onder horeca-ondernemers ontstond verwarring over de aangescherpte maatregel, die het kabinet vorige week bekendmaakte.

Ondernemers zijn sinds maandag verplicht gasten te vragen hun contactgegevens achter te laten. Mensen kunnen dit weigeren en als ze dat doen, mag een zaak op basis daarvan hun niet de toegang ontzeggen. De gegevens zijn bedoeld om snel en goed bron- en contactonderzoek te kunnen uitvoeren, als blijkt dat er besmettingen in een café of restaurant hebben plaatsgevonden, stelt EZK.

Dat ondernemers mensen op basis van een dergelijke weigering niet de toegang kunnen ontzeggen, stond vorige week ook in een brief van het kabinet. Toch ontstond er onduidelijkheid over in de branche. Zo zei een woordvoerder van hotelketen Van der Valk maandag dat het per vestiging verschilt, of mensen geweigerd worden als ze geen contactgegevens willen geven.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling