Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Verbeter je wifisignaal met deze 8 tips

Is draadloos internet traag bij jou thuis? Of valt de verbinding steeds weg? Gebruik dan deze tips om je wifisignaal te verbeteren.

Draadloos internet, oftewel wifi, wordt verspreid door een router. Dit apparaat zit in veel hedendaagse modems al ingebouwd. Hoe verder je met je draadloze internettoestel van deze router verwijderd bent, des te zwakker de verbinding: het signaal van de meeste routers reikt niet verder dan zo'n 45 meter.

Dat klinkt misschien ver - de meeste mensen hebben geen huis dat 45 meter breed of hoog is - maar deuren, muren, metalen oppervlakken en andere obstakels zitten het signaal vaak in de weg.

5 simpele tips
Voor het beste bereik en een optimale signaalsterkte kun je een aantal eenvoudige maatregelen nemen. Maar let op als je een ADSL- of VDSL-aansluiting hebt: vooral tips 1 en 2 moet je dan niet klakkeloos opvolgen. Lees de toelichting verderop.

Zet de router in het midden van het huis
Zo hoeft het signaal de minste afstand af te leggen naar de verschillende hoeken van je woning.

Zet je router 'open en bloot' neer
Dus niet in een (meter)kast. Het mooiste is als je de router kunt zien vanaf de plek waar je je draadloze apparaat gebruikt.

Plaats de router niet op de vloer
Het signaal wordt voor een deel naar beneden uitgezonden - maar het kan niet door de meeste (betonnen) vloeren heen.

Zet de router niet in de buurt van andere elektronica
Elektronica als televisies en magnetrons kunnen het signaal verstoren.

Zet de antennes in verschillende posities
Eén horizontaal en de ander verticaal. Want: als de antenne in het ontvangende apparaat parallel staan aan de verzendende antenne, krijg je het beste resultaat. En de ingebouwde antenne in laptops zit nu eenmaal vaak horizontaal (als de computer op tafel staat bijvoorbeeld), terwijl de antenne in smartphones / laptops ook vaak verticaal wordt gehouden.

3 geavanceerde tips
De volgende tips zijn wat technischer.

Breng je verbinding in kaart
Check op verschillende plaatsen in huis hoe goed je verbinding is. Dat kan door te kijken naar het aantal 'streepjes' van de wifi-indicator op je smartphone, maar nauwkeuriger is het gebruik van een online tool als Speedtest. Zo kun je de optimale plek voor je router nog preciezer bepalen.

Wissel tussen verschillende frequenties en kanalen
Je router kan wifi doorgaans op twee verschillende frequenties uitzenden: 2.4 gigahertz en 5 gigahertz. De eerstgenoemde bandbreedte is meestal het 'drukst bezet', want hierop zitten niet alleen laptops en smartphones, maar vaak ook andere apparaten die wifi gebruiken, zoals babyfoons en alarmsystemen. Die vind je vaak niet op de 5 Ghz-frequentie, dus die is dan rustiger. De verbinding via 5 Ghz is daardoor vaak sneller en stabieler.

Een nadeel is wel dat 5Ghz moeilijker door muren en vloeren heen gaat dan 2.4 Ghz. In een huis met meerdere verdiepingen kan 2.4 Ghz daarom de beste optie zijn.

Binnen een bandbreedte kun je ook nog wisselen tussen verschillende kanalen. Providers raden vaak aan om binnen de 2.4 Ghz-frequentie te kiezen voor kanaal 1, 6 of 11. Welke kanalen het drukst en het rustigst zijn, kun je zien via een app als Wifi Analyzer (alleen Android).

Als je online bent en je router beschikt over beide frequenties, dan kun je daar zelf tussen schakelen. Ook kanalen kun je zelf veranderen. Hoe dat moet verschilt per provider. Zoek op de site van je provider naar 'draadloos kanaal instellen', of neem contact op met de klantenservice.

Overweeg een wifiversterker of 'internet-via-het-stopcontact'
Als je router redelijk nieuw is, dus niet bijvoorbeeld al tien jaar oud, dan heeft vervangen mogelijk minder zin dan het aanschaffen van een wifi repeater of een powerline-adapter.

Een wifi repeater (ook wel: wifiversterker of range extender) zorgt dat het signaal op een andere plek in huis nog eens extra wordt versterkt.

Met een powerline-adapter (ook wel: 'internet-via-het-stopcontact') creëer je een wifi-hotspot via het bestaande elektriciteitsnet in huis.

Let op: door het gebruik van zulke apparaten heb je weliswaar op meer plekken verbinding, maar wordt je verbinding mogelijk ook wat trager. Zowel wifi repeaters als powerline-adapters zijn verkrijgbaar vanaf enkele tientjes.

Uitzondering op de 'meterkast'-regel: ADSL en VDSL
Oplettende kijker Guido Baars mailde ons met een waarschuwing voor mensen die die hun internetsignaal via de telefoonaansluiting krijgen. Zij hebben ADSL- of VDSL-aansluiting, en daarbij is het juist van belang dat de afstand tussen het aansluitpunt en het modem zo klein mogelijk is - in elk geval korter dan een halve meter.

Als die afstand langer wordt, bijvoorbeeld doordat je het modem buiten de meterkast zet, heb je een grote kans dat je internetverbinding instabiel wordt. Ook voor interactieve tv kan dit problemen opleveren.

Wat nu?
Aangezien je van je provider een modem-en-router-in-één krijgt, is het in dat geval dus kiezen tussen twee kwaden: óf een goede verbinding (korte kabel) maar een verstoord wifisignaal (door de meterkastdeur), óf een prima wifisignaal (met de modem/router buiten de meterkast) met een slechte verbinding (lange kabel).

Een oplossing kan zijn om de router-functie van dit apparaat uit te zetten, en het via een kabel te verbinden met een aparte router. Die kun je vervolgens wél met een gerust hart buiten de meterkast plaatsen.

Uitlegvideo
Extra uitleg over wifisignalen vind je in deze video (2 minuten).

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling