Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Android 11 is hier: welke handige functies zijn nieuw?

Android-liefhebbers opgelet: Google heeft Android 11 gelanceerd! Deze splinternieuwe versie van het besturingssysteem barst van de handige nieuwe functies die je telefoon slimmer maken. Welke dat zijn? Ontdek ze in dit blog.

Wat is Android 11?
wat is android 11Android 11 is de nieuwe versie van Android, het besturingssysteem voor smartphones van Google. Deze nieuwe versie van het populairste besturingssysteem voor smartphones is uitgebracht in september 2020. Andere fabrikanten kunnen Android 11 ook gebruiken voor hun telefoons.

De handigste verbeteringen van Android 11
Android 11 is de opvolger van Android 10, de grote update van 2019. Met deze versie krijgt je telefoon een paar handige functies die ‘ie niet in Android 10 heeft.

Bubbels: altijd een app of gesprek bij de hand
android 11 bubbelsDe bubbel van Facebook Messenger ken je misschien al. Die drijft boven openstaande apps en heb je zo altijd bij de hand als je met iemand wilt chatten. Android 11 krijgt standaard deze Bubbel-functie, die je ook kunt gebruiken voor andere apps. Handig om snel een gesprek in WhatsApp aan te knopen!

Schermgevoeligheid aanpassen
Bescherm jij het scherm van je telefoon met een screenprotector? Dan is deze functie wel wat voor jou. Een screenprotector beschermt het scherm, maar soms reageert het hierdoor wel minder goed op je aanrakingen. Tenzij ‘ie gevoeliger hierop reageert. Precies dat kun je instellen met deze nieuwe optie. Een goede reden om voor een screenprotector te gaan, want zo gaat je telefoon langer mee met je Sim Only abonnement.

Meldingen dempen als je foto’s of video’s maakt
Afgeleid worden door nieuwe WhatsApp-berichtjes en pushnotificaties van andere apps terwijl je een foto of video wilt maken. Liever niet! Android 11 geeft je daarom de mogelijkheid om allerlei meldingen te dempen zodra je de camera-app gebruikt.

Rechten intrekken
android 11 rechten intrekken privacyJe kent het misschien wel: als je een app voor de eerste keer opstart, vraagt ‘ie toestemming om tot allerlei dingen toegang te krijgen. Bijvoorbeeld tot je locatie, camera, contacten en foto’s. De app houdt hier toegang tot zolang hij op je telefoon staat. Inderdaad, ook apps die je al tijden niet gebruikt, kunnen deze bestanden in blijven zien. Google bedenkt met Android 11 daarop iets moois. Je kunt je telefoon automatisch rechten van apps laten intrekken na een bepaalde periode. Op die manier ben je iets meer de baas over je eigen privacy.

Verbeterd snelstartmenu
android 11 snelstartmenuGoogle frist het menu met snelle instellingen van Android op. Deze tover je tevoorschijn door van bovenaan je telefoon naar beneden te vegen en gebruik je om instellingen of functies extra snel te activeren. Vooral het besturen van slimme apparaten bij je thuis gaat nu makkelijker en vlugger met het snelstartmenu.

Afgesloten apps opnieuw opstarten
Het multitaskscherm van Android geeft je de mogelijkheid om snel alle openstaande apps te sluiten. Handig om de batterij te ontlasten en als je telefoon een beetje traag is. Sluit je echter per ongeluk alle openstaande apps af? Een handige nieuwe functie in Android 11 zorgt dat je dit ongedaan maakt. Zo zijn alle openstaande apps weer open zonder dat je niet opgeslagen gegevens verloor.

Donkere modus automatisch aan en uit
Veel mensen kunnen niet meer zonder ‘m: de donkere modus van je telefoon. Hiermee zijn de hoofdkleuren van de interface van je telefoon niet licht, maar donker. Rustiger voor je ogen en beter voor de batterij als je telefoon een OLED-scherm heeft. Met deze schermtechnologie is zwart écht zwart, want de pixels die zwart zijn staan uit. In Android 11 kun je inplannen op welk tijdstip de donkere modus automatisch inschakelt. Handig als je overdag liever de lichte modus gebruikt, maar ’s avonds de rustigere donkere modus de voorkeur heeft.

Beter in gebarentaal
android 11 gebarentaalAndroid 11 krijgt verbeterd begrip van gebarentaal. Handig als je met een bepaald gebaar de muziek wilt pauzeren, ideaal als je bijvoorbeeld in de auto zit. Android 11 snapt je gebaren beter en reageert daar ook beter op. Het werkt daarmee sneller. Fijn!

Makkelijker bestanden uitwisselen
android 11 bestanden uitwisselenBestanden uitwisselen tussen je telefoon en andere apparaten: dat is soms een heel gedoe. Makkelijk een foto in origineel formaat delen met een vriend? Via WhatsApp kan dat niet, want die app verkleint foto’s. Met Apple-apparaten deel je onderling makkelijk bestanden via Airdrop. Voor Android was daar nog niet slims voor, maar Android 11 heeft ook zo’n functie. Zo stuur je makkelijk bestanden in origineel formaat van apparaat naar apparaat.

Welke telefoons krijgen Android 11?
telefoons met android 11Android 11 is sinds september 2020 beschikbaar. In tegenstelling tot iOS 14 is het niet meteen voor de meeste apparaten beschikbaar. Dit komt omdat elke fabrikant Android 11 op maat moet maken voor zijn telefoons. Google Pixel-telefoons hebben de update al en waarschijnlijk krijgen de meeste Android One-telefoons de update ook snel. Elke fabrikant rolt zijn Android 11-update op zijn eigen tempo uit en dus kan het even duren voor je telefoon de update heeft. Veel toestellen, zoals oude of goedkope smartphones, krijgen de Android 11-update überhaupt niet. Veel gelukkig ook wel.

Populaire telefoons van wie nu bekend is dat ze Android 11 hebben of krijgen:

Google Pixel 2 en 2 XL
Google Pixel 3 en 3 XL
Google Pixel 3a en 3a XL
Google Pixel 4 en 4 XL
Samsung Galaxy S20, S20 Plus en S20 Ultra
Samsung Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra
Samsung Galaxy Note 10 en Note 10 Plus
Samsung Galaxy S10, S10 Plus en S10e
Samsung Galaxy S9 en S9 Plus
Samsung Galaxy M31
Samsung Galaxy A51, A71 en A91
Samsung Galaxy A10, A10s en A10e
Samsung Galaxy A50 en A50s
Samsung Galaxy A30 en A30s
Samsung Galaxy A90
Nokia 1.3 en 1 Plus
Nokia 2.3
Nokia 3.2
Nokia 4.2
Nokia 5.3
Nokia 6.2
Nokia 7.2
Nokia 8.1 en 8.2
OnePlus 6 en 6T
OnePlus 7, 7 Pro, 7T en 7T Pro
OnePlus 8 en 8 Pro
Huawei P30, P30 Pro en P30 Lite
Huawei Mate 20, Mate 20X en Mate 20 Pro
Huawei P20 en P20 Pro
Honor 20 en 20 Pro
Honor 30 en 30 Pro
Honor Nova 5 Pro
OPPO Find X2 en Find X2 Pro
OPPO Reno3, Reno3 Youth en Reno3 Pro
Sony Xperia 1 II en Xperia 10 II
Het verschilt per telefoon wanneer de update beschikbaar is

Android 11 installeren? Zo doe je dat!
Zodra de Android 11-update voor jouw telefoon beschikbaar is, ontvang je een melding. Je kunt de telefoon dan meteen installeren, maar ook even wachten. Dat is aan te raden als je je telefoon op dat moment nodig hebt. Het updaten kan namelijk even duren. Handmatig checken of de update beschikbaar is? Zo doe je dat:

Open het instellingenmenu van je Android-telefoon.
Scroll naar beneden en druk op ‘Systeem’.
Druk op ‘Software-updates’.
Druk op ‘Checken op updates’
Je ziet nu of de update wel of niet beschikbaar is. Zo ja? Dan kun je ‘m meteen downloaden en installeren.
Elke Android-versie is anders, het kan dus zo zijn dat dit op jouw telefoon nét iets anders werkt.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling