Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Consumententip: Wat te doen tegen een trage en besmette computer?

Een trage computer, vervelende pop-ups, een startpagina die iedere keer weer gewijzigd is, browsers die uit zichzelf pagina's openen, systeemcrashes, wegvallende internetverbinding. Herken je deze problemen? Dan heb je mogelijk een malware-programma op je computer. Wat is malware en hoe kan deze op je computer komen? En wat kan je tegen malware doen?

Wat is malware?

Malware is software die schade kan toebrengen aan je computer en jouw systeem instabiel kan maken. Voorbeelden van malware zijn:

virussen
trojans
wormen
spyware-programma’s
adware-programma’s
(*Onderaan deze pagina wordt uitgelegd wat deze vormen van malware precies doen).

Hoe komt malware op jouw computer?

Malware kan op je computer komen via

een dubieus e-mailbericht
door het downloaden en openen van bestanden
Via een e-mailbericht

Klik daarom nooit op meegestuurde bijlagen/bestanden en links in e-mailberichten als je deze of de afzender niet vertrouwt. Doe je dat wel, dan open je de malware en wordt deze stiekem op jouw computer geïnstalleerd.

Controleer dus altijd het e-mailadres van de verzender. Kijk ook kritisch naar het taalgebruik van de e-mail. Veel mailtjes die op het eerste gezicht gestuurd zijn door een betrouwbare afzender, bijvoorbeeld jouw bank of een bedrijf, vallen door de mand door het taalgebruik. Vaak zijn deze e-mailtjes geschreven in gebrekkig Nederlands en afkomstig van buitenlandse criminelen. Twijfel je? Dan nooit openen! Verwijder het mailtje meteen van je pc.

Via het downloaden en openen van bestanden

Pas daarom op met het downloaden en openen van bestanden via

Usenet (zoals nieuwsgroepen)
torrent-programma's (zoals bittorrent)
peer-to-peer-programma's (zoals limewire)
chatprogramma's (zoals MSN)
sociale netwerken (zoals Hyves)
Kortom: kijk uit met sociale en filesharing-netwerken en download ook geen bestanden van onbetrouwbare internetsites.

Klik ook nooit op pop-ups die tijdens het surfen zomaar opkomen en je bijvoorbeeld vertellen dat je computer gevaar loopt en onmiddellijk gescand moet worden op virussen. Dat is meestal zogenaamde scareware.

Hoe wapen je je tegen malware en hoe komt je er vanaf?

Tip1: Installeer een virusscanner op je computer zoals bijvoorbeeld van Norton, Kaspersky, Eset, Panda of Avast. Voor deze scanners moet je betalen. Wil je dat niet dan zijn de gratis virusscanners van AVG, Antivir en Microsoft een redelijk tot goed alternatief.

Let op: je denkt misschien dat de computer veilig is wanneer deze met de duurste antivirussoftware is uitgerust. Dit is echter een groot misverstand! De belangrijkste risicofactor bij de beveiliging is de computergebruiker zelf. Houd de virusdefinities up-to-date, zorg voor een regelmatige update van Windows, installeer alleen betrouwbare software en zoals gezegd wees voorzichtig met het downloaden van onbekende software en het openen van onbekende e-mail/attachments!

Tip 2: Installeer anti-spyware op jouw computer zoals bijvoorbeeld van Ewido, Spybot, HitmanPro, Spysweeper, Ad-Aware, SUPERantispyware of Malwarebytes. Deze software heeft meestal een betaalde en een gratis versie. De gratis versie is vaak al genoeg om jouw computer op te schonen en te beschermen.

Tip 3: Gebruik geen Internet Explorer. De onderzoeken spreken elkaar soms tegen, maar over het algemeen blijkt dat vooral oudere versies van Internet Explorer gevoeliger zijn voor malware dan andere browsers. Zo gek is dat niet, aangezien ruim zeventig procent van Nederland, Europa en de VS via Internet Explorer op internet surft, hebben cybercriminelen het vooral voorzien op lekken in de browser van Microsoft (IE dus). Het zou dan ook veiliger zijn een meer onbekende browser te gebruiken zoals bijvoorbeeld Firefox, Chrome en Opera. Ook hiermee kun je prima op internet surfen.

Tip 4: Mocht je na al deze stappen nog steeds last hebben van malware op uw PC, laptop, netbook of Mac dan rest er nog maar een ding: een herinstallatie van jouw besturingssysteem. Dat maakt definitief een einde aan alle vervelende virussen, trojans, spyware, wormen en adware-programma’s.

Vergeet niet, voordat u een herinstallatie doet, om al je belangrijke bestanden (films, muziek, foto’s) te backuppen. Een herinstallatie van je besturingssysteem zorgt ervoor dat alles naar fabrieksinstellingen wordt teruggezet. In praktijk betekent dat dat alles wat je op de harde schijf hebt staan definitief kwijt bent.

Tip 5: En als laatste nog een tip: je computer kan ook traag worden doordat deze nooit of te weinig is opgeschoond. Elke software-installatie, elke game, elke internetsessie, elke download, elk emailbericht enzovoort laat sporen na op je computer, als dat er teveel worden kan jouw computer traag worden en zelfs vastlopen. De onderstaande gratis programma’s schonen je computer via een veilige manier op zodat deze vaak weer een stuk sneller is.

Apple A1819 voor Apple MacBook Pro 13 inch A1706 2016

Motorola WT4090 voor Symbol Motorola WT41N0 BTRY-WT40IAB0E

Panasonic CF-VZSU66U voor Panasonic Toughbook CF-C1 CF-C1AT01GG Tablet PC

Acer A13-045N2A voor Acer Aspire Switch 11 12 V,Acer Chromebook 11

LG ADS-40FSG-19 voor LG E1948S E2242C E2249 E1948 PC

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling