Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

De vijf beste middensegment smartphones van 2021

Een premium vlaggenschip kost je een half maandsalaris, terwijl je met een budgetsmartphone flink inlevert op bijvoorbeeld camerakwaliteit, opslagruimte, snelheid en functionaliteiten als snelladen. De oplossing? Een ‘midrange’ telefoon. Deze telefoons uit het middensegment concurreren op veel vlakken met de vlaggenschepen, maar dan betaal je er maar tussen de 300 en 500 euro voor. Dit zijn de vijf beste midrange smartphones van 2021!

Google Pixel 4a: verbluffende cameratechnologie
Prijs eind 2020: zo’n 420 euro

We kennen Google vooral van de zoekmachine en Google Maps, maar het merk brengt ook smartphones uit. De Google Pixel-serie presteert samen met Huawei, iPhone en de Samsung Galaxy S-serie het beste op cameravlak. De hardware van de camera’s is op papier misschien niet zo indrukwekkend, maar de superslimme beeldverwerkingssoftware op basis van AI compenseert dit dubbel en dwars.

De Google Pixel 4a heeft dezelfde camerahardware en -software als het nieuwste vlaggenschip Google Pixel 5 (zo’n 720 euro), maar dan is ‘ie ongeveer 300 euro goedkoper. En dat maakt ‘m mogelijk de beste middenklasse telefoon. Vergeleken met de Google Pixel 5 heeft de 4a een iets minder krachtige processor, 2 gigabyte (GB) minder werkgeheugen (8GB versus 6GB), geen 5G en het scherm ververst niet 90 maar 60 keer per seconde.

De Pixel 4a heeft nog twee grote voordelen. Merken als Samsung en (vooral) Xiaomi steken besturingssysteem Android in een geheel nieuw visueel jasje en voegen een hoop voorgeïnstalleerde apps toe. Bij de Pixel 4a is dit niet zo, waardoor de bediening lekker opgeruimd en intuïtief aanvoelt. Verder ontvang je drie jaar lang Android-updates – veel langer dan de meeste andere telefoons uit dit segment – waardoor je telefoon langer goed beveiligd blijft.

Er is ook een upgrade van de 4a beschikbaar: de Google Pixel 4a 5G, maar die kost wel zo’n 550 euro. Naast 5G heeft ‘ie een iets groter scherm en een wat krachtigere batterij. Handig: alle drie de toestellen hebben eSIM.

OnePlus Nord: eersteklas allrounder
Prijs eind 2020: zo’n 375 euro

Het Chinese OnePlus maakte vroeger vlaggenschipachtige smartphones voor midrange prijzen, maar is qua prijzen steeds meer richting het duurste segment gegaan. Met de OnePlus Nord keert het weer terug naar zijn roots. Voor zo’n 375 euro krijg je een voortreffelijk allround toestel. Qua camera’s, processor en opslagruimte doet ‘ie niet tot nauwelijks onder voor vlaggenschepen.

Verder beschik je met dit toestel over 5G, twee camera’s aan de voorkant (waaronder een ultrabreedlens waardoor je geen selfiestick meer nodig hebt), vier camera’s achter (naast de hoofdcamera ook een breedhoek, een macrolens voor dichtbijfoto’s en een dieptesensor), 4K-filmen, een grote batterij (4.115 mAh), een scherm dat 90 keer per seconde ververst en 30 watt snelladen voor volledig opladen binnen een uur.

De OnePlus Nord heeft geen hoofdtelefoonaansluiting, geen eSIM en is niet waterdicht en schokbestendig. De behuizing is van plastic en daardoor niet supersterk. Bovendien is de processor niet de allersnelste in de markt. Desalniettemin: dit is een van de beste smartphones qua prijs-kwaliteit.

iPhone SE 2020: alle iPhone-voordelen voor minder geld
Prijs eind 2020: zo’n 450 euro

Je verwacht het niet: een iPhone in dit rijtje. De iPhone SE 2020 is de opvolger van de eerste generatie iPhone SE uit 2016, maar dan heeft ‘ie hetzelfde ontwerp en scherm als de iPhone 8 met de processor van de iPhone 11. Waarom weer de SE? Nou, Apple merkte dat er nog steeds veel vraag is naar kleine toestellen. Deze SE – dat staat voor Special Edition – heeft een scherm van 4,7 inch, vergeleken met 6,1 inch bij de iPhone 12 en 12 Pro.

De krachtige processor maakt dit een van de snelste telefoons in deze prijsklasse. Zoals het hoort bij iPhones maak je ook geweldige foto’s met de (enkele) camera achter en de selfiecamera. Nog een groot voordeel van iPhones: je ontvangt heel lang software-updates, bij nieuwe modellen meestal minstens vijf jaar (bij Android is het vaak maar twee jaar). Ook handig: net als alle andere nieuwe iPhones heeft ‘ie eSIM waardoor je twee telefoonnummers tegelijk op je toestel kunt gebruiken (‘dual-sim’).

Nadelen zijn er ook. Zo is de batterijcapaciteit niet super, al is dat dankzij het energiezuinige besturingssysteem iOS en 18 watt snelladen niet zo’n probleem. De telefoon heeft geen 5G en de foto’s zijn bij minder goed licht duidelijk van lagere kwaliteit dan die van vlaggenschepen. Maar op een toestel dat twee keer goedkoper is dan de iPhone 12 kun je niet alles hebben, toch?

Xiaomi Poco F2 Pro: fors qua prestaties én formaat
Prijs eind 2020: zo’n 440 euro

Xiaomi mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje, als hét merk dat de laatste jaren uitblonk met een prijs-kwaliteitverhouding om u tegen te zeggen. De Xiaomi Poco F2 Pro is de opvolger van de razendpopulaire Pocophone F1 uit 2018. Hij concurreert op veel vlakken met vlaggenschepen van meer dan 800 euro, terwijl je er net iets meer dan de helft voor betaalt.

Pluspunten zijn bijvoorbeeld:

de enorme batterij van 4.700 mAh
de pop-upcamera aan de voorzijde (in plaats van een gat of inkeping)
de vier camera’s achter (een hoofdcamera, een ultragroothoek, een macrocamera en een dieptesensor)
de infraroodzender om je telefoon als afstandsbediening te kunnen gebruiken
het grote scherm met hoge maximale helderheid en goede kleuren
de hoofdtelefoonaansluiting.

Er zijn ook wat nadelen. Zo is hij niet geschikt voor het Nederlandse 5G-netwerk (al staat op veel sites dat dit wel het geval is). Daarnaast heeft hij geen stereoluidsprekers, draadloos laden en eSIM en is hij niet waterdicht. Hoewel de hardware van de camera’s imposant is, zijn de foto’s wat minder bij weinig licht. ‘Poco’ mag dan wel ‘klein beetje’ betekenen in het Spaans, deze telefoon is vrij fors van gewicht en formaat. Goed om op te merken is ook dat Xiaomi’s zware aanpassing van Android niet zo natuurlijk aanvoelt en reclame bevat én dat er veel voorgeïnstalleerde apps op de telefoon staan.

Realme 7 Pro: Een nieuwe ster
Prijs: zo’n 300 euro

Na Huawei, Xiaomi en Oppo is Realme (een dochterbedrijf van Oppo) de nieuwe ster binnen het rijtje Chinese prijsvechters die ongelooflijk veel telefoon voor je geld bieden. De Realme 7 Pro zit op de grens van budgetsmartphone en midrange. Maar met stevige specificaties als 8GB werkgeheugen, een processor die ook voor veel vlaggenschepen wordt gebruikt en 128GB opslagruimte draait ‘ie mee aan de top van het middensegment. Grote plussen zijn verder de vier camera’s (een hoofdcamera, ultragroothoek, portret en macro) en 65 watt snelladen waarmee je volledig oplaadt in een half uurtje.

Minpunten zijn er vanzelfsprekend ook. De foto’s zijn zeer goed voor een toestel met deze prijs, maar kunnen zich niet meten met vlaggenschepen of de Google Pixel 4a. Het toestel heeft geen eSIM en de vingerafdruksensor presteert niet altijd optimaal. En net zoals de Xiaomi Poco F2 Pro bevat ook deze telefoon reclame en veel voorgeïnstalleerde apps.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling