Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Trump verleent gratie aan bij Ruslandonderzoek betrokken Nederlandse advocaat

De Amerikaanse president Donald Trump verleent volledige gratie aan de Nederlandse advocaat Alex van der Zwaan die vanwege het Ruslandonderzoek door speciaal onderzoeker Robert Mueller was veroordeeld tot een celstraf van dertig dagen. Trump heeft aan de vooravond van kerst aan vijftien mensen gratie verleend en hun straffen kwijtgescholden, onder wie zijn oud-campagneadviseur George Papadopoulos.

Van der Zwaan werd in 2018 veroordeeld wegens valse verklaringen tegenover de federale politiedienst FBI en kreeg behalve een celstraf ook 20.000 dollar (ruim 16.400 euro) boete opgelegd. Hij heeft de celstraf inmiddels uitgezeten.

Van der Zwaan was de eerste persoon die werd veroordeeld in het kader van het onderzoek van Mueller naar mogelijke banden tussen de entourage van toenmalig presidentskandidaat Donald Trump en Rusland.

Hij heeft volgens de Amerikaanse rechter gelogen of gezwegen over activiteiten in Oekraïne en zijn connecties met Rick Gates. Gates was een adviseur van Trump die samen met een ex-campagnechef van Trump, Paul Manafort, tot de hoofdverdachten worden gerekend.

De inmiddels 36-jarige Van der Zwaan is schoonzoon van de Oekraïens-Russische miljardair German Khan.

Ook gratie voor voormalig campagneadviseur Papadopoulos
Ook George Papadopoulos is door Trump volledig in ere hersteld van zijn straf. Papadopoulos is voormalig campagneadviseur van Trump op het gebied van buitenlandse diplomatie. Hij is in september 2018 veroordeeld tot twee weken cel en tweehonderd uur werkstraf, nadat hij toegaf te hebben gelogen tegen de FBI over contacten met Rusland tijdens zijn werk voor de campagne.

Papadopoulos wist dat de Russen duizenden mails van Hillary Clinton in handen hadden, Trumps tegenstander in de race om de presidentsverkiezingen van 2016. Hij loog tegen de FBI over het moment dat hij van de mails op de hoogte werd gebracht en over waar die informatie vandaan kwam.

Volgens het Witte Huis helpen de gratiebesluiten om "het onrecht recht te zetten dat het team van Mueller heeft aangericht aan zoveel mensen".

Golf van gratiebesluiten
Dinsdagavond werd bekend dat Trump vijftien gratiebesluiten heeft ondertekend. Behalve Van der Zwaan en Papadopoulos, krijgen ook Duncan Hunter, Chris Collins en Nicolas Slatten gratie. Hunter, een voormalig Republikeins lid van het Huis van Afgevaardigden, werd in maart veroordeeld voor fraude met campagnegeld. Collins, een ander Republikeins oud-parlementslid, bekende in september vorig jaar schuld aan fraude en meineed. Slatten, een huurling werkzaam bij het paramilitaire beveiligingsbedrijf Blackwater, zat een levenslange gevangenisstraf uit voor zijn rol in een slachting op een plein in Bagdad.

Dat Trump in zijn laatste dagen in het Witte Huis gratie zou verlenen aan zijn veroordeelde getrouwen werd al geruime tijd verwacht. Onlangs verleende hij gratie aan oud-adviseur Michael Flynn, die tegen de FBI had gelogen over zijn contacten met de Russische ambassadeur, en eerder ook aan voormalig politiek medewerker Roger Stone. Die kreeg een celstraf voor liegen tegen het Congres, belemmering van de rechtsgang en het ongepast beïnvloeden van getuigen.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling