Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Reizigers uit VK en Zuid-Afrika weer welkom, wel negatieve coronatest nodig

Het vliegverbod voor passagiers uit Zuid-Afrika en het vlieg- en aanmeerverbod voor het Verenigd Koninkrijk zijn woensdag om 00.01 uur komen te vervallen. Dat maakte het kabinet dinsdagavond bekend. Reizigers - ook EU-burgers - moeten wel een recente, negatieve PCR-coronatest kunnen overleggen om toegelaten te worden tot Nederland. Ook de grens tussen het VK en Frankrijk is weer open voor vrachtverkeer, chauffeurs worden met een sneltest op de aanwezigheid van het coronavirus gecontroleerd.

Eenmaal in Nederland blijft het dringende advies om tien dagen in thuisquarantaine te gaan.

De maatregelen werden sinds afgelopen weekeinde genomen omdat in zowel het Verenigd Koninkrijk als in Zuid-Afrika een nieuwe mutatie van het coronavirus rondgaat.

Dat er een einde aan de verboden zou komen, maakte minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) eerder dinsdag al bekend. Onduidelijk was toen nog wanneer ze zouden vervallen. Er moest onder meer nog met vervoerders worden overlegd.

Het zal aan de vliegmaatschappijen en rederijen zijn om passagiers vóór vertrek te controleren op de negatieve testverklaring, die maximaal 72 uur oud mag zijn.

Ook grens tussen VK en Frankrijk weer open voor vrachtverkeer
De Britse en de Franse autoriteiten zijn overeengekomen dat ook vrachtverkeer dat nu nog stil staat aan de Britse zijde van het Kanaal Frankrijk weer in kan, meldt nieuwszender Sky News. Voorwaarde daarbij is dat er een sneltest bij de vrachtwagenchauffeurs wordt afgenomen, waarvan de uitslag negatief moet zijn.

De toegang naar Frankrijk was enkele dagen geblokkeerd uit vrees voor de verspreiding van het gemuteerde virus. Eerder dinsdagavond maakte de Franse premier Jean Castex bekend dat Fransen en andere EU-burgers in het Verenigd Koninkrijk vanaf woensdag naar Frankrijk mogen reizen, maar alleen met een negatieve coronatest.

Het Britse leger, de Nationale Gezondheidsdienst (NHS) en bron- en contactonderzoeksteams gaan als onderdeel van het Brits-Franse akkoord meerdere testfaciliteiten inrichten in de zuidoostelijk regio Kent. Daar staan zo'n 2.800 vrachtwagens momenteel nog vast.

De Britse minister van Transport Grant Shapps reageerde dinsdagavond opgelucht. "We hebben vandaag goede vooruitgang geboekt met de Franse regering", aldus Shapps. Zijn ministerie stelt dat het met de sneltests mogelijk is om binnen een half uur een resultaat te hebben, terwijl dat bij een PCR-test 24 uur in beslag neemt. Het ministerie van Transport meldt dat de overeenkomst op 31 december wordt geëvalueerd.

Kabinet wil ook voor andere landen verplichting negatieve test
Nederland voerde zondag een inreisverbod in voor het VK vanwege een nieuwe, mogelijk zeer besmettelijke variant van het coronavirus dat daar werd vastgesteld. Het inreisverbod werd maandag ook van kracht voor Zuid-Afrika, omdat ook daar de mutatie was aangetroffen.

Door het inreisverbod zijn duizenden reizigers gestrand in het VK en Zuid-Afrika. Ook andere Europese landen hebben voor de landen een inreisverbod ingesteld.

Het kabinet wil de verplichting voor een negatieve testverklaring zo snel mogelijk ook invoeren voor andere landen, ook voor Nederlanders en burgers uit andere EU-lidstaten.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling