Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Onvrede over vernieuwde tandpasta van Parodontax: 'Een heel ander product!'

De samenstelling van Parodontax-tandpasta is aangepast, tot onvrede van gebruikers. Consumenten klagen dat het product zijn smaak, textuur, werking en basis van natuurlijke kruiden- en plantenextracten is verloren. Ook lijkt het erop dat de productiekosten zijn gedaald, terwijl de tandpasta voor consumenten duurder is geworden. Hoe zit dit precies?

Parodontax is een tandpasta die is ontwikkeld door een Duitse tandarts in 1937. Het oorspronkelijke product heeft een zoute smaak en bestaat voor een groot deel uit extracten van planten en kruiden, zoals kamille en munt. Consumenten gebruiken Parodontax bij tandvleesproblemen, maar ook vanwege de unieke smaak en de natuurlijke ingrediënten.

De samenstelling bleef jarenlang onveranderd, tot het merk in handen kwam van het Britse farmaceutische concern GlaxoSmithKline (GSK). In 2019 heeft GSK alle planten- en kruidenextracten verwijderd en in 2020 is nog een laatste aanpassing in de smaak gedaan. Het oude product wordt langzaam uitgefaseerd en moet in 2022 in heel Europa zijn vervangen door de zes nieuwe smaken van Parodontax.Radar kreeg signalen van mensen die hun vertrouwde tandpasta kwijt waren. Op ons forum uiten trouwe Parondontax-poetsers hun onvrede. 'Het is een heel ander product geworden waarin alle kruiden zijn weggelaten en vervangen zijn door 'aroma'. De frisse en iets zoute smaak is volledig verdwenen en het is nu een laf roze smeerseltje geworden, vergelijkbaar met vrijwel elke andere tandpasta', laat een boze consument weten.

'Nieuwe gebruiker geeft voorkeur aan andere smaak'
Wat zou de reden zijn voor GSK om een product als Parodontax, blijkbaar geliefd bij velen, plots aan te passen? Radar spreekt met Barbara Powell, woordvoerder van GSK.

'Wij hebben Parodontax aangepast om consumenten een betere ervaring te geven. Recent consumentenonderzoek heeft uitgewezen dat een groot deel van de mensen die nieuw zijn binnen het merk Parodontax, de voorkeur geeft aan de smaak wanneer de kruidensmaakstoffen worden verwijderd', laat Powell weten.

De smaak is de meest opvallende verandering, en dat blijkt dus met een reden. Volgens GSK prefereren nieuwe gebruikers een zoete smaak boven de klassieke zoute smaak. Het bedrijf maakt hier dus een duidelijke keuze; het verkiest aantrekken van nieuwe klanten boven het behouden van oude klanten.

Zijn de productiekosten gedaald?
Parodontax-gebruikers vermoeden dat er nog een ander element meespeelt in de beslissing van GSK om het product aan te passen: nu de extracten zijn verwijderd, zou de tandpasta goedkoper zijn om te maken, wat de winstmarge van het product zou vergroten. Op de vraag of voor GSK de productiekosten zijn gedaald, liet de woordvoerder nogmaals weten dat ze de tandpasta hebben aangepast om de ervaring van consumenten te verbeteren. Of de productiekosten zijn gedaald werd dus niet door de woordvoerder bevestigd. En ook niet ontkend.

Als we het oude en het nieuwe product naast elkaar leggen, zien we dat in de oude formule een stuk meer ingrediënten zitten, met onder andere bestandsdelen van munt, kamille en salie. Deze zijn er in de nieuwe formule allemaal uitgehaald. Het nieuwe product bestaat eigenlijk alleen nog uit zout, water, verdikkingsmiddelen en 'aroma'.

Vergelijking ingrediënten Parodontax
Oude formule: Natriumbicarbonaat, Water, 
Glycerine
, Alcohol
, Cocamidopropylbetaïne (zorgt voor schuim)
, Akkermuntolie, Pepermuntolie, Xanthaangom (verdikkingsmiddel)
, Sap van de zonnehoedplant (Echinacea Purpurea)
, Kamille-extract
, Salie-olie, 
Extract van de commiphora Myrrha, 
Sacharine (kunstmatige zoetstof)
, Limoneen (geurstof)
, Linalool (geurstof).
Nieuwe formule: Natriumbicarbonaat
, Water
, Glycerin
, Cocamidopropylbetaïne
, Aroma
, Xanthaangom, Natriumfluoride
, Sacharine.
Het is dus aannemelijk dat de productiekosten voor Parodontax zijn gedaald, als je bedenkt dat alle planten- en kruidenextracten door aroma's zijn vervangen. Daarbij is Parodontax voor consumenten iets duurder geworden sinds de formule-aanpassing, wat een nog grotere winstmarge creëert voor het bedrijf.

Werkt Parodontax tegen tandvleesproblemen?
Een ander opmerkelijk punt van kritiek gaat over de werking van Parodontax. 'Ik heb sinds kort last van mijn tandvlees, dat had ik eerder nooit en poets al jaren met Parodontax. Zou de veranderde formule de oorzaak zijn?', schrijft iemand op ons forum.

GSK zegt dat de samenstelling van het product is aangepast om de smaak te verbeteren, en dat de werking van de tandpasta tegen tandvleesproblemen hetzelfde is gebleven. Dit komt volgens woordvoerder Powell door één van de ingrediënten dat niet uit het product is gehaald: natriumbicarbonaat, een zuiveringszout dat werkt als schuurmiddel. 'Het is klinisch bewezen dat onze unieke formuleringen op basis van natriumbicarbonaat Parodontax effectief maken bij het ondersteunen van de gezondheid van het tandvlees', zegt Powell.

Wetenschappelijk is weinig bewezen over tandpasta's die tandvleesontstekingen zouden kunnen voorkomen of genezen. Dit zegt Jan Willem Vaartjes, vice-voorzitter van de beroepsvereniging van de tandarts, orthodontist en kaakchirurg (KNMT). Volgens Vaartjes kunnen tandpasta's met natriumcarbonaat het tandvlees iets gezonder maken, al is het effect klein en is niet bekend of dit ook op de lange termijn geldt. Hetzelfde geldt voor plantenextracten. 'En al deze effecten vallen in het niet bij het schoonhouden van de tanden door middel van poetsen, stoken en rageren. Dat is veel belangrijker voor de gezondheid van het tandvlees dan het type tandpasta', zegt hij.

Volgens Vaartjes is fluoride het enige ingrediënt in een tandpasta waarvan is bewezen dat het goed werkt tegen tandbederf. Hij voegt hieraan toe dat een speciale tandpasta voor gevoelige tanden en kiezen mogelijk ook effect kan hebben, bijvoorbeeld als je last hebt van pijn door kou. 'Deze tandpasta's bevatten stoffen die de prikkelgeleiding van de tandzenuw verminderen of de kanaaltjes naar de tandzenuw blokkeren', zegt hij. De werking hiervan verschilt per persoon en per tandpasta, dus je zal zelf moeten testen wat voor jou het beste werkt.

Oude Parodontax komt niet meer terug
Slecht nieuws voor de consumenten die de oude formule terug willen; GSK geeft aan dat dit niet gaat gebeuren. Het zou kunnen dat je de tandpasta nog ergens (online) kunt krijgen, maar GSK wil in 2022 alles vervangen hebben.

'GSK Consumer Healthcare betreurt het dat sommige van onze gewaardeerde Parodontax-gebruikers de bijgewerkte formuleringen niet fijn vinden', zegt Powell van GSK. Ze geeft aan dat er eind 2021 nieuwe smaken op de markt komen. Of deze smaken in de buurt komen van de samenstelling van de oude Parodontax, is niet duidelijk.

Ben je op zoek naar alternatieven voor Parodontax? Of heb je juist een goed alternatief gevonden? Laat het weten op ons forum.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling