Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

GGD's moeten honderdduizenden prikken met AstraZeneca-vaccin afzeggen

De GGD's moeten bijna 289.000 afspraken afzeggen nu besloten is om mensen voorlopig niet meer in te enten met het coronavaccin van AstraZeneca. Dat blijkt uit cijfers van het Coronadashboard van de Rijksoverheid.

Op 28 maart zouden er in Nederland 639.075 ingeënt zijn met het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut, tegen 350.284 momenteel, zo luidt de prognose op het dashboard. Het verschil, 288.791 prikken, kunnen niet gezet worden door de beslissing.

Eerder op zondag liet de GGD GHOR weten dat de GGD's in de komende twee weken 43.000 prikafspraken moeten afzeggen. Maar ook huisartsen dienen het vaccin toe.

De GGD's gebruiken AstraZeneca om zorgmedewerkers in de langdurige zorg te vaccineren. Degenen die in de periode tot en met 28 maart een afspraak hebben, worden per sms of telefonisch op de hoogte gebracht dat de afspraak niet doorgaat.

Annulering prikafspraak bij huisarts
Huisartsen worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van het besluit. Zij zullen daarna zelf contact opnemen met hun patiënten om eventuele prikafspraken te annuleren, zegt een woordvoerder van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Hoeveel afspraken de huisartsen de komende twee weken hadden staan, is vooralsnog niet bekend.

De Stichting Nationaal Programma Grieppreventie is zondagavond begonnen per regio de huisartsen te informeren. De woordvoerder van de LHV laat weten dat ook onder de huisartsen steeds meer vragen leefden over mogelijke bijwerkingen van het AstraZeneca-vaccin.

Gevolgen onbekend voor mensen met eerste prik
Voor mensen die al een eerste prik met AstraZeneca hebben gehad, zijn de gevolgen nog niet bekend, aangezien er twaalf weken tussen de eerste en tweede prik zit. De eerste prikken werden op 12 februari gezet. "Wij verwachten op het moment van de tweede prik duidelijkheid te hebben", aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Het besluit om het AstraZeneca-vaccin de komende tijd niet meer te gebruiken is uit voorzorg genomen, nadat bij mensen in andere landen die waren geprikt met het vaccin bloedproppen waren ontstaan.

Vaccins BioNTech/Pfizer en Moderna worden wel geprikt
Vaccinatie met vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna gaan wel gewoon door. De prognose is dat er op 28 maart in totaal 2.349.824 mensen gevaccineerd zijn tegen corona, terwijl dat er 2.638.615 zouden zijn geweest als prikken met AstraZeneca wel doorgang had gevonden. Het is nog niet bekend of mensen die de komende twee weken geen AstraZeneca-prik krijgen een ander vaccin kunnen krijgen.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling