Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Bordeaux: zorgt gifschandaal voor opmars biowijnen?

De beroemde wijnhuizen van Bordeaux waren twee jaar geleden het onderwerp van schandaal. Een rechtszaak over pesticiden leidde tot verhitte debatten in de wijnwereld. Met de tanende reputatie daalde de verkoop van de geprezen flessen. Sindsdien werkt de Franse wijnstreek met een biologische kentering aan een nieuw imago. 'Maar de biowijnen zijn niet per se gezonder.' Van gif naar bio, wat is er aan de hand in de populaire wijngaarden?

Bordeaux was lang het mekka van de wijnliefhebber, tot een Franse rechter begin 2019 voor het eerst een wijnboer aansprakelijk hield voor het ziek worden van zijn personeel door bestrijdingsmiddelen. Sylvie Berger was het gezicht van die zaak: na jaren in wijngaarden bij Bordeaux te hebben gewerkt, kreeg de vrouw de ziekte van Parkinson.

Pesticiden veroorzaken kanker en parkinson
In 2017 al constateerde een Frans onderzoeksinstituut dat in wijnbouwgebieden 10 procent meer gevallen van parkinson voorkomen onder de omwonenden. De vaststelling werd toen weggezet als een statistisch verband, aangezien nog niet werd aangetoond dat het gif de boosdoener was.

Van beroemd naar berucht
Het jaar nadien alarmeerde een onderzoekscommissie de Franse Tweede Kamer over een verband tussen pesticiden en verschillende soorten kanker en parkinson. Begin 2019 werden in de hoofdharen van werknemers en omwonenden van de wijngaarden resten van zestien soorten gif gevonden. Ook Diuron, dat in Frankrijk al ruim tien jaar verboden was omdat het kankerverwekkend kon zijn.

Bordeaux kleurt almaar groener
Frankrijk was en is nog steeds een van 's werelds grootste gebruikers van pesticiden, met de wijnindustrie voorop. Maar de uitspraak van de rechter zorgde voor een keerpunt in het debat dat al enkele jaren woedde. Sindsdien ontmoet het gebruik van pesticiden sterke weerstand, alsook de straffeloosheid waarmee wijnboeren te werk gaan. Niet in die zin dat alle beroemde wijnhuizen meteen overstag gingen voor de biologische druiventeelt, maar biologische initiatieven in de wijnstreek namen snel het voortrouw.

Populaire bordeauxwijn wil klanten terugwinnen
In 2019 heerste crisis in de Bordeaux-wijnstreek. Onverkochte flessen vulden de kelders van de wijnboeren terwijl de nieuwe oogst al riep. Sindsdien moet een biologische kentering de wijnstreek een nieuw imago aanmeten om afgeschrikte klanten terug te brengen en nieuwe klanten met een hang naar duurzaamheid te werven.

Niet eenvoudig, aangezien bordeauxwijn naast een beschadigde reputatie als gifwijn ook worstelt met een imago rond onbetrouwbare prijskaartjes. Naast de onmiskenbaar dure en minder dure kwaliteitswijnen, worden namelijk ook wijnen van een ander kaliber prettig geprijsd. Dat neemt de consument, die zeker wil zijn van zijn waar voor zijn geld, de wijnstreek niet in dank af.

Van gif naar bio
Volgens het C.I.V.B., de branchevereniging van de wijnmakers van Bordeaux, zet intussen '60 procent van alle wijngaarden hun schouders onder biologische initiatieven'. Of dat klopt, hebben we het raden naar. Zeker is dat veel wijnen van organische en ecologische signatuur het daglicht zien.

Bordeaux kleurt almaar groener: het werkt almaar ‘ecologischer’. Niemand had ooit gedacht dat in deze Atlantische regenzone zoveel wijnen van organische en ecologische signatuur het daglicht zouden zien. Vino selecteerde voor u uitsluitend gecertificeerde wijnen (Bio, Biodynamisch, Terra Vitis, HVE).

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling