Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

OPPO Reno8 en 8 Pro officieel: de midrange-camerawonders van 2022?

OPPO heeft vandaag de Reno8 en Reno8 Pro geïntroduceerd. De Chinese fabrikant focust zich met de nieuwe Reno-serie op de ultieme midrange-camera's. Prijzen van de Reno8-serie starten vanaf 529 euro.

Nadat OPPO eerder dit jaar de high-end Find X5-serie aankondigde met een focus op zijn camera’s, zet het die focus nu door in zijn upper-midrange-smartphonereeks, de Reno-serie. Vorig jaar bracht OPPO in die smartphonereeks nog de Reno6 en 6 Pro uit. Vandaag zien we de opvolgers van deze 2 midrange-smartphones in de vorm van de OPPO Reno8 en Reno8 Pro. Opvallend is dat de telefoons dezelfde camera’s krijgen als de high-end X5-serie. Het Pro-model krijgt zelfs de Marisilicon X ‘NPU’, voor scherpe en heldere video’s bij slechte lichtomstandigheden.

OPPO Reno8 en Reno8 Pro
Wat OPPO betreft moeten de smartphones dus uitblinken op het gebied van camera’s. Dat doen ze volgens de Chinese fabrikant met de 50 MP Sony IMX766 camerasensor met een beeldhoek van 86 graden. De cameraopstelling bestaat op beide telefoons daarnaast uit een 8 MP groothoeksensor – met een beeldhoek van 112 graden – en een 2 MP-macrocamera. OPPO koos er verder voor om de selfiecamera van de X5-serie her te gebruiken in de Reno8-serie. Dit betekent dat het gaat om een 32 MP Sony IMX709-sensor. Op de Reno8 heeft deze sensor een gefixeerde focus, terwijl de 8 Pro autofocus meekrijgt.

Lees ook: OPPO Watch Free review: klein, maar fijn
Hoewel de cameraopstelling an sich dus niet heel uitgebreid is, bevat het wel alle camera’s om de juiste foto of video te kunnen schieten, met uitzondering van de telefotocamera. Schiet je vaak of graag video’s, dan is de Reno8 Pro het model dat jij zou moeten aanschaffen. OPPO voorziet deze smartphone immers van zijn MariSilicon NPU (Neural Processing Unit). Deze NPU gebruikt OPPO’s algoritmen om meer ruis weg te nemen uit video’s bij slechte lichtomstandigheden en tegelijk de video’s een pak meer helderheid te geven, zonder dat het onrealistisch lijkt.

Kies je gewenste formaat
Welk model je ook kiest, je krijgt dus alvast een vol uitgeruste cameramodule. Afhankelijk van het model dat je kiest, krijg je daarbij ook een groter of kleiner scherm. OPPO’s Reno8 Pro krijgt een 6,7 inch AMOLED-scherm met een 120 Hz verversingsfrequentie en een maximale helderheid (HDR) van 950 nits. Op de Reno8 vinden we een iets kleiner 6,4 inch scherm, eveneens een OLED-variant, met een 90 Hz verversingsfrequentie en een maximale helderheid (HDR) van 800 nits. In beide gevallen heeft het scherm een Full HD resolutie.

Onder de motorkap
Dat zijn zeker niet de enige verschillen tussen de Reno8 en Reno8 Pro. Zo moet de Reno8 het met MediaTek’s Dimensity 1300-chipset stellen, een processor die we onder meer kennen uit OnePlus’ Nord 2, terwijl de 8 Pro de zeer krachtige Dimensity 8100 Max-chipset krijgt. Die chipset weet zich qua prestaties te meten met Qualcomms Snapdragon 888-chipset, waardoor deze smartphone de meeste andere midrange-smartphones qua prestaties achter zich weet te laten.

Waar beide smartphones de concurrentie eveneens in weten te verslaan is de oplaadsnelheid. De Reno8-serie van OPPO ondersteunt namelijk 80 watt SuperVOOC snelladen. Ondanks de extreem hoge oplaadsnelheid moet dit geen negatieve impact hebben op de levensduur van de batterij. Althans, niet op de korte termijn. Daarvoor is een zogenoemde Battery Health Enige aanwezig – hiermee behoudt de batterij 80 procent van zijn originele capaciteit na 1600 laadcycli. Zou je het toestel dus éénmaal per dag opladen, dan houd je na iets meer dan vier jaar opladen 80 procent over van de originele capaciteit.

Beide Reno-smartphones bevatten een 4.500 mAh-batterij. Optimalisaties in ColorOS 12.1 moeten de smartphones in elk geval een volledige dag laten meegaan, al hangt dat natuurlijk volledig af van je persoonlijke smartphonegebruik.

Bijzondere ontwerpen
Wat de Reno8 en Reno8 Pro verder van andere midrange-smartphones doet onderscheiden is dat de telefoons een glazen en metalen behuizing hebben. In beide gevallen is het glas zo gevormd dat het opgaat in de cameramodule en er dus geen (zichtbare) kieren zijn, zoals we dat kennen van de X5/X5 Pro. Beide smartphones zijn in twee kleurvariaties beschikbaar met Glazed Green en Glazed Black op de Reno8 Pro, en Shimmer Gold en Shimmer Black voor de Reno8.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling