Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

 • 100% Klanttevredenheid
 • 15+ Jaar ervaring
 • 1.000.000+ klanten
 • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
 • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
 • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
 • Veilig en makkelijk betalen
 • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

FAQ

1. Hoe vind ik het merk, de serie en het model van mijn laptop? Hulp bij laptop serie en model achterhalen

Om de juiste laptop accu te vinden dient u eerst het merk van uw laptop te achterhalen. Meestal staat op de klep van de laptop - de achterkant van uw beeldscherm - het logo van het merk. Dit logo komt overeen met een van de bovenstaande logo's.

Staat het logo er niet of herkent u het logo niet, dan staat in veel gevallen het merk van de laptop op de rand van het beeldscherm wanneer u de laptop openklapt. Doorgaans staat hier ook de serie, zoals Aspire, Latitude of Pavilion.

Op de onderkant van de laptop vindt u in de meeste gevallen een sticker waar ook het merk, de serie en het model op aangegeven staat, zoals HP Pavilion DV6-1020ed. Aan de hand van dit nummer kunt u altijd de juiste laptop accu vinden voor uw laptop.

Kunt u de sticker niet vinden of is deze versleten, dan staat vaak in het accuvak ook nog het exacte type van de laptop. Om dit te kunnen lezen dient u eerst de accu te verwijderen door middel van de schuifjes. Onder de accu vindt u vaak gedetailleerde informatie over welk type laptop u heeft.

2. Hoe vind ik het modelnummer van mijn laptop accu?Hulp bij het achterhalen van het laptop accu model

Iedere laptop accu heeft een spare-, part- of modelnummer. Dit nummer is een unieke identificatie van het model van de laptop accu. Aan de hand van dit nummer kunt u altijd de juiste laptop accu voor uw laptop vinden.

Het nummer staat in de meeste gevallen in de linkerbovenhoek van de accu wanneer u deze uit de laptop verwijderd heeft. Het kan bestaan uit uitsliutend cijfers (zoals 484170-001) of uit een cijfer-nummer combinatie (zoals AS07B31). Meestal staat er een indicatie bij zoals Replace:, Spare: of P/N:.

In sommige gevallen staat het nummer op een sticker op de laptop accu. Deze sticker is ook voorzien van de tekst Replace with:, Spare: of P/N: gevolgd door het laptop accu nummer.

Komt u er nog niet uit, dan kunt u contact met ons opnemen  op info@accuden.nl

3. De laptop accu specificaties wijken af!Hulp bij afwijkende specificaties van laptop accu's

Een laptop accu heeft 3 belangrijke eigenschappen die kunnen verschillen. Deze zijn het Voltage (V), het (Milli)ampère-uur (mAh of Ah) en het Wattuur (wH). Deze waarden betekenen het volgende.

Het voltage, uitgedrukt in V, geeft de spanning aan die de laptop accu levert. Deze mag een verschil vertonen tot 0,5 volt zonder dat dit voor compatibiliteitsproblemen zorgt. Bij een groter verschil is het aan te raden te zoeken naar een laptop accu met hetzelfde voltage. Indien wij deze niet aanbieden kunt u contact opnemen met ons of de laptop accu geschikt is. In sommige gevallen is een laptop accu zelf regulerend qua voltage en kan een laptop accu met een hoger voltage gebruikt worden.

Het ampère-uur, uitgedrukt in mAh of Ah, geeft de maximale lading van de laptop accu aan. Hoe hoger dit getal is, hoe langer de accu de laptop van stroom kan voorzien zonder geladen te hoeven worden. Accu's met een aanzienlijk hoger ampère-uur hebben meer cellen en zijn vaak duurder in de aanschaf. Een verschil in ampère-uur heeft nooit invloed op compatibiliteit van de accu met uw laptop.

Het wattuur, uitgedrukt in Wh, is een combinatie van voltage en milliampère-uur. U kunt het berekenen door het voltage te vermenigvuldigen met het ampère-uur. Soms wordt in plaats van ampère-uur het wattuur aangegeven. In dat geval geldt voor wattuur hetzelfde als voor ampère-uur en kan het nooit de compatibiliteit van de accu met uw laptop beïnvloeden.

4. Hoe blijft mijn laptop accu zo lang mogelijk goed?Levensduur van uw laptop accu verlengen

Alle lithium-ion laptop accu's verslijten over tijd. Er zijn echter enkele belangrijke factoren waarmee u rekening kunt houden om uw laptop accu zo lang mogelijk mee te laten gaan.

Lithium-ion accu's zijn erg gevoelig voor warmte. Gebruikt u uw laptop accu voor langere tijd niet? Dan kunt u de accu het best koel en droog bewaren. De accu mag echter niet onder het vriespunt komen omdat dit schadelijk kan zijn voor de accucellen. Een koelkast is daaorm een ideale bewaarplek voor een laptop accu, omdat de temperatuur in uw koelkast licht boven het vriespunt ligt.

De cellen in een Lithium-ion accu slijten het minst snel rond de 40% lading. Wanneer u langere tijd de laptop accu niet nodig hebt of niet wilt gebruiken, kunt u deze het best opladen tot 40-50%. In deze staat blijven de cellen in de accu het best bewaard.

Lithium-ion cellen hebben, in tegenstelling tot oudere Ni-Cad accu cellen, geen geheugen effect. Ze slijten dus niet sneller wanneer ze regelmatig opgeladen worden. Het is zelfs af te raden om de accu helemaal leeg te laten lopen. U kunt het beste de lader aansluiten wanneer de accu nog meer dan 10% capaciteit heeft om schade aan de cellen te voorkomen.

Zorg er te allen tijde voor dat de laptop accu niet heet wordt. Temperaturen boven de 40 graden Celcius veroorzaken snelle achteruitgang van capaciteit en temperaturen boven de 50 graden Celcius kunnen directe schade aan de accu veroorzaken.

Laatste nieuws


 • Pour-batterie.com
 • Akkusmarkt.de
 • denchi-pc.jp
 • Batteryforpc.co.uk
 • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling