Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

HMD lanceert Nokia X30: duurzaamste en duurste budgettelefoon ooit

HMD heeft zijn duurzaamste telefoon ooit gelanceerd, de Nokia X30 5G. Het toestel met beduidend midrange specificaties is vanaf eind september in België beschikbaar aan 519 euro.

Samsung ging donderdagmorgen tijdens zijn event op IFA al aan de haal met duurzaamheid en ook bij het Finse HMD Global hebben ze het nieuwe, of eigenlijk oude, buzzword weer afgestoft. In de Duitse hoofdstad lanceerde HMD namelijk de Nokia X30, die uit gerecycleerde materialen is opgetrokken, dat schrijft de fabrikant in een persbericht. Daarnaast werd ervoor gekozen de oplader te schrappen uit de doos van de Nokia X30 5G, zoals we dat onder andere eerder hebben gezien bij Samsung en Apple. HMD’s duurzaamheidsaspect lijkt met een flink prijskaartje te komen.

Gerecycleerd aluminium en plastic
HMD meldt dat het frame van de Nokia X30 5G voor honderd procent uit gerecycleerd aluminium is opgetrokken. Voor de plastics in de smartphone geldt daarnaast dat deze voor 65 procent afkomstig zijn van plasticrecyclaars. Het bedrijf zegt dat de X30 5G daarmee “de meest duurzame smartphone van HMD Global” tot nu toe is. Door het weglaten van de oplader uit de doos wordt nog eens op de totale CO2-uitstoot van de telefoon bespaard, omdat de doos een pak kleiner is geworden en er zo in één zending meer smartphones passen.

Duurzaamheid is een belangrijk topic, maar de vraag is in hoeverre dat de rest van een product in de weg staat. Vaak zie je dat duurzame producten op bepaalde aspecten moeten inleveren om de prijs – die met 519 euro aan de flinke kant is voor HMD – niet uit de pan te laten rijzen. Helaas is dat wat we ook zien gebeuren bij de Nokia X30 5G, die geleverd wordt met de Snapdragon 695-chipset. Voor de telefoons in het budgetsegment een prima chipset, maar voor 529 euro verwacht je simpelweg wat meer.

Lees ook: Nokia adverteert met duurzame smartphone leaseabonnementen
Dat geldt ook voor andere aspecten van de smartphone. Zo heeft het toestel een 6,43 inch AMOLED-scherm met een 90 Hz verversingsfrequentie, terwijl concurrenten vaak op 120 Hz zitten. HMD heeft de cameraopstelling wel redelijk op peil gebracht, met een 50 MP hoofdcamera en 13 MP sensor die dienstdoet als groothoekcamera met een beeldhoek van 123 graden. De selfiecamera van de X30 betreft een 16 MP exemplaar.

Beschikbaarheid Nokia X30 5G
Verder werd nog bekend dat de X30 5G een 4.500 mAh batterij bevat die met maximaal 33 wat kan worden opgeladen en dat de telefoon met Android 12 geleverd wordt. HMD garandeert een drietal Android-upgrades. Hoeveel jaren de telefoon van beveiligingspatches wordt voorzien liet HMD niet weten bij de aankondiging van de duurzaamste Nokia-smartphone.

Nokia’s X30 5G is vanaf ‘eind september’ beschikbaar in België tegen een prijs van 519 euro voor het model met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen. Verlang je meer opslag, dan kun je voor drie tientjes upgraden naar het model met 256 GB opslag en 8 GB werkgeheugen. Je kunt kiezen uit een tweetal kleuren, Cloud Blue en Ice White.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling