Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

USB troeft Thunderbolt 4 af met tweemaal zo hoge datasnelheden

USB 4 is inmiddels twee jaar oud, dus is het tijd voor een opvolger, in de vorm van USB 4 Versie 2. De standaard is met doorvoersnelheden van 80 Gbit/s tweemaal zo snel als Versie 1.

We zijn weer toegekomen aan de tijd van het jaar dat het USB IF (Implementers Forum) met updates aan de USB-standaard komt. Twee jaar geleden introduceerde het USB IF nog USB 4. Deze standaard verhoogde de maximale doorvoersnelheid van de usb-poort naar 40 Gbit/s, dezelfde snelheid die via de Thunderbolt 3-standaard behaald kan worden. Dat was overigens een bewuste keuze – met USB 4 kregen fabrikanten van usb-kabels immers de mogelijkheid om intercompatibiliteit met Thunderbolt 3 in te bouwen. Met de USB 4 Version 2 standaard wordt de snelheid van USB 4 verdubbeld naar 80 Gbit/s, dat kondigde het USB IF donderdag aan.

Doorvoersnelheid USB 4 Versie 2
Net als het geval is met USB 4 Versie 1, werkt de nieuwe specificatie van de USB-standaard enkel op usb-c-kabels gemaakt voor USB 4. Het USB IF zegt dat de physical layer architectuur is aangepast om de hogere doorvoersnelheden mogelijk te maken. Welke aanpassingen precies zijn gemaakt is op dit punt nog onbekend. De organisatie liet wel weten dat USB 4 Versie 1 kabels ook zullen werken op de hogere doorvoersnelheid van 80 Gbit/s. Dat bevestigde een woordvoerder tegenover The Verge. Op welke manier dit precies zal werken, is niet bekend.

Markant is dat de USB 4 Versie 2 standaard ook impact heeft op de snelheid van USB 3.2-kabels. Het USB IF zegt dat verbeterde “data-architectuur” ervoor zorgt dat de kabels straks meer dan 20 Gbit/s aan doorvoersnelheid kunnen behalen, het huidige maximum van USB 3.2.

Lees ook: USB 4(+) zal datasnelheden tot 40 Gbit/s bieden samen met Thunderbolt 3
Buiten de verhoogde datasnelheden meldt het standaardisatieplatform eveneens dat USB 4 Versie 2 de nieuwste versies van PCIe en DisplayPort ondersteunt. Hierdoor is de standaard breder in te zetten, en biedt het bijvoorbeeld ook voordelen voor het verbinden van externe monitoren.

Voorlopig niet beschikbaar
Het Implementers Forum heeft laten weten dat de specificatie van USB 4 Versie 2 voor november verschijnt. Daarna is het aan ontwikkelaars om met de standaard aan de slag te gaan. Wanneer het USB IF van plan is de standaard vrij te geven voor consumentenapplicaties, is vooralsnog niet bekend. Ook is het onbekend welke naam de standaard krijgt voor het brede publiek.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling