Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

iPhone 14: barstensvol fijne specs en nieuwigheden

In de kraamkamer van de iPhones is druk gesleuteld aan het allernieuwste familielid: de iPhone 14. En daar is-ie dan! Vers van de pers en één van de grootste upgrades in jaren. Hier lees je alles over de specs en de ‘release date’.

De modellen
Een jaar na dato komt Apple met een nieuw paradepaardje: de iPhone 14. Hij is onthuld en net als bij zijn voorganger, de iPhone 13, krijgt ook deze iPhone weer verschillende modellen met elk een eigen prijskaartje en bijbehorende specs. We horen je denken: wanneer komt de iPhone 14 uit? Goede vraag! Op 9 september (14.00 uur) gaan de modellen in de voorverkoop. Vanaf 16 september ligt de fonkelnieuwe iPhone écht in de winkel.

iPhone 14 (6,1 inch)
iPhone 14 Plus (6,7 inch)
iPhone 14 Pro (6,1 inch)
iPhone 14 Pro Max (6,7 inch)
De Pro-modellen zijn net een tikkie meer high-end dan de ‘normale’ modellen. Ze doen het net iets beter qua specificaties en dat zie je ook aan het prijskaartje. De grote afwezige in dit lijstje is de iPhone 14 mini. Na de iPhone 12 mini (2020) en 13 mini (2021) kon Apple de balans opmaken en een radicaal besluit nemen: Apple-fans lieten de kleine jongen massaal links liggen. Vanwege dit karige animo besloot Apple de kleine iPhone juist in te ruilen voor een grotere variant: de iPhone 14 Plus

Van notch naar Dynamic Island
Bij de lancering van iedere nieuwe iPhone sleutelt Apple wel iets aan het design, maar nu gooit Apple het over een iets drastischere boeg. De duurdere designs uit de iPhone 14-serie, de Pro-modellen, hebben namelijk geen notch meer (de inkeping aan de bovenkant van het scherm, waar ook de selfiecamera zit). De notch wordt ingeruild voor een fancy ‘Dynamic Island’. Dit is één langwerpig, ovaal gat bovenaan het scherm.

Met de komst van het Dynamic Island heb je dus nog steeds een opening bovenaan het scherm, maar Apple heeft er bij iPhone 14 voor gezorgd dat dit eiland subtieler is en - zoals de naam al doet vermoeden - dynamisch is. Dit eiland is namelijk een mini-bedieningspaneel waar je niet alleen meldingen ontvangt (zoals een inkomende oproep of een afslag in Google Maps), maar je kunt hem o.a. ook gebruiken om je Spotify te bedienen.

Ronde hoeken en Ceramic Shield
De overige twee modellen - de iPhone 14 Plus en de iPhone 14 - lijken qua looks bijna identiek te zijn aan de iPhone 13. De ronde hoeken en de rechte afwerking van de randen is nog steeds hetzelfde. Net als bij iPhone 13 zijn de Pro-modellen voorzien van drie camera’s en de iPhone 14 (Plus) van twee camera’s aan de achterkant. Ook de behuizing van de iPhone 14 is exact hetzelfde als zijn voorganger. Zo is de voorkant van alle iPhone 14-modellen gemaakt van Ceramic Shield (extrahard en stevig glas) en de achterkant van glas en aluminium.

Frisse kleuren
Over looks gesproken, je bent vast ook razend benieuwd naar de iPhone 14 kleuren. Apple heeft ervoor gekozen om de Pro-modellen en de normale modellen iets andere kleuren te geven. En zo ziet dat eruit:

iPhone 14 en iPhone 14 Plus: zwart, blauw, wit, rood en paars
iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max: donkerpaars, goud, zilver en zwart

Lenzen onder de loep: de camera’s van iPhone 14
Tijd om ook de camera-upgrades onder de loep te nemen. Want ondanks dat de iPhone 13 al voorzien is van giga fijne lenzen, weerhoudt Apple zich er uiteraard niet van om daar nog een schepje bovenop te doen. Zo krijgen de iPhone Pro-modellen de mogelijkheid om met 8k filmpjes te maken en een 48 megapixelcamera. Een flinke upgrade tegenover de 12 megapixelcamera van de iPhone 12 en 13. De iPhone 14 en iPhone 14 Plus krijgen (net als de iPhone 13) 12 megapixel.

En dan de selfiecamera. Deze krijgt ook een likje verf van Apple. Zo krijgt de nieuwe selfiecamera autofocus en een grotere diafragma, waardoor je betere video’s en filmpjes kunt maken met weinig licht. Maar ook de sensor krijgt een lik verf, althans bij de Pro-modellen. Bij iPhone 13 Pro is de sensor 1,9 µm, waar de iPhone 14 Pro 2,5 µm krijgt. Wat dat precies betekent? Goede vraag, deze grote pixels zorgen ervoor dat er meer ruimte is om licht toe te laten. Dat betekent dat je camera in verschillende omstandigheden, zoals buiten en binnen, maar ook in het donker betere foto’s oplevert.

Het scherm
Jawel, daar is-ie weer: OLED! Want sinds de iPhone 12 heeft Apple alle telefoons een OLED-scherm gegeven. Ook alle modellen van de iPhone 14 krijgen net als bij iPhone 12 en iPhone 13 dit fijne scherm. Maar onderling zijn er wel lichte verschillen. Zo hebben de Pro-modellen een OLED-scherm met een zogeheten LTPO-techniek. Zo verbruikt dit scherm minder energie, doordat hij zelf besluit wanneer hij juist wel of niet snel moet verversen. Ook krijgen de Pro-modellen een ververssnelheid van 120Hz, dat zorgt voor extra soepele beelden. De iPhone 14 en iPhone 14 Plus krijgen een scherm met met 60Hz, wat ook hartstikke prima is in gebruik, maar het verschil is wel merkbaar.

Wat je op het scherm te zien krijgt ziet er ook anders uit dan je gewend bent. Want de nieuwste iPhone krijgt uiteraard ook het allernieuwste besturingssysteem: iOS 16. Dat betekent dubbel en dwars genieten van al het nieuws van Apple. Maar de Pro-modellen krijgen nog iets: een always-on display. Dit betekent dat je scherm altijd licht is opgelicht, zonder dat je hem daarvoor eerst hoeft aan te raken of een bericht hoeft te ontvangen. Zo kan je telefoon op je bureau liggen, en kun je in één oogopslag de tijd, datum en bijvoorbeeld het weer zien op het startscherm. Handig! Wel vreet dit natuurlijk iets van je accuduur, dus mocht je het niets vinden kun je deze functie gelukkig ook uitzetten.

De processor: verschil in chip
Chips! Apple heeft een opvallende keuze gemaakt voor de chips van hun nieuwste iPhone. Zo heeft de fabrikant de iPhone 14 en iPhone 14 Plus de A15 Bionic-chip gegeven die ook in de iPhone 13 (mini) zit. De luxere modellen, de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max krijgen een A16-Bionic-chip. Dit is Apple’s allersnelste chip tot nu toe, maar in gebruik zul je geen gigagroot verschil merken aangezien de A15 ook een supersterk bakbeest is.

Emergency SOS
Ook aan noodgevallen heeft Apple gedacht bij de fonkelnieuwe iPhone. ‘Emergency SOS via satellite’ is de nieuwste functie op het gebied van noodmeldingen. Wanneer je in nood bent en geen wifi of telefoonverbinding hebt, kun je gebruikmaken van de nieuwe noodfunctie. Je krijgt een scherm met wat vragen over je noodgeval, zoals ‘brand’, ‘auto-ongeluk’ of ‘ziek of verwonding’. Vervolgens krijg je te zien waar de meest dichtstbijzijnde satelliet is zodat je verbinding kunt maken. De desbetreffende hulpdienst (afhankelijk van welk noodgeval je hebt geselecteerd) krijgt vervolgens niet alleen je directe locatie, maar ook je Medische ID (mits je deze hebt ingevuld) te zien. Via een smsje krijg je direct te zien of er hulp onderweg is. Wauw, superhandig is een understatement, dit is écht een topfunctie.

Prijs iphone 14: wat kost dat eigenlijk?
Het zal geen verrassing zijn dat de iPhone 14 Pro-modellen de duurste modellen uit de serie zijn. Voor een iPhone 14 Pro leg je minimaal €1329 neer, afhankelijk van je opslaggeheugen. Daar krijg je dan wel een snellere processor, betere camera’s én iPhone met Dynamic Island. Voor een ‘normale’ iPhone 14 betaal je vanaf €1019 afhankelijk van het opslaggeheugen.

De prijzen van de iPhone 14-modellen op een rij:

iPhone 14 - adviesprijs vanaf €1019
iPhone 14 Plus - adviesprijs vanaf €1169
iPhone 14 Pro - adviesprijs vanaf €1329
iPhone 14 Pro Max - adviesprijs vanaf €1479
Alle specs van de iPhone 14 op een rij
En hoe zien al die fijne eigenschappen er nou eigenlijk uit als je ze naast elkaar zet? Wel, zo dus. Want voordat jij kunt beslissen of er een iPhone voor je tussen zit - of omdat je gewoon even wilt gluren - wil je natuurlijk wel weten wat elke telefoon in zijn mars heeft. Handig om te weten: alle modellen van iPhone 14 ondersteunen zowel een gewone nano-simkaart als eSIM. Dus dat is heel handig wanneer je twee aansluitingen wilt gebruiken - bijvoorbeeld zakelijk en privé - op één telefoon.

Eindeloos streamen met je nieuwe iPhone 14?
Ga jij de nieuwe iPhone (of een andere telefoon) aanschaffen? Dan wil je uiteraard wel direct kunnen profiteren van alle fijne specs van je nieuwe smartphone. Wel zo handig als je dat doet met een geschikte Sim Only internetbundel. Want past jouw bundel nog bij je nieuwe telefoon? Of wil je hem iets omhoog zetten zodat je meer MB’s per maand hebt? Zo gepiept! Pas dan gewoon jouw bundel aan in de Mijn Simyo app of op Mijn Simyo.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling